Foto: Luraflex

Spar på energien med intelligente gardiner

Det gælder om at holde på varmen om vinteren og filtrere sollyset om sommeren. Mange nye gardiner kan klare begge dele – de tænker næsten selv!

Af: Mette Nexmand, 7. januar 2015

Intelligente gardiner

Moderne gardiner kan langt mere end at se godt ud. Hvadenten I har skråvinduer, ovenlys eller standardvinduer, findes der løsninger, som indretter sig automatisk efter forholdene og forbedrer indeklimaet i huset. I dag er det helt almindeligt, at et gardin kan trækkes ned både fra toppen og bunden alt efter lyset og tidspunktet på dagen, og flere produkter har det samme look udefra, uanset hvilken funktion man vælger.

Fleksible løsninger

Luraflex er et af de firmaer, som har specialiseret sig i energivenlige og fleksible løsninger. Et af de nye produkter er Duette, som er plisseret og fås i mange forskellige varianter – fra transparent til mørklægning. Men det særlige ved denne type er, at gardinet er dobbeltvævet, og mellem de to lag er luftlommer, som regulerer varmen og isolerer.

Værn om miljøet

En anden producent er Contrast, der også værner om miljøet – både husejerens indenfor og det ydre miljø, når der bruges mindre varme. Det skyldes de ”intelligente” elementer ved fx produktet Therm. Det er vævet på en måde, som det sparer op til 15 procent på varmeomkostningerne og fås i et utal af modeller og farver.

Bedre isolering

Velux har også designet et gardin, som ifølge producenten kan forbedre isoleringen med over 30 procent takket være en aluminiumsbelægning på bagsiden. Denne løsning hedder Energigardinet og har udover mange dekorative varianter en ekstra finesse – det er hverken fastgjort i top eller bund og kan anbringes frit i vinduet.  

7. januar 2015 Mette Nexmand
Mere om Varmestyring

Smart termostat til radiator: Spar penge og styr varmen på mobilen

Smart termostater har mange fordele. Med dem kan du sikre dig et bedre indeklima, skrue automatisk ned om natten og op, før du kommer hjem fra job til gavn for både din pengepung og miljøet. Læs meget mere om smart termostater og om de væsentligste spillere på markedet her.

Genialt: Smart fjernvarmesystem slukker selv, når du tager på ferie

Med nyt fjernvarmesystem behøver du ikke længere ærgre dig, hvis du glemmer at slukke for varmen, når du rejser på ferie.

Denne app holder øje med dit fyr og radiator

Et tysk termostat-firma har skabt et intelligent varmesystem, der kan overvåges via en app. Systemet advarer om potentielle nedbrud og...