Et SmartHome kan både gøre hjemmet mere sikkert og mere miljøvenligt.
Et SmartHome kan både gøre hjemmet mere sikkert og mere miljøvenligt. Foto: iStockphoto

Hvad er et SmartHome?

Teknologien når nye højder, når du bruger den til at indrette og installere dit SmartHome. Men hvad er det egentlig, og hvad kan du rent faktisk bruge det til? 

Har du nogensinde prøvet at gå hjemmefra om morgenen, og først når du er på arbejdet, indser du, at hoveddøren ikke er blevet låst. Eller måske glemte du at slukke for kaffemaskinen. Og fik du egentlig tændt for tyverialarmen?

Med et intelligent SmartHome er alle disse bekymringer helt overflødige. Du får nemlig fuld kontrol over alle hjemmets apparater, hvis de er koblet op til din smartphone eller tablet. 

Som udgangspunkt kan alle elektroniske apparater i hjemmet kobles op til dit netværk. Det giver dig blandt andet mulighed for at styre boligens elektronik fra din smartphone eller tablet.

Smart til ældre mennesker, der bor alene

SmartHome-teknologien er desuden enormt smart for ældre mennesker, der bor alene. Et SmartHome kan eksempelvis gøre dets beboere opmærksomme på, at de skal huske at tage deres medicin, notificere hospitalet, hvis personen falder, eller tracke hvor meget personen spiser.

De fleste hjem har ikke indbyggede smartfunktioner, og det er derfor oftest noget, du selv skal sørge for at få installeret. Skal du i gang med at bygge hus, kan det dog godt være en god idé at tænke de smarte funktioner ind i hjemmets konstruktion, inden I påbegynder byggeprojektet. Intelligent belysning og varme kan eksempelvis hjælpe til med at spare rigtig mange penge.

Et SmartHome er mere miljøvenligt

De fleste produkter skal sættes op til en ud af fire forskellige systemer – X10, Z-Wave, UPB og EnOcean. Produkter, der bruger det samme system, gør det muligt for dig langsomt at bygge dit SmartHome op med ét produkt og apparat ad gangen. 

Andre fordele ved at have et SmartHome, er, at man også får mulighed for at gøre sin bolig mere grøn og miljøvenlig, fordi man bedre kan kontrollere energiforbruget. Mange SmartHome-systemer har gode muligheder for at kunne følge med i, hvor meget energi der bliver brugt i løbet af eksempelvis en måned. 

Fordele ved at have et SmartHome

  • Du kan installere avancerede sikkerhedssystemer, som kan sikre din bolig, når du ikke er hjemme.
  • Du kan låse dine døre op, når du er tæt på hjem.
  • Du kan give dine kæledyr mad, selvom du ikke er hjemme.
  • Du kan lynhurtigt skifte lysstyrke.
  • Du kan programmere dit tv, så dine børn kun kan se tv på bestemte tidspunkter.
  • Du kan opvarme soveværelset, inden du står op en kold vintermorgen.
  • Du kan tænde kaffemaskinen, mens du ligger i sengen.
18. juli 2017
Mere om Gadgets

Fremtidens hjem er her - og nu kan du besøge det

Der var champagne, stjernestøv og gadgets, da eurodan-huse og iNPUT torsdag slog dørene op for Danmarks første intelligente smart home. 

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...

Find loppemarkeder og genbrug med ny dansk app

Loppemarkeder er ét syndigt rod. De annonceres på opslag på lygtepæle og på obskure hjemmesider og kan derfor være svære at finde. Det vil...

Sådan sparer man IKKE strøm på sin iPhone

Her gik man og troede, at man bare skulle swipe apps væk på sin iPhone, når man ikke brugte dem. Men det er ikke sådan, man sparer batteri - tværtimod. Der er faktisk kun én enkelt app, du helst ALTID skal lukke ned, når du ikke bruger den. 

Derfor skal du ikke lade din telefon op hver aften

De fleste af os vil gerne sætte telefonen til opladning, når vi går i seng. Men er det overhovedet en god idé?

Dit nye tv kan meget mere, end du umiddelbart tror

Et fjernsyn er ikke længere bare et fjernsyn. Hvis dit hjem skal være et gennemført smarthome, skal du have et tv, der leger med farvekombin...