Foto: Fremtidenshjem.dk

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 11. oktober 2019

Drømmer du om et hjem, der kan gøre hverdagen lidt lettere? Et hjem, hvor du hurtigt kan åbne hoveddøren gennem telefonen, når postmanden ringer på og garageporten åbner automatisk, når du kommer hjem? Så er du langt fra den eneste.

Den 10. oktober 2019 åbnede Fremtidens Hjem i Vindinge lidt uden for Roskilde. Her har man samlet alle de nyeste intelligente bolig-, tech- og gadgetløsninger, der findes på markedet, i et hus og sat dem til at ”tale sammen.

Danmarks første smart home 

Det er således Danmarks første smart home, hvor alt kan styres med stemmen eller via mobiltelefonen, og siden huset blev indviet, er det strømmet til med interesserede danskere fra hele landet. 

Huset er opført af eurodan-huse i et samarbejde med tech-magasinet iNPUT. Her er man overvældet over den store interesse, der har været for at se huset.

- Vi har haft et godt stykke over tusinde besøgende i huset siden indvielsen, det har været overvældende. Vi havde regnet med, at der ville være en stor interesse for huset, men at den ville være så stor, som tilfældet har været, det havde vi alligevel ikke forventet. Vi har haft folk, der har stået i kø for at komme ind og se huset, fortæller Thomas Dahl, der er adm. direktør i eurodan-huse. 

Stjernestøv og gadgets til indvielsen

Idenyt var med da Fremtidens Hjem for første gang slog dørene op for besøgende. Akkompagneret med champagne gik Danmarks førende gadget- og boligeksperter på opdagelse i de spændende rum, hvor husets mange funktioner blev testet af med overraskede udbrud og latter.

Alt fra lys og gardiner til hårde hvidevarer fik korte kommandoer. Musik blev tændt og slukket igen. Toilettet blev bedt om at skylle på flere forskellige måder, og med et enkelt klik på telefonen blev husets store ovenlysvinduer åbnet og lukket igen. Især det smarte køleskab, man via sin mobiltelefon kan kigge ind i nedefra supermarkedet, hvis man er i tvivl om, hvad man mangler at købe, blev flittigt afprøvet. 

Indretningsekspert og meddommer i TV2-programmet Nybyggerne, Mette Helena Rasmussen, var med til indvielsen af Fremtidens Hjem.

Ny inspiration til din bolig

Det er dog ikke kun de sjove, elektroniske løsninger, der gør huset fortjent til sin titel.

Fremtidens Hjem er nemlig tænkt som et hus, der kan inspirere og guide boliginteresserede til bedre livskvalitet i form af intelligente løsninger, der sikrer familien mere tid, bedre økonomi og mere velvære i hverdagen.

Udover de mange intelligente tech-løsninger er huset derfor opført med de nyeste og ypperste byggematerialer. Det gælder hvad enten vi taler eksklusive armaturer til køkken og bad, intelligente ovenlysvinduer, der selv sikrer et optimalt indeklima, det intelligente toilet, det nyeste solcelleanlæg, der kan lagre overskudsstrøm og skabe grøn energi eller den intelligente have, der selv vander, når det er tiltrængt.

Besøg fremtidens hus

Har du brug for inspiration til din egen bolig eller er du bare vild med teknologi, kan du selv se alle de smarte funktioner i Fremtidens Hjem fra den 10. Oktober 2019, hvor der vil være åbent for offentligheden på søndage fra 13.00 til 16.00. 

Du kan finde mere information om Fremtidens Hjem på den officielle hjemmeside.

 
11. oktober 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...