Foto: PR Fotos

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har testet Google Nest Hub.

Af: Emil Jensen, 12. juni 2019

Jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde skulle stå og føre samtale med en såkaldt virtuel assistent. Min generelle gadget-begejstring til trods, har det altid virket som en gimmick end noget egentlig brugbart.

I hvert fald lige indtil jeg fik installeret den lille, smarte Google Nest Hub i mit hjem.

Den 1.000 kroner dyre gadget kombinerer Googles stemmestyrede assistent, med en fiks lille skærm, der hæver brugbarheden til nye højder.

Hjælp til at samle dine gadgets

Nu handler det ikke længere kun om, at få et hurtigt svar på et spørgsmål eller om at slynge en kommando afsted. Du kan praktisk talt styre masser af funktioner rundt om i hjemmet, som du ellers skulle have hænderne - og måske endda telefonen op af lommen for at udføre.

I mit eget hjem, bliver den i hvert fald flittigt brugt til at sætte musik på anlægget eller tænde for fjernsynet. Og så giver den mig, hver morgen vejrudsigten og de seneste nyheder, bare jeg siger godmorgen til den.

Og det er faktisk en del af grundtanken bag den fikse lille gadget, at vi skal væk fra, at lade os distrahere af vores telefoner, når vi er hjemme, men trygt kan lade smartphonen ligge i lommen.

På den måde bygger Google Nest Hub bro fra det smarte hjem til det hjælpsomme hjem.

Her skal der ikke blot være fokus på gadgettens mange funktionaliteter, men også på, hvordan dine gadgets kan arbejde sammen om at gøre livet lettere for dig.

Og Nest Hub'en er netop tænkt som enheden der kan gøre mange af dine øvrige gadgets mere brugbare - eksempelvis ved at tænde og slukke for lyset, hvis du har smarte pærer, skrue op og ned for varmen, hvis du har inteligente termostater eller samle alle informationerne fra dit sikkerhedsudstyr.

Firmaet Nest Labs, som Google købte i 2014, laver blandt andet smarte røgalarmer, sikkerhedskameraer og dørklokker med indbyggede kameraer og det er - som det kan læses ud af navnet - blandet andet disse produkter, der kan parres med en Google Nest Hub, men alle andre produkter der er Google Home kompatible, kan også bruges.

Kan stå for sig selv

Og så Google Nest Hub'en sådan set også sagtens stå for sig selv. Eksempelvis kan den med fordel placeres i køkkenet, fordi den på overbevisende vis, kan finde opskrifter og læse dem op for dig, samtidig med, at du kan læse med på skærmen.

Med stemmen beder du så assisstenten om at gå til næste trin uden at du behøver at berøre skærmen. Med en hurtig kommando kan du også sætte op til fire timere i gang - og så kan du afspille en film, du kan kigge på, mens du skræller kartofler.

Alt i alt er der bare tale om et godt produkt, der glider umærkeligt ind i dit hjem og pludselig bliver en del af dine rutiner, der gør din hverdag lidt lettere.

12. juni 2019 Emil Jensen
Mere om SmartHome

Genialt: Denne kogeplade måler madens temperatur

En ny kogeplade måler tilberedningstemperaturen i gryden ned til én grads præcision. Det skulle gerne gøre det lettere at tilberede en perfekt bearnaise sauce.

Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør?

Vi deler utallige informationer, billeder og alt muligt andet om os selv på Facebook. Men hvad sker der egentligt med det, når du dør? En...

Home Smart: IKEA satser på det digitale hjem

En stribe af spændende produkter har gjort IKEA til en af de store mærker indenfor automatisering af hjemmet. Nu er det svenske firma klar...

Sådan bruger du Google Home til at styre dit hjem

Med Google Home-app'en kan du konfigurere og styre dine intelligente og forbundne lamper, kameraer, termostater og andet udstyr. Vi viser her hvordan.

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og...

Danskere tager SmartHome produkter til sig i stor stil

Hvis du anvender SmartHome produkter, er du langt fra den eneste. Nye tal fra danmarks statistik viser nemlig, at Danmark har europarekord...

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi giver dig her 6 bud på gratis apps, der kan spare dig mange penge.

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres...

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i...

Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste...

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne bag "Netatmo" er nu også begyndt at samarbejde med danske Velux. Læs mere her og fortæl os, om måling af indeklimaet er noget for dig.