Smart watches fra Samsung, Apple og LG
Smart watches fra Samsung, Apple og LG Foto: Samsung, LG, Apple

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Af: Mikkel Hede, 27. september 2017

Smart Watches - første generation

Da Apples første smart watch blev lanceret i 2015, var det til et publikum, der var spændt til bristepunktet. Det var dengang Apple kunne gå på vandet, og folk campede foran Apple butikkerne, når iPhones kom på markedet.

De nye smart watches blev dog ikke den store sensation. Det samme gjaldt for andre smart-ure fra producenter som Samsung, LG og andre. Salgsmæssigt levede de nye smart watches ganske enkelt ikke op til forventningerne.

I dag er det stadig en begivenhed, når man løber ind i en ven eller bekendt, der går rundt med et smart watch på armen. Men snart er det ikke længere tilfældet. 

Håndledsrevolution på vej

I dag tyder alt nemlig på, at smart watches har fået deres anden luft, og at der er en håndledsrevolution på vej. Salget er i hvert fald opadgående på verdensplan. Sådan er salget forløbet siden 2014 (antal enheder i millioner):

 • 2014: 5 millioner
 • 2015: 19 millioner
 • 2016: 38 millioner
 • 2017: 75 millioner
 • 2018: 141 millioner (estimeret antal)

(Kilde: statista.com)

Det er flere producenter, der står bag opvinden i tallene. Salget af Apple Watches er steget med 49,7 procent. Den nordiske salgdirektør for Samsung, Claus Holm, fortæller ligeledes i et interview til Ekstra Bladet, at salget af Samsungs smart watches er steget med 75 procent i løbet af det sidste år.  

Hvorfor først nu?

Alle skal have en smartphone. Ure er samtidig et kostbart produkt, som samlere gerne vil have flere og de nyeste af. Det taler for, at smart watches burde have været en øjeblikkelig succes. Det blev de dog som bekendt ikke. Noget af årsagen handler utvivlsomt om, at smart watch-producenterne først nu har løst nogle af urenes børnesygdomme.

7 grunde til at smart watch-salget boomer

Her er nogle af de forbedringer, der præger den nye generation af smart watches: 

 1. Separat netforbindelse. Første generation af smart-urene var afhængig af internetforbindelse fra en smart phone, der således fungerede som modem for smart-uret og skulle være i nærheden. Den navlestreng er nu på de fleste modeller kappet.
 2. Hastigheden er øget. Apple Watch Series 3 siges at være blevet 70 procent hurtigere.
 3. Nye innovationer er på vej. Den kommende smart watch-model fra Samsung, Gear S4, vil ifølge rygterne være udstyret med en smart-urrem med genveje til de mest brugte apps i Samsung smart watch-serien. Dette er bare et af de mange nye features, som nærmer sig i horisonten. 
 4. Styresystemerne er blevet opgraderet. Urene har fået højere hastighed. Dette har forbedret funktionaliteten på de fleste apps. 
 5. Lagerpladsen er øget. Dette har givet plads til flere apps.
 6. Fitness tracking har siden starten på smart watches været urenes bedste salgsargument. Disse fitness-funktioner bliver hele tiden opgraderet. Samtidig er udvalget af smart watches dedikeret til fittness steget betragteligt. Det har været med til at udvide markedet og øge salget.  
 7. Voice tracking er blevet optimeret. Dette drejer sig både om stemmegenkendelsen i Apples Siri og i styresystemet Google Android Wear. Det har gjort det mere attraktivt at bruge urene, som man bogstaveligt hele tiden har ved hånden, til kommunikation. Med et smart watch på håndleddet behøver man nemlig ikke først at finde smart phonen fra og aktivere den for at kunne engagere sig i kommunikationsstrømmen.
27. september 2017 Mikkel Hede
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se nogle af de nyttige opgaver, du kan bruge din iPhone til. 

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode. Derfor har vi samlet 4 af de bedste gadgets til hjemmet.   

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både...

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed er, at der bliver gjort plads til langt flere kanaler. Se, om dit apparat vil overleve den store radiodød. 

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...