denne artikel er sponsoreret

Tilbered kød perfekt hver eneste gang

At tilberede kød er en stor udfordring for de fleste. Hvordan undgår du at sidde ved middagsbordet med et tørt og kedeligt stykke kød? Vi giver dig nogle gode redskaber til at ramme plet hver gang!

Der er intet bedre end en lækker mør steg eller et delikat stykke fisk, som har fået tilpas tilberedning, og hvor den lækre smag er fremhævet. 

Her får du nogle generelle råd til, hvordan du sørger for, at dit kød lever op til dets fulde potentiale, og du kan sætte tænderne i et saftigt stykke.  

Forskel på kød

Der er stor forskel på kød, og det skal behandles meget forskelligt i forhold til art og størrelse. Men nedenstående faktorer er essentielle for tilberedning af alt slags kød. Og faktisk også andre råvarer såsom grøntsager. 

  • Stegetid

  • Temperatur

  • Hviletid

Hvis du skal tilberede et magert stykke kød, gælder det, at stegetiden skal være kortere, end hvis du skal tilberede et federe stykke kød. 

Temperaturen er altafgørende for, om kødet bliver mørt og saftigt og varierer også i forhold til stykkets størrelse og art. 

Når tilberedningen er færdig, mangler kun fordelingen af saften i kødet. Og derfor er hviletiden enormt vigtigt. Hvis du giver plads til hviletid, sikrer du, at dit kød med større sandsynlighed, bliver saftigt og mørt.  

Det bedste råd – Få en ovn der kan klare det for dig

Da der ikke er en specificeret facitliste, forbliver tilberedning af kød en udfordring. Med mindre du har en intelligent oven, der kan udregne de 3 vigtige faktorer ud fra art, størrelse og temperatur. Hvis du vil være sikker på en perfekt tilberedning hver gang, er løsningen at investere i en sådan ovn. Den skal gerne have kvalifikationer som indbygget stegetermometer, sousvide funktion og dampfauktion. 

Men det giver selvfølgelig ikke mening at have en sous vides ovn til at udfylde pladsen af en normal ovn, hvis det eneste, den kan, er tilberedning af kød – Men du kan faktisk få en sousvide ovn hos Punkt1, som fungerer som normal ovn og som sousvides ovn. Faktisk er denne ovn så smart, at du kan sætte hvilken som helst ret i ovnen, indstille temperaturen, og så giver ovnen dig besked, når retten opnår den ønskede temperatur og dermed er færdig. Ovnen har et program til alt slags kød og fisk, grønsager, desserter og meget mere. Du er derfor garanteret perfekt tilberedte retter hver gang.

Derudover bruger ovnen damp og tilsætter selv en perfekt doseret mængde damp til den ret, du er i gang med at lave. 

Se selv i videoen ovenover, hvordan laksen bliver tilberedt og bibeholder dens smukke farve. Det er sjældent, man ser et så lækkert stykke laks!

Familien Smart

Familien Smart elsker at lave mad, og derfor har de fået installeret denne Sousvides ovn. I videoen kan du få et indblik i, hvordan hvordan familien Smart bruger ovnen, og hvilke funktioner, der hjælper familien i hverdagen – og måske misunde deres mulighed for at få perfekt tilberedt mad hver eneste gang. 

Se ovnen på Punkt1’s website ved at klikke her.

Hvis du køber souvidesovnen eller andre produkter hos Punkt 1, kan du naturligvis altid få den leveret og installeret af Punkt1s kompetente montører, der er certificerede i at installere i dit private hjem. Hvis du efter montering og installering har spørgsmål til produktet, kan du altid ringe til en af de 41 buikker. Så får du fat i en af butikkens medarbejdere, der står klar til at hjælpe dig.  

Familien Smart har XtraCare forsikring, som er Punkt1s forsikringsaftale med Securator, der sørger for hurtig udrykning og reperation samt meget mere. Fra det øjeblik, hvor du siger ja til forsikringen, er dine produkter dækket. Se hvad XtraCare kan gøre for dig i virdeoen.

Læs også: Steg entrecote med perfekt resultat – sådan gør du

Mest læste artikler