VILLAEJERNES VÆRSTE VINTERTRÆNGSLER

Hvad er det værste – og det bedste – ved vinteren i villakvarteret? Og hvad gør vi for at komme igennem den mørke, kolde årstid? Idényts villapanel har spurgt 7402 husejere.

Vintervejrets benspænd for bevægelsesfriheden til fods, på cykel og i bil er ifølge en ny, stor undersøgelse den kommende årstids største irritationsmoment for de danske villaejere.

På spørgsmålet om vinterens værste udfordringer har tilsammen næsten en tredjedel af alle husejere placeret henholdsvis glatte veje og fortove (16 pct.) samt trafikproblemer generelt (16 pct.) øverst på årstidens hadeliste.

Mere end en tredjedel af villaejerne er desuden direkte utilfredse med snerydningen på den vej, hvor de bor. Misfornøjelsen er markant større blandt beboere på kommunale veje (38 pct.), mens kun hver fjerde beboer på private veje er utilfreds eller meget utilfreds med snerydningen. Frustrationerne over snerydningen er størst blandt villaejerne Nord- og Sydjylland samt på Sjælland uden for hovedstadsområdet. I den modsatte ende af skalaen finder vi øst- og vestjyderne samt nordsjællænderne, som er mest tilfredse med det trafikale vinterberedskab.

Det hårde vintervejr er for nogen en god anledning til at finde samarbejdsånden frem i kulden. Knap en fjerdedel, 24 pct., af villaejerne har nemlig indgået aftale med naboerne om at hjælpe hinanden med snerydningen – men der er store regionale forskelle. Undersøgelsen viser, at der er mest samarbejde om at rydde fortove og stier i villakvartererne syd for København (30 pct.) og blandt villaejere over 60 år (29 pct.).

Vestjyske mænd frygter ikke mørket

Hver femte villaejer peger på mørket som det værste ved vinteren – og hver tredje synes, at vinteren er svær at komme igennem.

De mest vinter-resistente er vestjyske mænd over 60 år, mens især kvinder i 50’erne oplever, at vinteren er en hård tid at komme igennem.

”Vinterens smukke ansigt med klar frost, sne i haven, høj blå himmel og røde kinder sætter årets gang i relief – også selv om det betyder, at sneskovlen skal i brug. Det er vigtigt at huske på de grå, blæsende og regntunge vinterdage, hvor vi kryber indendørs i varmen – så bliver vinteren lidt lettere at komme igennem”, siger Anna-Lise Aaen, chefredaktør på idényt.

Det bedste ved den danske vinter?

Vinterens største glæde er ifølge de 7402 villaejere den indendørs hygge, hvilket hele 44 pct. har som førsteprioritet på en rangliste over vinterens glæder. Også den sneklædte have er en vinternydelse, mener fire ud af ti villaejere, mens kun 8 pct. af husejerne sætter mest pris på, at man er fritaget for at arbejde i haven, når urt og busk står i skjul.

TOP 5: Hvad er det værste ved vinteren?

  1. Mørket (21 pct. som førsteprioritet)
  2. Varmeregningen (19 pct. som førsteprioritet)
  3. Trafikproblemer generelt (16 pct. som førsteprioritet)
  4. Glatte fortove og veje (16 pct. som førsteprioritet)
  5. Kulden (10 pct. som førsteprioritet)

 Base: 7402 besvarelser, idényts villapanel

TOP 5: Hvad er det bedste ved vinteren?

  1. Indendørs hygge (44 pct. som førsteprioritet)
  2. Sneklædt have og landskaber (40 pct. som førsteprioritet)
  3. At man ikke kan/behøver arbejde i haven (8 pct. som førsteprioritet)
  4. Skøjte og kælketure (3 pct. som førsteprioritet)
  5. Kulden (1 pct. som førsteprioritet)

Base: 7402 besvarelser, idényts villapanel

Læs mere i vedhæftede grafer og statistiske dokumentation

For yderligere udtalelser, oplysninger eller tabelmateriale kontakt:
Chefredaktør Anna-Lise Aaen, idényt, på telefon 44 53 40 00 eller e-mail [email protected] eller marketingchef Søren Jensen på telefon 44 57 45 30 eller e-mail [email protected].

--------------------
idényts villapanel er et 100% uafhængigt, internetbaseret panel med løbende undersøgelser af temaer, der optager villaejere. Panelet består af 25.000 danske husejere.

17. januar 2012
Mere om Villapanelet

Vilkår for deltagelse i idényts villapanel

Velkommen til idényts villapanel

Vinterens største udfordringer for villaejerne

Mørket, varmeregningen og glatte veje er noget af det værste ved vinteren - i hvert fald hvis du spørger de danske villaejere. En ny undersø...

Villaejere er blevet kloge af skade

Hvad var vigtigst, da nordsjællænderen, fynboen og vestjyden købte hus? Og hvad vil de råde førstegangskøberen til at prioritere, når drømme...

HÅNDVÆRKERE ER MERE POPULÆRE END NOGENSINDE

For første gang siden finanskrisens udbrud har idényts villapanel målt på de danske håndværkeres omdømme – og resultatet bør vække glæde og stolthed blandt fagfolkene. Danmarks mest populære håndværker er elektrikeren. I bunden ligger gulvlæggerne.

Danskerne ønsker sig en ismaskine til jul

Ny undersøgelse fra idényts villapanel viser, at ismaskinen er det helt store julegaveønske i 2011 - både hos mændene og kvinderne. Men...

TRYGHEDEN BREDER SIG I VILLAKVARTERET

8.720 danskere fra idényts villapanel har i en ny undersøgelse svaret på, hvordan de opfatter kriminaliteten i nærområdet, og hvad gør de...

Villaejere er blevet mindre bekymrede for kriminalitet

Ny undersøgelse fra idényts villapanel viser, at danskerne er blevet mere trygge i deres hjem og villakvarter. Frygten for muskelhunde eksisterer stort set ikke længere, dog er der stadig en del, der bekymrer sig for risikoen for hjemmerøverier.

VI RENOVERER ROMANTIKKEN I URTEBEDDET

Snart er sommerferien over os, og havefolket kan se frem til masser af afslapning og arbejde i det fri. Men er det muligt både at dyrke...

Villaejere ønsker jobsikkerhed

De danske husejere foretrækker sikkerhed i ansættelsen frem for lavere skatter i 2011.Samtidig planlægger de snusfornuftige boligforbedringe...

Husejere om nabolivet

HYGGEBAJEREN OVER HÆKKEN ER AFLØST AF PRAKTISK NABOHJÆLP OG ET VÅGENT ØJE