DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET
Råd til dig der elsker at lave mad
Råd til dig der elsker at lave mad

Tilbered kød perfekt hver eneste gang

At tilberede kød er en stor udfordring for de fleste. Hvordan undgår du at sidde ved middagsbordet med et tørt og kedeligt stykke kød? Vi giver dig nogle gode redskaber til at ramme plet hver gang!

Der er intet bedre end en lækker mør steg eller et delikat stykke fisk, som har fået tilpas tilberedning, og hvor den lækre smag er fremhævet. 

Her får du nogle generelle råd til, hvordan du sørger for, at dit kød lever op til dets fulde potentiale, og du kan sætte tænderne i et saftigt stykke.  

Forskel på kød

Der er stor forskel på kød, og det skal behandles meget forskelligt i forhold til art og størrelse. Men nedenstående faktorer er essentielle for tilberedning af alt slags kød. Og faktisk også andre råvarer såsom grøntsager. 

  • Stegetid

  • Temperatur

  • Hviletid

Hvis du skal tilberede et magert stykke kød, gælder det, at stegetiden skal være kortere, end hvis du skal tilberede et federe stykke kød. 

Temperaturen er altafgørende for, om kødet bliver mørt og saftigt og varierer også i forhold til stykkets størrelse og art. 

Når tilberedningen er færdig, mangler kun fordelingen af saften i kødet. Og derfor er hviletiden enormt vigtigt. Hvis du giver plads til hviletid, sikrer du, at dit kød med større sandsynlighed, bliver saftigt og mørt.  

Det bedste råd - Få en ovn der kan klare det for dig

Da der ikke er en specificeret facitliste, forbliver tilberedning af kød en udfordring. Med mindre du har en intelligent oven, der kan udregne de 3 vigtige faktorer ud fra art, størrelse og temperatur. Hvis du vil være sikker på en perfekt tilberedning hver gang, er løsningen at investere i en sådan ovn. Den skal gerne have kvalifikationer som indbygget stegetermometer, sousvide funktion og dampfauktion. 

Men det giver selvfølgelig ikke mening at have en sous vides ovn til at udfylde pladsen af en normal ovn, hvis det eneste, den kan, er tilberedning af kød - Men du kan faktisk få en sousvide ovn hos Punkt1, som fungerer som normal ovn og som sousvides ovn. Faktisk er denne ovn så smart, at du kan sætte hvilken som helst ret i ovnen, indstille temperaturen, og så giver ovnen dig besked, når retten opnår den ønskede temperatur og dermed er færdig. Ovnen har et program til alt slags kød og fisk, grønsager, desserter og meget mere. Du er derfor garanteret perfekt tilberedte retter hver gang.

Derudover bruger ovnen damp og tilsætter selv en perfekt doseret mængde damp til den ret, du er i gang med at lave. 

Se selv i videoen ovenover, hvordan laksen bliver tilberedt og bibeholder dens smukke farve. Det er sjældent, man ser et så lækkert stykke laks!

Familien Smart

Familien Smart elsker at lave mad, og derfor har de fået installeret denne Sousvides ovn. I videoen kan du få et indblik i, hvordan hvordan familien Smart bruger ovnen, og hvilke funktioner, der hjælper familien i hverdagen - og måske misunde deres mulighed for at få perfekt tilberedt mad hver eneste gang. 

Se ovnen på Punkt1’s website ved at klikke her.

Hvis du køber souvidesovnen eller andre produkter hos Punkt 1, kan du naturligvis altid få den leveret og installeret af Punkt1s kompetente montører, der er certificerede i at installere i dit private hjem. Hvis du efter montering og installering har spørgsmål til produktet, kan du altid ringe til en af de 41 buikker. Så får du fat i en af butikkens medarbejdere, der står klar til at hjælpe dig.  

Familien Smart har XtraCare forsikring, som er Punkt1s forsikringsaftale med Securator, der sørger for hurtig udrykning og reperation samt meget mere. Fra det øjeblik, hvor du siger ja til forsikringen, er dine produkter dækket. Se hvad XtraCare kan gøre for dig i virdeoen.

14. marts 2020
Mere om Familien Smart
Denne artikel er sponsoreret

Så enkelt kan det være at holde rent hele sommeren!

Her er den nemmeste løsning på at få hverdags rengøringen klaret på en hurtig og effektiv måde. Så har du tid til at nyde sommeren med god samvittighed. Læs om løsningen her.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan holder du dine fliser fri fra ukrudt - hurtigt, ufarligt og...

Hvis sommergæsterne er på trapperne, og terrassen skal i brug, har den måske behov for en hurtig og effektiv opfrisker. Og at fjerne ukrudt...

Denne artikel er sponsoreret

Brug tiden fornuftigt og nyd livet

Som hus- og haveejer er der altid ting, der kan ordnes eller rengøres. Men det er samtidig vigtigt at nyde livet og have tid til de vigtige...

Netflix: 5 fede tips til bedre streamingoplevelse

Med disse fem tips får du en bedre oplevelse med Netflix og bedre kontrol over de forslag, streamingtjenesten kommer med.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan skaber du en ny dimension i dit hjem med el-renovering

Planlægger du en gennemgående renovering eller modernisering af dit hjem? Så går du sikkert også med overvejelserne om hvilken el-installati...

Ordentligt udstyr til gode film
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Nåede du at se de bedste film fra 2019?

2019 var et rigtig godt filmår med mange nye film af høj kvalitet. Vi har samlet en liste over de film, som du måske er gået glip af i...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan holder du øje med sommerhuset, når du ikke er der

Markedets bedste og billigste løsning til at holde øje med sommerhuset er en dansk og prisvindende opfindelse. Lige nu er produktet indstillet til finalen i Danish Design Award. 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

D.H.I.M. skaber sikkerhed og tryghed i din bolig

47 procent af alle registrerede boligbrande i Danmark skyldes el-relaterede fejl. Derfor er det en godidé at få overblik over, om dine...

Se et kort over familiens hjem her.
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Hjemme hos familien Smart: Se alle produkterne

De næste 12 måneder har vi fået lov til at forvandle familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Kom med indenfor og se, hvilke produkt...