IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app.
IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app. Foto: IKEA & istockphoto

IKEA samarbejder med Apple: Snart bliver det meget sjovere at shoppe IKEA-møbler

Den svenske møbelvirksomhed IKEA er i samarbejde med Apple ved at udvikle en app, hvor du kan se, hvordan møblerne vil se ud i dit hjem.

IKEA og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app

Møbelgiganten IKEA har planer om at lancere en app til efteråret, hvor du får mulighed for at se, hvordan IKEA-møbler vil tage sig ud i dit hjem. App’en udvikles i samarbejde med Apple til iOS 11, og teknologien bag hedder Augmented Reality, som er samme teknologi som Pokémon Go benyttede.

Ved hjælp af app’en kan du tage billeder af dit hjem og bruge app’en til at placere møblerne, så du kan se, hvordan f.eks. sofaen eller spisebordet vil se ud med resten af indretningen. Du får dermed mulighed for, at se om møblerne passer derhjemme, før du køber dem. 

Smart IKEA-app til den ubeslutsomme møbelkøber

App’en vil således gøre det nemmere for den ubeslutsomme møbelkøber, da den kan besvare spørgsmål som: Passer køkkenskabene til køkkenets stil? Er der overhovedet plads til sofaen mellem lampen og lænestolen? Matcher spisebordets farve egentlig vores spisestole?

IKEAs digital transformation manager, Michael Valdsgaard har udtalt til sitet Digital.di, at Apples AR-teknologi er så god, at positioneringen af produkterne vil være ”millimeterpræcis”, ligesom størrelse, belysning og skygger vil være meget tæt på virkeligheden.

I første omgang skal app’en kun benyttes i IKEAs varehuse, hvor man kan finde et produkt og se, hvordan det vil se ud derhjemme. Men på sigt vil det blive muligt at købe møblerne direkte fra app’en.

Der forventes at være 500-600 produkter klar i app’en, når den lanceres engang i efteråret. 

27. juni 2017
Mere om Gadgets

Vær tæt på familien - på afstand

Det er vigtigt at holde kontakten med venner og familie - særligt i en tid som denne, hvor vi er nødt til at holde afstand til hinanden. Heldigvis findes der mange teknologier og gadgets, der kan hjælpe med netop at være tæt på dine nærmeste - på afstand.

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil...

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad der er af muligheder, og hvad reglerne er for dørtelefoner med videoovervågning. De er nemlig stramme - meget stramme.

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både...

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider på telefonen. Men det bør du stoppe med straks!

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel...

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusiaster. Læs med og lær om de nye højtalere Denon Home.

Få digitale kunstværker på væggen derhjemme

Digitale billedrammer ikke kun forbeholdt familiebilleder og pletskud fra ferien, nu kan du også få nogle af verdens smukkeste kunstværker...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...