Hvis du bruger 112-appen til at ringe efter hjælp, får alarmcentralen din placering inden for få meters nøjagtighed.
Hvis du bruger 112-appen til at ringe efter hjælp, får alarmcentralen din placering inden for få meters nøjagtighed. Foto: Hovedstadens Beredskab

Genialt: Denne app sikrer at ambulancen kommer hurtigere frem

Når uheldet er ude, er det ikke sikkert, at du ved præcis, hvor du befinder dig. Men med denne app, sikrer du, at ambulancen hurtigt kan finde dig.

Af: Nanna Cecilie Danborg-Aamand, 18. december 2018

Hvis du ser en bil, der er kørt galt på markvejen, eller en mand der er væltet på sin cykel i skoven, vil du normalt ringe 1-1-2 på mobilen for at få hjælp. 

Men når alarmcentralen spørger dig, hvor uheldet eller ulykken er sket, kan det være svært at oplyse den præcise adresse - og det gør det svært for ambulancen eller brandvæsnet at finde vej. 

Slip af med husmåren og dens mange dårlige vaner

112-appen ved, hvor du er

Men det laver denne smart app om på. Hvis du ringer alarmcentralen op fra den nye 112-app, der blandt andet er udviklet af Hovedstadens Beredskab, kan appen nemlig selv fortælle alarmcentralen, hvor du er, allerede når du ringer op. 

112-appen kan både hjælpe politi, ambulancer og brandvæsen til at finde dig hurtigere, når du har brug for hjælp. Derfor anbefaler beredskaberne rundtom i landet, at du henter 112-appen nu, og bruger den, hvis du har akut brug for hjælp.  

Sporing af telefon

Hvis alarmcentralen selv skal spore din telefon, skal de beregne afstanden til de nærmeste sendemaster i området. Den metode kan kun indkredse et stort område, som du kan befinde dig inden for -  men hvis du bruger 112-appen til at ringe efter hjælp, så får alarmcentralen din placering inden for få meters nøjagtighed. 

Undgå at mus og rotter kommer ind i din bolig

Mange kilometer væk fra ulykkesstedet

Du kan ikke regne med, at folk på alarmcentralen kender det område, du befinder dig i som deres egen bukselomme. I dag bliver opkaldende til alarmcentralen nemlig besvaret af medarbejdere på tre forskellige centre: Et i København, et i Slagelse og et i Aarhus.

Det betyder, at dit opkald nemt kan besvares af en medarbejder, der sidder mange kilometer væk fra ulykkesstedet og måske ikke kender lokalområdet – og ikke ved, hvilket hus der har røde teglsten, eller hvor det store træ på marken står. 

Sådan får du fat på appen

Appen er beregnet til at bruges på smartphones. Søg efter ‘112 app’ der, hvor du downloader apps. Læs mere om 112-appen, og hvordan den sikrer, at ambulancen kommer hurtigere frem her. 

Kilde: Samvirke, Hovedstadens Beredskab

18. december 2018 Nanna Cecilie Danborg-Aamand
Mere om Sikkerhed og overvågning

Sluk for din bluetooth og beskyt dig mod hackere - og BlueBorne

Den nye sikkerhedsbrist, BlueBorne, har skabt fornyet opmærksomed om det sårbare bluetooth system. Se her, om du er beskyttet mod dataangreb på din smartphone via din pivåbne bluetooth. 

Dette iPhone-trick kan redde dit liv

Hvis du nogensinde befinder dig i en nødsituation, vil du være ekstra taknemmelig for at kende til dette smarte iPhone trick.

Fang indbrudstyven! Lav din gamle telefon om til et overvågningskam...

Overvejer du at investere i et overvågningskamera? Spar penge og prøv i stedet disse geniale apps, der forvandler din gamle smartphone til...

Smart ringeklokke: Se, hvem der ringer på

Nu kan du se og tale med gæster, der ringer på din dør - også når du ikke er hjemme. Bliv klogere på smarte dørklokker her.

Det sødeste overvågningskamera, der findes

Ulo er et interaktivt overvågningskamera, som ligner en lille ugle.

10 simple råd til en sikker computer

Det amerikanske IT-universitet MIT har ti nemme råd til, hvordan du kan være mere tryg som computerbruger. Læs dem her, og slip af med...