4 gode app's til efterår både ude og inde.
4 gode app's til efterår både ude og inde. Foto: iStock

4 gode app’s til efteråret

Efteråret byder på både hygge, risiko for dårligt vejr og svampejagt. Her er de bedste app's til netop det!

Af: Nana Kristensen & Nanna Danborg-Aamand, 20. september 2019

Svampeguide

Efteråret er højsæson for svampejagt. Men som du garanteret ved, er det langt fra alle svampe, der er spiselige – nogle er endda dødsens giftige! Det er derfor vigtigt, at du kan kende forskel på spiselige, ikke-spiselige og giftige svampe, når du er på svampejagt. Det kan ’Svampeguiden’ hjælpe dig med. App’en rummer billeder og beskrivelser af over 60 forskellige svampe og koster 17 kroner i App Store.

Lys efteråret op

Stearinlys skaber hygge og varme her i efteråret. Men vil du slippe for de giftige sodpartikler, så kan du lyse mørket op ved hjælp af app’s. Der findes flere app’s, hvor du kan tænde for forskellige typer lys, få flammerne til at blafre og puste lysene ud igen. Én af disse lys-app’s hedder ’Virtual Candle’ og fås gratis på App Store.

Hyggelæsning

Efteråret indbyder i den grad til indendørshygge. Blandt andet indendørshygge med læsning på sofaen med et dejligt tæppe.

Der findes flere lyd- og E-bogs app’s, som kan forsøde efterårshyggen. Med denne type app kan du læse eller høre lige netop den bog, du vil, uden at anskaffe den i butikken på forhånd.

Der findes blandt andet ’Mofibo’, som har et væld af lyd- og E-bøger. App’en er gratis, men det kræver et abonnement at få adgang til materialerne. Der er en gratis prøveperiode, og derefter opkræves der en månedlig abonnementspris på 129 kroner.  

En anden mulighed er 'eReolen', hvor du får adgang til bibliotekets lyd- og E-bøger. App’en er gratis og kræver kun, at du er oprettet som låner på dit lokale bibliotek.

Risiko for glatte veje

På denne årstid kan det være svært at vide, hvornår der er is- og regnglatte veje. Vejret er svingende, og pludselig en morgen er der glat og risiko for ulykker og forsinkelser.

Vær forberedt og opdateret med meldinger om glatføre, seneste saltning, trafik og lignende med ’Vintertrafik’. På Vejdirektoratets App har du mulighed for at gemme ruter eller områder, som du kører i ofte.

App’en er gratis.

20. september 2019 Nana Kristensen & Nanna Danborg-Aamand
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se nogle af de nyttige opgaver, du kan bruge din iPhone til. 

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode. Derfor har vi samlet 4 af de bedste gadgets til hjemmet.   

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både...

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed er, at der bliver gjort plads til langt flere kanaler. Se, om dit apparat vil overleve den store radiodød. 

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...