Foto: GettyImages

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 14. november 2019

Når vi tænder fjernsynet for at se nyheder eller den nyeste episode af vores yndlingsserie, er det oftere mobiltelefonen, der bliver fundet frem, end fjernbetjeningen. Måden at se fjernsyn på, har nemlig ændret sig over de seneste år, og i dag har mange erstattet de traditionelle analog-kanaler med on-demand tjenester som Netflix og HBO. Samtidig er telefonen nærmest gået hen og blevet den nye fjernbetjening. 

Derfor er det kun naturligt, at vores fjernsyn udvikler sig. Men hvor vi først fik vi Smart TV’et, der skulle gøre det lettere at bruge telefonens og computerens funktioner direkte gennem fjernsynet, har den danske startupvirksomhed, displayy.io, nu lanceret det stik modsatte - nemlig et DumbTV. 

Vender moderne TV på hovedet

Det er i hvert fald, hvad internettet har døbt virksomhedens digitale produkt ‘Iron Cast TV’ - et navn, designeren er stolt af. På de sociale medier bliver udtrykket DumbTV nemlig brugt i stærk kontrast til det kendte SmartTV, som mange forbrugere hverken finder smart eller gavnligt. Og det nye Iron Cast TV vender da også opfattelsen af et moderne tv på hovedet:

- Vi har fjernet alt, som ikke længere gør sig gældende i et digitalt tv. Iron Cast TV har derfor ingen højttalere, ingen fjernbetjening og ingen menuer. Til gengæld har vi designet et tyndere og mere enkelt designer-tv uden tv, der er indrammet i stilrent aluminium,  siger Jacob Lindborg, designeren bag det nye produkt. 

TV på vores præmisser

Han har tidligere designet produkter for blandt andet LEGO og Bang & Olufsen, og er vant til at søge efter simplificering og effektivitet i alle hjørner af hans designproces. 

- Forbrugere i dag vælger selv deres højtalere og deres streaming-tjenester. Det skal være nemt og fungere uden for meget klikkeri. Tv skal være på vores præmisser, vores indhold, vores tid, siger Jacob Lindborg.

Derfor er det såkaldte DumbTV designet, så det passer til en moderne livsstil.

Med en simpel app til din mobiltelefon kan du for eksempel ændre de basale ting som lyd, input-kilde og strøm. Derudover kan du justere skærmens indstillinger uden det store besvær, når behovet opstår. 

Foto: Displayy.io

Iron Cast TV kan købes fra 4.995 kroner. 

14. november 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se...

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...