Din telefon er garanteret en inkarneret del af dit liv og ikke mindst dine sovevaner, men du bør faktisk betragte den som din søvnfjende.
Din telefon er garanteret en inkarneret del af dit liv og ikke mindst dine sovevaner, men du bør faktisk betragte den som din søvnfjende. Foto: iStock

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider på telefonen. Men det bør du stoppe med straks!

Af: Nana Kristensen, 11. oktober 2017

To alarmerende grunde til, at du bør bandlyse din telefon fra soveværelset

Din telefon er garanteret en stor del af din aftenrutine, og den skal helt sikkert ikke ligge længere væk end, at du lige kan nå den ved at svinge armen ud til siden. Men du bør faktisk lægge den langt fra sengen! Der er nemlig risiko for, at den forstyrrer din nattesøvn og at der opstår brand.

Telefonen forstyrrer din nattesøvn

Er du en af dem, der bruger din mobiltelefon som vækkeur, bør du overveje, hvor meget det rent faktisk kan forstyrre din nattesøvn.

Det største problem ved at bruge mobilen som vækkeur er, at den er inden for rækkevidde. Ofte vil du måske opleve, at du ikke KUN bruger den som vækkeur, men du tjekker også lige den sms, der tikkede ind sent om natten. På den måde får du 300 lumens lige ind i øjnene, og det vil tricke din hjerne til at tro, at det er tid til at stå op.

Desuden bliver du bevidst om, hvor kort tid der er til, at du skal op igen. Det vil aktivere dit nervesystem og din hjerne på en sådan måde, at det vil blive sværere for dig at falde i søvn igen. Du kender garanteret stressfaktoren ved at tælle timer og minutter til du skal op.

Risiko for brandfare

Når du lægger din telefon fra dig og lægger dig til at sove, vil du typisk også sætte sin telefon til opladning. Forskning viser, at 53 % af børn og voksne har deres mobiler til opladning i sengen eller under puden. Det kan være en rigtig farlig situation!

Opladningen vil generere varme, og hvis din telefon ligger til opladning i sengen, kan den ikke komme af med varmen. Telefonen vil derfor blive varmere og varmere, og i værste tilfælde kan der opstå brand i telefonen.

Det skal du gøre for at undgå brandfare

Disse enkle forholdsregler bør du tage, for at undgå brandfare.

  1. Oplad aldrig din telefon i sengen – den skal ALTID kunne komme af med varmen
  2. Oplad om dagen mens du er vågen, så du opdager eventuelle farlige situationer
  3. Oplad aldrig under ekstreme temperaturer – hverken for varmt eller for koldt
  4. Brug altid en oplader fra fabrikanten selv
11. oktober 2017 Nana Kristensen
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se nogle af de nyttige opgaver, du kan bruge din iPhone til. 

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode. Derfor har vi samlet 4 af de bedste gadgets til hjemmet.   

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...