DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

D.H.I.M. skaber sikkerhed og tryghed i din bolig

47 procent af alle registrerede boligbrande i Danmark skyldes el-relaterede fejl. Derfor er det en god
idé at få overblik over, om dine el-installationer lever op til alle standarder. Det gøres let og effektivt med D.H.I.M. - Digital House Installations Map – der sørger for sikkerhed og tryghed, ved at samle information om alle husets installationer ét sted.

Af: Kommerciel redaktion, 30. oktober 2019

Vidste du, at du skal tænde og slukke dit fejlstrømsrelæ to gange om året, for at sikre, at det slår fra i tilfælde af fejl eller berøring? Og at det skal tjekkes hvert tiende år, af en autoriseret elektriker? Har du overblik over, hvor mange el-installationer, der er i dit hjem, hvornår de sidst er blevet tilset og hvorfor? 

Det er det nok de færreste af os, der kan svare ja til. Måske boede vi ikke engang selv i hjemmet, sidste gang der var brug for en elektriker. Men det er vigtigt at sikre, at alle hjemmets mange installationer lever op til de nyeste standarder. 47 procent af alle registrerede brande i Danmark, starter nemlig i en el-installation. Ofte en af de mange skjulte, som du ikke tænker over i det daglige – som for eksempel i lampeudtag og nedsænkede lofter. 

Modtag en guide med de ting du skal være opmærksom på i din el-installation her.

Det kan - også - ske for dig

”Når vi kommer ud hos folk, finder vi i gennemsnit 2-5 fejl, typisk installationer, der er blevet ulovlige, siden de blev lavet,” siger Jesper D. Larsen, direktør i D.H.I.M. - Digital House Installations Map – der tilbyder dig tryghed i dagligdagen i form af en komplet gennemgang og kortlægning af samtlige el-installationer i din bolig.

”Rigtigt mange danskere siger ”det sker ikke hos mig”. Men det kan det lige så godt. Mange glemmer for eksempel at sætte bagdækning ind bag halogenspottet, for at aftage varmen. I gamle huse er der kronmuffer, der irrer, folk glemmer, at HPFI-relæet skal tjekkes hvert tiende år af en autoriseret elektriker, og at en røgalarm skal skiftes efter ti. Hvis man vel at mærke har en, for 72 procent af den danske befolkning har kun en eller ingen. Der er rigtigt mange ting, der kan skabe problemer, hvis man ikke er opmærksom på det.”

Overblik giver tryghed

D.H.I.M.s elektrikere bruger en hel dag i dit hjem, hvor de laver en komplet og grundig gennemgang af samtlige el-installationer og tegner dem ind på et digitalt kort, der efterfølgende bliver tilgængeligt via en QR-kode på din el-tavle. De giver desuden rådgivning om el-sikkerhed, udskifter samtlige defekte eller forældede samlemuffer og tjekker samtlige røgalarmer. Når elektrikerne forlader dit hus, ved du derfor præcis hvor eventuelle problemer befinder sig, og kan hurtigt og let få dem udbedret, så du er sikret mod ubehagelige overraskelser. Efterfølgende kan både du og tilkaldte elektrikere selv registrere, hvor, hvad og hvornår der er blevet arbejdet på boligens installationer. Det bliver ikke lettere at føle sig sikker og tryg i eget hjem. Og så kan du endda spare på fremtidige el-regninger, fordi elektrikeren med en hurtig scanning kan lokalisere fejlen og gå direkte til udbedring uden spildtid.

Sikkerhed ved salg

En gennnemgang af D.H.I.M. har imidlertid ikke kun betydning for den daglige tryghed og
sikkerhed, men kan også være en stor fordel i forbindelse med hussalg eller forsikringssager, fordi du hurtigt og let får adgang til dokumentation over udført arbejde og installationernes tilstand. D.H.I.M. stiller naturligvis dine tegninger til rådighed i alle situationer, hvor de kan være til gavn! Al data bliver håndteret sikkert og distribueres kun mellem private og offentlige instanser efter aftale med ejeren. D.H.I.M. samarbejder udelukkende med autoriserede el-virksomheder, som løser alle typer el-opgaver i hele Danmark. Derfor kan du altid gennem D.H.I.M. finde en kompetent, faglært elektriker i dit nærområde, som garanterer dig en veludført ydelse.

Få sikkerhed ved salg her.

Tryghed for 250 kroner om året

En komplet kortlægning af din bolig tager typisk en dag. Kortlægning af et standard-hus på 150 kvadratmeter, uden særlige udfordringer som sænkede lofter, store kælderarealer med videre, koster cirka 12.000,-, men en præcis pris aftales med installatøren. 

Efter kortlægningen anbefales det, at du skriver dig op til en løbende aftale. For en brugerlicens på bare 250 kroner om året får du adgang til det digitale kort, varsel når installationerne trænger til at blive skiftet ud, løbende tjek og udskiftning af røgalarmer samt adgang til en oversigt over anbefalde elektrikere. Herudover får du en ekstra digital mappe, der kan bruges som en servicebog over alt udført arbejde i hele huset. Her kan du blandt andet gemme farvekoder, kvitteringer for hårde hvidevarer, dokumentation for udført tømmerarbejde med videre, side om side med dit el-overblik.

”Du kan lægge alle oplysninger om din bolig ind, så du har hånd i hanke med det. I stedet for at skulle holde styr på en stor bunke papirer og kvitteringer,” siger Jesper D. Larsen.

Der er ingen binding på ordningen, og du har mulighed for at benytte dig at boligjobordningen i forbindelse med gennemgang.

Se mere her.

Med D.H.I.M. tilbydes du:

  • En 100 procent gennnemgang af boligens el-installationer, tegnet ind på et lettilgængeligt digitalt kort.
  • Test af samtlige røgalarmer hvert femte år – og udskiftning hvert 10. år.
  • Gennemgang af alle samlinger og udskiftning af muffer til nyt og certificeret materiale.
  • En online el-rapport, der fortæller dig, hvis nogle af dine installationer trænger til at blive udskiftet.
  • En samlet vurdering af hele husets el-installation.
  • Adgang til D.H.I.M.s elektrikerdatabase.

Video | Familien Smart har også D.H.I.M. 

I 12 måneder har familien Bæk, bestående af far, mor og tvillingerne Albert og Elliot, indvilliget i at få deres hjem ombygget til det ultimative Smart Home. Følg familiens rejse ind i smarthome-universet her:

 

 

 


 

Familien Smart | Hjem

30. oktober 2019 Kommerciel redaktion
Mere om Familien Smart
Denne artikel er sponsoreret

Så enkelt kan det være at holde rent hele sommeren!

Her er den nemmeste løsning på at få hverdags rengøringen klaret på en hurtig og effektiv måde. Så har du tid til at nyde sommeren med god samvittighed. Læs om løsningen her.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan holder du dine fliser fri fra ukrudt - hurtigt, ufarligt og...

Hvis sommergæsterne er på trapperne, og terrassen skal i brug, har den måske behov for en hurtig og effektiv opfrisker. Og at fjerne ukrudt...

Denne artikel er sponsoreret

Brug tiden fornuftigt og nyd livet

Som hus- og haveejer er der altid ting, der kan ordnes eller rengøres. Men det er samtidig vigtigt at nyde livet og have tid til de vigtige...

Netflix: 5 fede tips til bedre streamingoplevelse

Med disse fem tips får du en bedre oplevelse med Netflix og bedre kontrol over de forslag, streamingtjenesten kommer med.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan skaber du en ny dimension i dit hjem med el-renovering

Planlægger du en gennemgående renovering eller modernisering af dit hjem? Så går du sikkert også med overvejelserne om hvilken el-installati...

Ordentligt udstyr til gode film
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Nåede du at se de bedste film fra 2019?

2019 var et rigtig godt filmår med mange nye film af høj kvalitet. Vi har samlet en liste over de film, som du måske er gået glip af i...

Råd til dig der elsker at lave mad
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Tilbered kød perfekt hver eneste gang

At tilberede kød er en stor udfordring for de fleste. Hvordan undgår du at sidde ved middagsbordet med et tørt og kedeligt stykke kød? Vi giver dig nogle gode redskaber til at ramme plet hver gang!

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan holder du øje med sommerhuset, når du ikke er der

Markedets bedste og billigste løsning til at holde øje med sommerhuset er en dansk og prisvindende opfindelse.

Se et kort over familiens hjem her.
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Hjemme hos familien Smart: Se alle produkterne

De næste 12 måneder har vi fået lov til at forvandle familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Kom med indenfor og se, hvilke produkt...