Tre dørklokker med videoovervågning
Tre dørklokker med videoovervågning Foto: Ring, Skybell, Doorbird

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad der er af muligheder, og hvad reglerne er for dørtelefoner med videoovervågning. De er nemlig stramme - meget stramme.

Af: Mikkel Hede, 18. september 2017

Intelligente dørtelefoner

Vil du gerne vide, hvem der står derude og ringer på, eller hvem der har været forbi, mens du ikke har været hjemme? Den slags kan du sagtens i dag. Teknologien er der i hvert fald i rigt mål til at overvåge og kommunikere med alt, der kommer forbi din gadedør.

Der er dog to grundlæggende udfordringer ved dette. Den ene udfordring findes der råd for. Trådløse dørklokker med kamera og andre digitale herligheder er noget dyrere end vanlige dørtelefoner. Topprodukterne koster dog ikke over få tusinde tusinde kroner, så det er der en del, der vil kunne overkomme.

Det store problem er, at brugen af intelligente dørtelefoner med tv-overvågning meget ofte vil være i strid med lovgivningen - særligt med reglerne for videovervågning. 

Dørtelefoner på markedet

Der er mange forskellige intelligente dørtelefoner på markedet. Designet er forskelligt, indmaden er dog gennemgående den samme. Her er tre forholdvise nye smarte-dørtelefoner med videoovervågning for at give et overblik over, hvor teknologien befinder sig i dag.

Spring frem til regler og lovgivning omkring videoovervågning

dørtelefon med videoovervågning og kamera.  
   

Dørtelefonen "Ring"

Denne avancerede dørklokke er udstyret med HD kamera. Du vil altså nærmest kunne optage en spillefilm i topkvalitet med din dørklokke.

Ring kan via WiFi samkøres med både smartphone og computer. Det betyder, at du kan følge med i, hvad der sker uden for dit hus, når du ikke selv er hjemme. Du kan også tale med gæster ved døren, selvom du befinder dig i en anden by eller i et andet land

Som mange andre intelligente dørtelefoner, har "Ring" også bevægelsessensor. Det gør, at kameraet kan sættes op til at sætte i gang i det samme, dørtelefonen registrerer aktivitet foran sig.

Denne dørtelefon er også udstyret med nightvision, så du også kan følge med, hvis der foregår noget foran din hoveddør i nattemørket. 

Prisen er ca. kroner 1.775.

Læs mere om Ring her

 

Dørtelefon med videoovervågning, Skybell.  
   

Skybell

Designet på denne intelligente dørtelefon, Skybell, skiller sig lidt ud fra konkurrenterne med sit runde design. 

Du kan når som helst tage et snapshot med Skybell, mens du f.eks. samtaler med en person ved døren. Billederne, som er taget med kameraet i Skybell kan du i øvrigt downloade. 

Kameraet i Skybell indeholder både bevægelsessensor, nattekamera og vidvinkelsfunktion.

Fronten til Skybell er udført i plastik angiveligt for at maximere WiFi-funktionens effektivitet

Skybell kan købes på amazon.com for lidt over 1.000 kroner - uden fragtomkostninger. 

Læs mere om Skybell her

 
   

Doorbird

Doorbird er Rolls Royce'en blandt high-tech dørklokker med kamera

Doorbird  er også en WiFi-dreven ringeklokke udstyret med et HD kamera. Det betyder også her, at du kan samtale med dem, der ringer på døren, selvom du befinder dig langt hjemmefra.

Hvis Doorbird er udstyret med en særlig lås, der kan kommunikere med dørtelefonen, kan du åbne din hoveddør direkte over telefonen. Det vil sige, at du for eksempel kan lukke håndværkerne ind eller give pakkebudet instruktioner i, hvor vedkommende skal stille pakken fra sig.

Der kan knyttes op til 8 enheder til telefonen, der alle kan modtage notifkationer, når dørtelefonen aktiveres. 

Videoovervågningen i kameraet er i HD. Bevægelsesensoren kan registrere bevægelser i en omkreds af 180 grader.

Doorbird kan også sørge for at tage et billede af alle, der bevæger sig forbi den.

Prisen er ca. 3.000 kr. 

Læs mere om Doorbird her

Regler for videoovervågning med dørklokker med kamera 

Det er let at blive fristet af denne nye generation af dørklokker, der er mere i tråd med samtiden end gammeldags analoge dørtelefoner. Problemet er blot, at det for mange boligejere vil være ulovligt at bruge dem. Dørtelefonerne kan nemlig kan nemlig nemt komme i karambolage med persondataloven. 

Du må godt bruge videoovervågning, hvis...

Hvis man skal skære lovgivningen helt ind til benet, må man konkludere, at dørtelefoner med kameraer meget ofte vil være ulovlige at anvende efter hensigten. Derfor vil det give mest mening at fokusere på, hvornår det vil være tilladt at bruge dem. Her er tre eksempler på dette:  

  • Hvis kameraet i din smart-dørtelefon kun kan optage billeder af din egen ejendom, så har du grønt lyst til at anvende dørtelefon til videoovervågning. Hvis det område, som kameraet dækker, også omfatter offentlig vej, vil brugen af kameraet derimod ikke være tillladt.
  • Det er en forudsætning, at kameraet i dørtelefon IKKE bliver benyttet til at lagre og gemme optagelser. Hvis man afstår fra at bruge denne fristende funktion, så kan det være okay at bruge videoovervågning via dørtelefonen - hvis kameraet kun optager billeder fra ens egen ejendom.
  • Det er i mange tilfælde tilfælde lovligt at benytte sig af videoovervågning ved pengeinstitutter, hæveautomater, kasinoer, butiksscentre og andre former for erhvervsvirksomheder

Læs også: hvor får du det bedste intelligente hjem: hos Apple, Google eller Amazon?

Lovgivningen om dørtelefoner

Nærstuderer man reglerne for tv-overvågning, må man konkludere, at det i langt de fleste tilfælde ikke vil være tillladt at iværksætte tv-overvågning foran sin hoveddør - for slet ikke at tale om at foretage lagring af det optagede. 

Alligevel kommer der flere og flere avancerede dørtelefoner på markedet. Vil du gerne være sikker på, at du kan bruge din nye dørtelefon i overensstemmelse med lovgivningen, så kan du læse mere om bestemmelserne i denne pjece fra justitsministeriet

18. september 2017 Mikkel Hede
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se nogle af de nyttige opgaver, du kan bruge din iPhone til. 

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...