Snart kan du tale dansk med Google

SmartHome

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

Det forventes, at Google Home-højtaleren også lanceres på det skandinaviske marked, når Google Assistant lærer dansk i løbet af starten af 2018.
Det forventes, at Google Home-højtaleren også lanceres på det skandinaviske marked, når Google Assistant lærer dansk i løbet af starten af 2018. Foto: Google Store

Google Home kan snart tale dansk

"Hvordan siger jeg goddag på fransk?", "Hvor varmt bliver det i dag?" og "Fortæl mig en joke".

Ovenstående er tre spørgsmål, du snart kan stille din smartphone, laptop, smartur - eller Google Home-højtaler. Uanset om den har Android eller iOS.

Googles stemmestyrede personlige assistent, Google Assistant, kan i skrivende stund tale otte sprog, men vil i løbet af de næste par måneder lære blandt andet dansk, svensk og norsk, skriver Googles produktdirektør i en blog.

Nederst i denne artikel er der flere eksempler på, hvad du kan spørge Google Assistant om. Her kan du se Googles egen præsentationsvideo:

Google Home på vej til Skandinavien?

Med lanceringen af skandinaviske sprog i Google Assistant, lyder rygterne, at Google snart lancerer smart-højtaleren Google Home i Skandinavien.

Højtaleren, der blev lanceret i USA i 2016, er på overfladen er ganske normal højtaler, men Google Assistant er bygget ind i enheden, så du kan spørge, give kommandoer - og få svar igennem højtaleren.

Eksempler: Det kan du spørge eller bede Google Assistant om

Du stiller et spørgsmål ved at sige: "Okay Google", hvorefter du kan sige en kommando, som Google svarer på. Her er et par håndfulde eksempler. Google reklamerer med, at Assistant har over 1 million forskellige kommandoer:

 • Opkald: "Ring til mor"
 • SMS: Text mor "Vi ses kl. 19"
 • Vejret: "Hvordan bliver vejret i morgen tidlig?"
 • Åbningstider: "Har cafeen åbent efter 20?"
 • Alarm: "Væk mig kl 7 i morgen tidlig"
 • Foto: "Vis mig et foto af havet"
 • Musik: "Spil noget jazz-musik", "Næste sang"
 • YouTube: "Vis mig en sød hundevideo på YouTube"
 • Sprog: "Hvordan siger jeg hyggeligt at møde dig på fransk?"
 • Lys: "Skru ned for lyset i stuen"
 • Underholdning: "Fortæl mig en joke"
27. februar 2018
Mere om SmartHome

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

SmartHome Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og varme automatisk tændes – og som om det ikke var nok, kan du spare mange penge på varmeregningen! 

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

SmartHome Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi...

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

SmartHome Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

SmartHome Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres løsning. Se her, hvad de tre bud på moderne intelligente hjem kan.

Det SKAL du vide før du køber elektronik på nettet

SmartHome Køber du elektronik på nettet, kan du risikere, at de produkter du får hjem går i brand eller giver livsfarlige stød. Derfor får du her...

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

SmartHome Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne...