BEDSTE SMARTPHONE? Hvilken mobil skal du vælge lige nu? Komputer for alle peger på tre af de smartphones, som de synes, er de bedste lige nu.
BEDSTE SMARTPHONE? Hvilken mobil skal du vælge lige nu? Komputer for alle peger på tre af de smartphones, som de synes, er de bedste lige nu. Foto: Getty Images m.fl.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, Komputer for alle, 30. november 2020

2021 er lige om hjørnet, og det vrimler med nye spændende telefoner lanceret. Her samler Komputer for alle deres bud på en top tre blandt de smartphones, som de har haft gennem deres testlaboratorium i den seneste tid.

OnePlus 8 Pro har en fantastisk skærm

OnePlus 8 Pro har de vildeste specifikationer, Komputer for alles eksperter har set i en telefon. Men du får også lov til at betale for fornøjelsen.

Telefonen er fuldkommen proppet med den nyeste teknologi. Man får 5G, Wi-Fi 6, fem kameraer og hurtig, trådløs opladning.

Skærmen er høj og smal, som et biograflærred vippet på højkant. Billedet er lysstærkt og farverne nærmest vibrerer. Skærmens opdateringsfrekvens på 120 hertz og den høje samplingsfrekvens i den berøringsfølsomme overflade bidrager til at en blød og flydende bevægelse, når du for eksempel ruller op og ned på en hjemmeside.

Ansigtsgenkendelsen er den hurtigste, eksperterne har prøvet, mens fingeraftrykslæseren er nogenlunde på niveau med konkurrenterne.

> Du kan læse Komputer for alles anmeldelse af OnePlus 8 Pro og se aktuelle priser i Testzonen her.


OnePlus 8 Pro tager fremragende billeder, og det er en af de bedste mobiler på markedet lige nu. Foto: PR.

Sony Xperia 1 II er en luksustelefon i biografformat

Med Xperia 1 II er det lykkedes Sony at fremstille en vellykket luksustelefon.

De gode folk hos Sony er tilsyneladende meget glade for aflange telefoner, og Xperia 1 II er da også i det langstrakte 21:9-format. Det betyder, at telefonen har et forholdsvis stort skærmareal, men alligevel sagtens kan holdes i en lille hånd – du får bare svært ved at nå toppen af telefonen uden at tage den anden hånd til hjælp.

Det er rart at se, at Sony lader den gode AMOLED-skærm komme til sin ret ved at undlade at prikke hul i den til et selfie-kamera. På grund af af telefonens form er der blevet plads til kameraet oven over skærmen.

Når du tænder telefonen første gang, og skal gennem de indledende indstillinger, venter der en positiv overraskelse. Du kan nemlig selv vælge hvilke apps, du vil have forud installeret på telefonen. Du behøver ikke at gøre andet end slå de enkelte apps fra, hvis du ikke lige har brug for apps såsom Booking.com eller Amazon.

Som man kan forvente i en telefon i denne prisklasse, er Xperia 1 II lynhurtig. Den afvikler alt uden forsinkelse, og det er generelt en fornøjelse at bruge telefonen.

> Du kan læse Komputer for alles anmeldelse af Sony Xperia 1 II og se aktuelle priser i Testzonen her.


Det er rart at se, at Sony lader den gode AMOLED-skærm komme til sin ret ved at undlade at prikke hul i den til et selfiekamera. På grund af af telefonens form er der blevet plads til kameraet ovenover skærmen. Foto: PR.

iPhone 12 er en af de bedste telefoner lige nu

”Lav aldrig om på et vellykket koncept,” ser ud til at være Apples motto. Det gjaldt efterårets nye iPad, og det gælder i endnu højere grad iPhone 12.

Det er forståeligt, at Apple tænker sådan, for iPhone er en regulær triumf, når det gælder samspillet mellem hardware og styresystem. Få andre produkter fungerer lige så gnidningsløst som en iPhone, og den er stadig den bedste i klassen.

iPhone 12 er opgraderet på de områder, der betyder noget, og alt går smidigt og hurtigt og mere smidigt. 

> Læs mere om iPhone 12 her


iPhone 12 bevarer indhakket i toppen af skærmen. Foto: PR.

Fremragende telefon til ældre mennesker

Hvad Doro 8080 ikke har i imponerende specifikationer, det har telefonen til gengæld i brugervenlighed.

Det er en gennemtænkt telefon, der retter sig særligt mod ældre mennesker, der ikke har store erfaringer med elektronik.

På bagsiden sidder den særlige tryghedsknap. Ved at holde den inde tilkaldes venner eller familiemedlemmer, som du har oprettet i din Carecircle. De skal installere en Doro-app på deres egen telefon, som så udsender en alarm, hvis du har problemer.

> Du kan læse Komputer for alles anmeldelse af Doro 8080 og se aktuelle priser i Testzonen her.


Doro 8080 har en særlig tryghedsknap på bagsiden, som giver ekstra sikkerhed til ældre mennesker. Foto: PR.

Næsten lige så stor som en tablet

Samsung Galaxy Note20 Ultra er en vellykket blanding af en telefon og en tablet. Størrelsen ligger midt i mellem de to produktkategorier, og med en skærm på hele 6,9 tommer er det ikke just en telefon, der passer i alle bukselommer.

Når man står med den store skærm i hånden, er den en ren fornøjelse. Lysstyrke og kontrast er helt i top, og alt tager sig godt ud, når det præsenteres på skærmen.

Det er ingen tilfældighed, at ordet “Note” indgår i navnet, for Galaxy Note20 Ultra er en effektiv notesblok. I bunden sidder Samsungs S-Pen, og du skal bare trykke på bunden af den for at få den til at hoppe ud.

> Du kan læse Komputer for alles anmeldelse af Samsung Galaxy Note20 Ultra og se aktuelle priser i Testzonen her.


Den medfølgende pen til Samsung Galaxy Note20 Ultra kan gemmes ad vejen inde i telefonen. Foto: PR.

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Komputer for alle.

30. november 2020 Ditte Marie Bro Pedersen, Komputer for alle
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil...

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...