Geo-fencing kan blandt andet tænde trådløst lys i hjemmet.
Geo-fencing kan blandt andet tænde trådløst lys i hjemmet. Foto: iStock

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og varme automatisk tændes – og som om det ikke var nok, kan du spare mange penge på varmeregningen! 

Hvad er geo-fencing?

Kort fortalt er geo-fencing en teknologi, der gør det muligt automatisk at tænde eller slukke for eksempelvis lyset, varmen eller din kaffemaskine, så snart din mobiltelefon er indenfor en vis rækkevidde. På den måske kan du sikre dig et lunt hjem eller en friskbrygget kop kaffe lige når du kommer ind af døren.

Geo-fencing kan styre dit lys

Et eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er trådløst lys, der kan registrere, når du ankommer eller forlader dit hjem igennem en app på din smartphone. I denne sammenhæng har Phillips lanceret en række hue-produkter, der er trådløst lys, som du blandt andet kan forbinde med Amazon Echo, Apple HomeKit, Google Home og andre hjemmesystemer.

Ved at hente Phillips hue-app og oprette en Phillips hue-konto kan du opsætte et geo-fence, der registrerer, når du kommer hjem og tænder lyset, så snart du ankommer på matriklen.

Du kan læse mere om, hvordan du opsætter geo-fence med Phillips hue her.

Geo-fencing kan regulere varmen i dit hjem

Et andet eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er ved regulering af elektroniske varmetermostater. Du kan nemlig spare penge på varmeregningen ved at indstille dit varmesystem, så temperaturen falder, når du ikke er hjemme.

For eksempel har Danfoss lanceret en Living Connect-pakke med Wi-Fi, 3 termostater og link styring, så du kan indstille temperaturen i huset til at falde, når du ikke er hjemme.

Du kan læse mere om fordele ved elektroniske termostater her.

Udfordringer ved geo-fencing

Selvom geo-fencing er en genial teknologi, er der samtidig nogle udfordringer, der er vigtige at nævne i forbindelse med systemet. For eksempel vil familier opleve udfordringer ved at bruge systemet, da geo-fencing bruger lokationen på én forbundet Smartphone via GPS, og registrerer derfor kun når Smartphonen ankommer, eller forlader det pågældende område ­– og ikke hvornår resten af familien kommer hjem. Overordnet set virker geo-fencing derfor bedst for én bruger og ikke på familiebasis. 

24. april 2018
Mere om SmartHome

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har testet Google Nest Hub.

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi...

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres løsning. Se her, hvad de tre bud på moderne intelligente hjem kan.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i...

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste gaver, som han ikke ved, at han mangler.  

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne...