Foto: Shutterstock

Ring over Wi-Fi fra din mobiltelefon

Hvis dit mobilsignal er svagt, når du er indendørs, kan du bruge dit trådløse netværk til at opnå bedre signal. Men kun, hvis du har den rigtige telefon og udbyder.

Af: Komputer for alle, 30. maj 2017

Termoruder og tykke mure kan være skyld i mange svage signaler, der gør det problematisk at foretage opkald og sende beskeder fra mobiltelefoner. Ny teknologi gør det muligt at bruge Wi-Fi, når dækningen på det mobile signal er for ringe.

Løsningen kaldes ”Wi-Fi calling”, eller Wi-Fi opkald. Mange steder er telefoner på lokale trådløse netværk, og det udnytter teknologien til at forlænge og forbedre mobildækningen.

Når Wi-Fi opkald er aktiveret på din telefon, bliver netværket med det bedste signal automatisk valgt. Når din telefon er koblet på et trådløst netværk, bliver opkaldet automatisk stillet videre til en telefoncentral, der så sender det videre til modtageren.

Tjenesten kan benyttes af kunder hos 3 og Telenor, men TDC/YouSee og Telia forventes også at følge med inden årets udgang. Desværre er Wi-Fi opkald indtil videre også kun muligt med et lille udvalg af mobiltelefoner:

Apple iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6S Plus, 6, 6 Plus og SE. Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge og S5.

Hvis du har en af disse telefoner, skal du blot opdatere dit styresystem til det nyeste, for at kunne aktivere funktionen.

Sådan gør du på en iPhone

1. Vælg Indstillinger og Telefon.

2. Vælg Wi-Fi-opkald og slå den til.

Sådan gør du på en Android-telefon

1. Vælg Indstillinger.

2. Vælg Wi-Fi-opkald, slå den til og vælg Mobilt netv. foretrækkes.

Artiklen er leveret i samarbejde med Komputer for alle.

30. maj 2017 Komputer for alle
Mere om Wi-Fi

Sådan får du bedre internet i alle husets hjørner

Er der steder i dit hjem, hvor internettet ikke altid fungerer? Så kan du let gøre signalet bedre med en såkaldt WiFi-extender.

4 gode tips: Sådan får du et bedre WiFi-netværk i dit hjem

Det er skønt med en hurtig bredbåndsforbindelse, men din hastighed på det trådløse WiFi-netværk forringes kraftigt, hvis du ikke er opmærkso...

Google lancerer WiFi-løsning med indbygget assistent og lækkert...

Google har lanceret det nye og opgraderede Nest WiFi som foruden hurtig og stabil trådløs internetforbindelse har indbygget Google Assistent...