IKEA samarbejder med Apple: Snart bliver det meget sjovere at shoppe IKEA-møbler

Gadgets

Den svenske møbelvirksomhed IKEA er i samarbejde med Apple ved at udvikle en app, hvor du kan se, hvordan møblerne vil se ud i dit hjem.

IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app.
IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app. Foto: IKEA & istockphoto

IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app

Møbelgiganten IKEA har planer om at lancere en app til efteråret, hvor du får mulighed for at se, hvordan IKEA-møbler vil tage sig ud i dit hjem. App’en udvikles i samarbejde med Apple til iOS 11, og teknologien bag hedder Augmented Reality, som er samme teknologi som Pokémon Go benyttede.

Ved hjælp af app’en kan du tage billeder af dit hjem og bruge app’en til at placere møblerne, så du kan se, hvordan f.eks. sofaen eller spisebordet vil se ud med resten af indretningen. Du får dermed mulighed for, at se om møblerne passer derhjemme, før du køber dem. 

Smart IKEA-app til den ubeslutsomme møbelkøber

App’en vil således gøre det nemmere for den ubeslutsomme møbelkøber, da den kan besvare spørgsmål som: Passer køkkenskabene til køkkenets stil? Er der overhovedet plads til sofaen mellem lampen og lænestolen? Matcher spisebordets farve egentlig vores spisestole?

IKEAs digital transformation manager, Michael Valdsgaard har udtalt til sitet Digital.di, at Apples AR-teknologi er så god, at positioneringen af produkterne vil være ”millimeterpræcis”, ligesom størrelse, belysning og skygger vil være meget tæt på virkeligheden.

I første omgang skal app’en kun benyttes i IKEAs varehuse, hvor man kan finde et produkt og se, hvordan det vil se ud derhjemme. Men på sigt vil det blive muligt at købe møblerne direkte fra app’en.

Der forventes at være 500-600 produkter klar i app’en, når den lanceres engang i efteråret. 

27. juni 2017
Mere om Gadgets

3 geniale gør-det-selv app’s

Gadgets Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

Gadgets En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Gadgets Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Gadgets Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad der er af muligheder, og hvad reglerne er for dørtelefoner med videoovervågning. De er nemlig stramme - meget stramme.

Sådan sletter du en sms – EFTER du har sendt den

Gadgets Tak til techguderne! Hvem har ikke fortrudt at sende en uheldig sms? Nu kan du trække beskeden tilbage igen.

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Gadgets Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

Gadgets En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Gadgets Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Gadgets Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

Gadgets De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

4 gode app’s til efteråret

Gadgets Efteråret byder på både hygge, risiko for dårligt vejr og svampejagt. Her er de bedste app's til netop det!

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Gadgets Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...

Disse 3 apps hjælper dig med julens madrester

Gadgets Julen er ovre, og tilbage står du med en masse lækre madrester, der ikke er blevet spist. Disse 3 apps hjælper dig med at stoppe madspild og passe på pengepungen i slutningen af den dyre måned.

Find loppemarkeder og genbrug med ny dansk app

Gadgets Loppemarkeder er ét syndigt rod. De annonceres på opslag på lygtepæle og på obskure hjemmesider og kan derfor være svære at finde. Det vil...

Sådan sparer man IKKE strøm på sin iPhone

Gadgets Her gik man og troede, at man bare skulle swipe apps væk på sin iPhone, når man ikke brugte dem. Men det er ikke sådan, man sparer batteri...