Ifølge Seven Dreamers bruger du et helt år af dit liv på at lægge tøj sammen.
Ifølge Seven Dreamers bruger du et helt år af dit liv på at lægge tøj sammen. Foto: iStock

Her er maskinen, der selv folder vasketøjet

Ja, du læste rigtigt! I fremtiden vil det være slut med at bruge time efter time på at lægge dit tøj sammen. Den revolutionerende Laundroid er nemlig en maskine, der lægger dit tøj sammen helt af sig selv.

Af: Camilla Elisabeth Dahl, 22. november 2017

Japansk teknologi har gjort det igen

Er du træt af at folde dit vasketøj? Her er maskinen du har ventet på. Den revolutionerende husholdningsmaskine Laundroid er nemlig skabt til at lægge dit tøj sammen, så du ikke behøver at løfte en finger. Vaskemaskinen er opfundet i Japan af selskabet Seven Dreamers og har nu været 10 år undervejs.

Spar et år af dit liv

Ifølge Seven Dreamers, bruger et menneske i gennemsnit 9.000 timer af sit liv på at folde tøj, hvilket svarer til lidt over et år. Hvis dette er rigtigt kan du altså spare et helt år af dit liv, ved at anskaffe dig en Laundroid. 

Billedgenkendelsesteknologi

Men hvordan fungerer Laundroid egentlig? Maskinen bruger en form for billedegenkendelse til at finde ud af, hvilket tøj den har fat i. Herefter tager det maskinen mellem 3-10 minutter at folde ét stykke tøj. Du sparer derfor ikke som sådan tid på at lægge tøj sammen, men du kan lave noget andet imens maskinen klarer det for dig.

En maskine til fremtidshjemmet

Den revolutionerende Laundroid er først og fremmest tiltænkt at gøre arbejdet nemmere for hoteller, hospitaler og plejehjem, men på sigt kan vi forvente, at maskinen bliver integreret i ét samlet system i hjemmet.

Laundroid er sat til at komme på markedet for privat brug i 2020, men prisen vil formegentlig først gøre maskinen til at betale en del år frem.

Plads til forbedring

I nedenstående video ses Seven Dreamers præsentation af Laundroid på CES-messen, der er en af de største årlige teknologimesser i verden.

Testmodellen var her på størrelse med (et stort) køleskab, hvilket forventes at være ændret til det mindre, når Laundroid engang lanceres til privat brug. 

22. november 2017 Camilla Elisabeth Dahl
Mere om Rengøring og husholdning

Genial teknologi: Få hjælp til at dræbe virus og bakterier

Danske Sandberg har lanceret to nye produkter, som kan dræbe 99 procent af alle mikroorganismer med UV-lys.

Sådan fjerner du Corona-virus fra din telefon

Corona-virus kan overleve op til ni dage på din telefon ifølge tyske forskere. Lær, hvordan du fjerner den fra mobilen.

Nu kan du få en advarsel på din telefon, hvis dit hjem er i fare...

Den lille smarte censor, AirThings Wave Mini, kan nu advare dig, hvis dit hjem har særlig risiko for skimmelsvamp.

Få hjælp til tøjvasken med disse 5 apps

Bliver du til tider i tvivl om, hvad vaskesymbolerne betyder eller hvordan du får pletterne af bedst? Eller måske vil du bare hellere have andre til at klare vasketøjet for dig? Disse 5 apps kan hjælpe dig med det hele.

Fremtidens skraldespande - hvad bliver der af dem?

Vi forlanger intelligente skraldespande NU! Topmålet af nyskabelse inden for skraldespande har hidtil har været pedalspanden. Heldigvis...

Med denne hjemmerobot er det slut med at vaske vinduer

Som noget helt nyt kan du nu få en hjemmerobot, der vasker dine vinduer, så du slipper for det. Læs med her, og find ud af hvordan den...

Smart! Nu kan du klare støvsugningen, selvom du ikke er hjemme

Ikke nok med, at du ikke selv behøver at støvsuge dit hus, nu behøver du ikke engang at være hjemme til sceancen. Den nye serie af de populære Roomba robotstøvsugere klarer arbejdet for dig, mens du er på farten. 

Din nye vaskemaskine ved hvor snavset dit tøj er

Vaskemaskiner i nyt lækkert design passer også på vores miljø.