Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

SmartHome

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og varme automatisk tændes – og som om det ikke var nok, kan du spare mange penge på varmeregningen! 

Geo-fencing kan blandt andet tænde trådløst lys i hjemmet.
Geo-fencing kan blandt andet tænde trådløst lys i hjemmet. Foto: iStock

Hvad er geo-fencing?

Kort fortalt er geo-fencing en teknologi, der gør det muligt automatisk at tænde eller slukke for eksempelvis lyset, varmen eller din kaffemaskine, så snart din mobiltelefon er indenfor en vis rækkevidde. På den måske kan du sikre dig et lunt hjem eller en friskbrygget kop kaffe lige når du kommer ind af døren.

Geo-fencing kan styre dit lys

Et eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er trådløst lys, der kan registrere, når du ankommer eller forlader dit hjem igennem en app på din smartphone. I denne sammenhæng har Phillips lanceret en række hue-produkter, der er trådløst lys, som du blandt andet kan forbinde med Amazon Echo, Apple HomeKit, Google Home og andre hjemmesystemer.

Ved at hente Phillips hue-app og oprette en Phillips hue-konto kan du opsætte et geo-fence, der registrerer, når du kommer hjem og tænder lyset, så snart du ankommer på matriklen.

Du kan læse mere om, hvordan du opsætter geo-fence med Phillips hue her.

Geo-fencing kan regulere varmen i dit hjem

Et andet eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er ved regulering af elektroniske varmetermostater. Du kan nemlig spare penge på varmeregningen ved at indstille dit varmesystem, så temperaturen falder, når du ikke er hjemme.

For eksempel har Danfoss lanceret en Living Connect-pakke med Wi-Fi, 3 termostater og link styring, så du kan indstille temperaturen i huset til at falde, når du ikke er hjemme.

Du kan læse mere om fordele ved elektroniske termostater her.

Udfordringer ved geo-fencing

Selvom geo-fencing er en genial teknologi, er der samtidig nogle udfordringer, der er vigtige at nævne i forbindelse med systemet. For eksempel vil familier opleve udfordringer ved at bruge systemet, da geo-fencing bruger lokationen på én forbundet Smartphone via GPS, og registrerer derfor kun når Smartphonen ankommer, eller forlader det pågældende område ­– og ikke hvornår resten af familien kommer hjem. Overordnet set virker geo-fencing derfor bedst for én bruger og ikke på familiebasis. 

24. april 2018
Mere om SmartHome

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

SmartHome Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi giver dig her 6 bud på gratis apps, der kan spare dig mange penge.

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

SmartHome Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

SmartHome Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres...

Det SKAL du vide før du køber elektronik på nettet

SmartHome Køber du elektronik på nettet, kan du risikere, at de produkter du får hjem går i brand eller giver livsfarlige stød. Derfor får du her fire gode råd til, hvad du skal tjekke, når du e-handler elprodukter.

Snart kan du tale dansk med Google

SmartHome Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

SmartHome Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne...