iPhonen er mulighedernes land.
iPhonen er mulighedernes land. Foto: Mikkel Hede

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting. Se nogle af de nyttige opgaver, du kan bruge din iPhone til. 

Af: Mikkel Hede, 21. august 2017

12 smarte funktioner i din iPhone

Man kan bruge et helt liv, før man har lært sin iPhone at kende til bunds. Der er så mange smarte funktioner, som let går ens næse forbi, og det er der navnlig, hvis man ikke har en teenager ved hånden, som man kan spørge til råds.

Men mindre kan også gøre det. Her er en genvej til 12 nemme måder at få mere ud af din iPhone på.

1. iPhone som vaterpas

Står du og mangler et vaterpas? Det kunne for eksempel være for at få billedet på væggen til at hænge lige. Det kan du bruge iPhonen til.

Først skal du finde app'en "Kompas" på din iPhone. Derefter skal du swipe til venstre. Så er kompasset klar til brug. 

2. Få notifikationer ved hjælp af blink

Vil du gerne undgå forstyrrende bip og vibrationer fra din telefon? Så prøv at indstille din iPhone til at lyse, når du modtager beskeder og lignende. Måske passer små LED-lysglimt bedre ind i den måde, du omgås med din iPhone.

Dette kan du gøre ved at gå ind i: Generelt > Tilgængelighed > LED-blink til advarsler. 

3. Hvad er det, der sluger strømmen på iPhonen?

Løber din iPhone alt for hurtigt tør for strøm? Ved at bruge iPhonen batterifunktion kan man heldigvis hurtigt finde frem til synderen. 

Gå ind i: Generelt > Batteri. Scroll ned til "Batteribrug". Her kan du se (opdelt på procent), hvor meget alle dine apps og andre funktioner hver for sig bruger af strøm. 

4. Bliv puttet af din iPhone

Under "Ur" finder du funktionen "Sengetid". Har du eller dine børn  en tilbøjelighed til at blive oppe for længe, så kan du med denne funktion indstille din iPhone til at give besked, når din eller børnenes faste sengetid nærmer sig. 

5. Skjul fotos

Vil du gerne undgå, at dine kollegaer eller venner ved et uheld får dine mest pinlige eller fjollede billeder at se, når du viser dine feriebilleder eller andet frem på din iPhone?

Vælg det eller de fotoer, du gerne vil hemmeligholde, når du viser dine billeder frem. Tryk på deleknappen og vælg: "Skjul". Nu kan billedet kun ses under visningsformatet "Album".

6. Brug iPhonen som trackpad

Er du træt af at ramme ved siden af, når du forsøger at redigere i din tekst? Det kan undgås ved at bruge iPhonens trackpad-funktion. 

Tryk med fingeren på skærmen for at aktivere trackpaden. Når den er klar, kan du i ro og mag og med større sikkerhed guide dig selv hen til det præcise sted i teksten, som du ønsker at arbejde med. 

7. Fjern sidste indtastning på lommeregneren

Det er bare SÅ irriterende, når man taster et chiffer forkert ind i lommerregneren og derfor er nødt til at starte forfra. Den gode nyhed er, at det behøver man slet ikke at gøre.

Bare swipe til venstre eller til højre i feltet med de indtastede tal. Det vil fjerne det sidste tal, du har skrevet ind - og kun det. 

8. Se flere funktioner i lommeregneren 

Brug iPhonens landskabsvisning til at se et meget større udvalg af matematiske funktioner på din lommeregner. 

9. Brug dine kontakters kælenavne

Få Siri til at sige dine venners eller din families kælenavne, når de ringer. Det kan du gøre ved at gå ind i "Kontakter"

Vælg Rediger > Tilføj felt > Kaldenavn - eller en af de mange andre muligheder der er.

10. Indtast nødinfo

Der er en "hemmelig" app på iPhone, som på det seneste har fået en del opmærksomhed. Det er Nødinfo, som er en del af Sundheds-app'en på iPhone.

I Nødinfo kan du indtaste vitale oplysinger om dig selv såsom blodtype, brug af medicin og allergier. Disse informationer kan tilgås direkte fra pauseskærmen uden kodeord. Det kan være en store fordel, hvis ejeren af en iPhone for eksempel i tilfælde af en ulykke bliver fundet i en tilstand, hvor man ikke kan få kontakt med vedkommende. 

11. Find din iPhone 

"Find din Iphone" er også en velbelyst og nyttig app.

Hvis du har tastet dit login til dit Apple-Id ind, så kan du spore, hvor i verden din mobil befinder sig, hvis du enten har mistet den, eller den er blevet stjålet.

12. Brug søgefunktionen i indstilllinger

Der var engang, hvor det var et mareridt at finde den funktion, man søgte, på sin iPhone. Den tid er forbi. I indstillinger er der nu også på iPhone en dialogboks med et tydeligt forstørrelsesglas. Her kan du taste det ind, du søger - så gør iPhonen resten for dig.

21. august 2017 Mikkel Hede
Mere om Gadgets

Teleparty: Se film sammen med vennerne - på afstand

Med en gratis udvidelse til Chrome kan du se Netflix og chatte med venner og familie, mens I ser samme film eller serie på afstand. "Næsten" som hvis I sad sammen i sofaen.

Her er den bedste mobil i 2020

Det kan godt virke som lidt af en jungle, når man skal købe ny telefon. Her er fem bud på de bedste smartphones, du kan købe i 2020.

Pas på øjnene! De bedste tips til mobilen

Vi bruger mobilen stadig mere, og det går kun den vej. Derfor er det blot endnu vigtigere at bruge den på en fornuftig måde, der ikke skader...

Dansk startup lancerer "dumt" designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Nu kan du gå rundt i fremtidens hjem

Danskerne strømmer til ”Fremtidens Hjem”, Danmarks første fuldt funktionsdygtigt smart home, der kan styres med stemmen og mobiltelefonen.

3 geniale gør-det-selv app’s

Du kan samle din helt egen værktøjskasse med app’s til gør-det-selv projekterne. De vil med garanti gøre arbejdet nemmere.

Det skal du gøre, hvis du taber din telefon i toilettet

Der findes mange tips til, hvordan du kan redde din telefon fra druknedøden. Men hvad virker?

Få en dørklokke med kamera, bevægelsesensor og nightvision

Dørklokker er ikke længere bare - ding-dong... I dag fås de med HD kamera, bevægelsessensor, wifi og billedlagring i skyen. Se her, hvad...

4 smarte gadgets til hjemmet, som du vil elske

Der findes utroligt mange teknologier, du kan indføre i dit hjem. Desværre er det efterhånden svært at sortere de dårlige fra de gode....

Få din egen robutler

En robot er en ven, du bare skal lære at kende. Det har været mantraet for Roboming Fellow. Det er en lille hjemmerobot, som kan passe både din hus og kat, mens du er ude, og vise omsorg for din familie og dine allerkæreste. 

Derfor er din telefon en farlig søvnfjende

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider...

Bliver din radio ubrugelig, når der bliver slukket for DAB-signalet...

Flere hundredetusinde DAB-radioer kan smides i skraldespanden, når der bliver lukket for DAB-signalet i oktober måned 2017. Den gode nyhed...

7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Er du kræsen, når det kommer til lyd? Så er disse nye højtalere...

Stilrent og tidløst design sammenlagt med den nyeste teknologi inden for lyd af høj kvalitet - Det er en drøm for mange musik- og lydentusia...

Pas på! Familiens drone kan ruinere dig!

Det kan koste dig en formue at flyve med drone, hvis ikke du har styr på vigtige regler og er dækket af forsikringen. Her får du gode råd...