IKEAs Fyrtur-gardiner kan grupperes, så du kan rulle alle gardiner i et rum ned samtidigt
IKEAs Fyrtur-gardiner kan grupperes, så du kan rulle alle gardiner i et rum ned samtidigt Foto: Getty Images

Home Smart: IKEA satser på det digitale hjem

En stribe af spændende produkter har gjort IKEA til en af de store mærker indenfor automatisering af hjemmet. Nu er det svenske firma klar med et fjernstyret rullegardin.

Af: Komputer For Alle, 5. november 2019

IKEA er ikke længere bare en stor betonklods, hvor du kan købe billige stigereoler og andre saml-selv-møbler.

Gennem de seneste par år har firmaet lanceret en lang stribe elektroniske produkter, som du kan bruge til at automatisere dit hjem. 

IKEA har fx lanceret sin egen serie lyspærer, som kan styres fra mobiltelefonen, ligesom firmaet for nylig lancerede smarte højtalere i samarbejde med Sonos.

Resten af verden kalder den slags for Smart Home produkter, men IKEA har valgt at være lidt på tværs og navngive serien Home Smart.

Fuldautomatisk rullegardin fra IKEA

Det seneste påhit i IKEAS digitale hjem er det fjenstyrede rullegardin, Fyrtur. 

Med Fyrtur slipper du for at skulle lette dig fra sofaen, når du vil rulle dine gardiner op eller ned. Du kan nemlig enten fjernstyre Fyrtur med IKEAs app på din mobiltelefon, eller du kan koble gardinet sammen med Apple Homekit eller Google Home, så du blot kan rulle gardinerne ned med en mundtlig ordre.

Du kan også gruppere gardinerne, så du fx ruller alle gardinerne i stuen ned på én gang.

Fyrtur fås i fem forskellige bredder fra 60 til 140 centimeter, og gardinerne kan ikke forkortes. Længden på alle modellerne er 195 centimeter.

Vi har tidligere testet andre af IKEAs elektroniske produkter i Komputer for alle.

Senest havde vi fingrene i IKEAs Symfonisk-lampe, som samtidig er en højtaler med indbygget Sonos-funktionalitet, så du kan afspille musik i flot lydkvalitet fra Spotify eller din din pc. 

Læs vores test af IKEAs Symfonisk-lampe her.

IKEA producerer også Bluetooth-højtalere, som vi testede tidligere på året. Testen af IKEA Eneby, som højtaleren hedder, kan du læse her.

Du kan læse meget mere om Smart home og de mange smarte produkter, som du kan styre med din mobiltelefon her...

 

Denne artikel er oprindeligt publiceret på www.komputer.dk, hvor du kan læse mange flere artikler om teknologi og computer. 

5. november 2019 Komputer For Alle
Mere om SmartHome

Genialt: Denne kogeplade måler madens temperatur

En ny kogeplade måler tilberedningstemperaturen i gryden ned til én grads præcision. Det skulle gerne gøre det lettere at tilberede en perfekt bearnaise sauce.

Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør?

Vi deler utallige informationer, billeder og alt muligt andet om os selv på Facebook. Men hvad sker der egentligt med det, når du dør? En...

Sådan bruger du Google Home til at styre dit hjem

Med Google Home-app'en kan du konfigurere og styre dine intelligente og forbundne lamper, kameraer, termostater og andet udstyr. Vi viser...

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har testet Google Nest Hub.

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og...

Danskere tager SmartHome produkter til sig i stor stil

Hvis du anvender SmartHome produkter, er du langt fra den eneste. Nye tal fra danmarks statistik viser nemlig, at Danmark har europarekord...

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi giver dig her 6 bud på gratis apps, der kan spare dig mange penge.

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres...

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i...

Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste...

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne bag "Netatmo" er nu også begyndt at samarbejde med danske Velux. Læs mere her og fortæl os, om måling af indeklimaet er noget for dig.