Det forventes, at Google Home-højtaleren også lanceres på det skandinaviske marked, når Google Assistant lærer dansk i løbet af starten af 2018.
Det forventes, at Google Home-højtaleren også lanceres på det skandinaviske marked, når Google Assistant lærer dansk i løbet af starten af 2018. Foto: Google Store

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

Google Home kan snart tale dansk

"Hvordan siger jeg goddag på fransk?", "Hvor varmt bliver det i dag?" og "Fortæl mig en joke".

Ovenstående er tre spørgsmål, du snart kan stille din smartphone, laptop, smartur - eller Google Home-højtaler. Uanset om den har Android eller iOS.

Googles stemmestyrede personlige assistent, Google Assistant, kan i skrivende stund tale otte sprog, men vil i løbet af de næste par måneder lære blandt andet dansk, svensk og norsk, skriver Googles produktdirektør i en blog.

Nederst i denne artikel er der flere eksempler på, hvad du kan spørge Google Assistant om. Her kan du se Googles egen præsentationsvideo:

Google Home på vej til Skandinavien?

Med lanceringen af skandinaviske sprog i Google Assistant, lyder rygterne, at Google snart lancerer smart-højtaleren Google Home i Skandinavien.

Højtaleren, der blev lanceret i USA i 2016, er på overfladen er ganske normal højtaler, men Google Assistant er bygget ind i enheden, så du kan spørge, give kommandoer - og få svar igennem højtaleren.

Eksempler: Det kan du spørge eller bede Google Assistant om

Du stiller et spørgsmål ved at sige: "Okay Google", hvorefter du kan sige en kommando, som Google svarer på. Her er et par håndfulde eksempler. Google reklamerer med, at Assistant har over 1 million forskellige kommandoer:

 • Opkald: "Ring til mor"
 • SMS: Text mor "Vi ses kl. 19"
 • Vejret: "Hvordan bliver vejret i morgen tidlig?"
 • Åbningstider: "Har cafeen åbent efter 20?"
 • Alarm: "Væk mig kl 7 i morgen tidlig"
 • Foto: "Vis mig et foto af havet"
 • Musik: "Spil noget jazz-musik", "Næste sang"
 • YouTube: "Vis mig en sød hundevideo på YouTube"
 • Sprog: "Hvordan siger jeg hyggeligt at møde dig på fransk?"
 • Lys: "Skru ned for lyset i stuen"
 • Underholdning: "Fortæl mig en joke"
27. februar 2018
Mere om SmartHome

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har testet Google Nest Hub.

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og...

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi...

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for døren. Der er heldigvis hjælp at hente. Med disse 10 apps kan du nemt holde styr på det hele med din mobil.

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i...

Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste gaver, som han ikke ved, at han mangler.  

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne...