DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i smarthome-universet på idenyt.dk hele året.

Af: Kommerciel redaktion, 13. september 2019

Det summer af liv i familien Bæks hjem i en forstad nord for København. Tvillingerne Albert og Elliot har søgt ly på deres værelse, hvor de sidder med hver sin iPad, mens elektrikere og andet godtfolk er ved at endevende deres og forældrenes hjem.

Forældrene, Henrik og Christel Bæk, har nemlig været modige nok til at invitere idenyt, Expert, Punkt 1 og en række samarbejdspartnere indenfor, for at forvandle deres hjem til et vaskeægte smarthome.

Derfor er tre elektrikere fra firmaet D.H.I.M. netop nu i gang med at gennemgå og kortlægge samtlige af husets elinstallationer, mens Christel Bæk fra sin plads ved spisebordet kan se køkkenet blive skilt ad. Familien skal nemlig have installeret en ny ovn med damp og sous vide.

I et andet rum hjælper Henrik Bæk med at installere en Anyware smartadaptor i en lampe i børnenes legeværelse.

 • Det bliver sjovt at prøve, hvordan det er at bo i et hjem med så mange smarte funktioner. Vi har et håb om, at vi som familie kan få noget, der kan gøre vores hverdag meget nemmere, fortæller Henrik Bæk

12 måneders test

Lige nu virker det ganske uoverskueligt, men familien har god tid til at vænne sig til den nye virkelighed. De næste 12 måneder har læserne af idenyt og idenyt.dk nemlig mulighed for at følge, hvordan det ændrer familiens liv at være omgivet af nogle af de mest interessante gadgets på markedet lige nu.

 • Måske især som mand er det sjovt med noget lir. Jeg glæder mig til, at jeg bare kan bede om det, hvis jeg har lyst til at høre musik - eller spørge ud i rummet, hvis jeg vil undersøge noget. Det synes børnene også er enormt sjovt. De har for eksempel fået en Google Home på værelset, som de hele tiden taler til, siger Henrik Bæk grinende.

Snart kan hele familien tale med hjemmet via telefonen. De kan både få liverapporter om alt fra indeklima til høje lyde eller pludselige bevægelser og få alarm, hvis der skulle opstå brand.

Og det sidste, er vist en rigtig god idé. I hvert fald lyder der pludselig et råb fra køkkenet.

I deres gennemgang af huset el-installationer har D.H.IM. fundet et lampeudtag, hvor afsvedne ledninger under det nedsænkede loft fortæller sin klare historie om, hvor galt det kunne være gået.

Lampen bliver repareret, og stedet tegnet ind på det digitale kort, sådan at den næste elektriker, der er i huset, også ved, præcis hvor ledningerne ligger, og hvad der er blevet gjort.

Video | Mød Familien Smart

Hjælp til en travl hverdag

I den mere fredelige afdeling er familiens nye ovn blevet installeret. En moppedreng af en dampovn, hvis indbyggede sous vide-funktion særligt er noget Henrik Bæk ser frem til at bruge.

 • Alle burde have en sous vide-ovn. Det er så genialt. Vi kan sætte kødet i ovnen om morgenen, og så er det alligevel lækkert og mørt, når vi serverer det om aftenen. På den måde kan vi bruge al vores energi på vores gæster i stedet for på at lave mad, fortæller han.

Når det handler om praktik er ovnen dog langt fra den eneste spændende nyhed, familien kommer til at få glæde af. I løbet af de næste par uger bliver en ny opvaskemaskine og en espressomaskine nemlig installeret i køkkenet, mens bryggerset bliver beriget med en ny vaskemaskine, tørretumbler og støvsuger. Alt sammen noget, der forhåbentlig kan gøre en stor forskel i den daglige trummerum, fortæller Henrik Bæk.

 • Især Christel synes, at det sjoveste ved denne her oplevelse bliver at se, om hverdagen bliver nemmere, når vi kan ringe til støvsugeren eller vaskemaskinen og bede den om at starte. Eller fortælle google hvad der skal på indkøbslisten til imorgen, så vi ikke glemmer det i butikken, tilføjer han.

Det skal familien smart teste

Komplet produktliste fra alle samarbejdspartnere:

 • SIEMENS OPVASKEMASKINE med Home Connect, der giver familien fuld kontrol over maskinen, uanset hvor de er, via Home Connect-appen. Leveret af Punkt1.
 • SIEMENS ESPRESSOMASKINE, der kan styres gennem Home Connect-appen. Leveret af Punkt1.
 • PHILIPS STAVSTØVSUGER uden ledning og med 65 minutters batteritid. Leveret af Punkt1.
 • ANYWARE SMART-ADAPTERE, der gør familiens eksisterende lamper intelligente. Leveret af Anyware.
 • AEG PUREBLACK KOGEPLADE, der er udstyret med MaxiSense-teknologi. Leveret af Punkt1.
 • AEG SOUS-VIDE-designovn. Leveret af Punkt1.
 • AEG AUTODOSE VASKEMASKINE, der kan fjernbetjenes via familiens smartphones. Leveret af Punkt1.
 • AEG TØRRETUMBLER med Mix XL-program. Leveret af Punkt1.
 • SAMSUNG 65" 4K-QLED SMART TV, der kan omdanne fjernsynet til en organisk del af familiens hjem med funktioner som musikafspilning, visning af tiden, vejrudsigt, nyheder og trafikoplysninger. Leveret af Expert.
 • HARMAN KARDON SOUNDBAR, SURROUND OG SUBWOOFER, der skal skabe gode lydoplevelser i hjemmet. Leveret af Expert.
 • GOOGLE NEST HOME HUB, der kontrollerer alle familiens smartenheder uden besvær. Leveret af Google.
 • GOOGLE NEST RØGALARM SAMT UDENDØRS- OG INDENDØRS-KAMERAER, der sender advarsler til familiens telefoner, når de registrerer uventet aktivitet. Leveret af Google.
 • DHIM digital plantegning og gennemgang af alle elektriske installationer i huset. Leveret af DHIM.

Hovedpartnere: Expert og Punkt1.

 

13. september 2019 Kommerciel redaktion
Mere om SmartHome

Genialt: Denne kogeplade måler madens temperatur

En ny kogeplade måler tilberedningstemperaturen i gryden ned til én grads præcision. Det skulle gerne gøre det lettere at tilberede en perfekt bearnaise sauce.

Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør?

Vi deler utallige informationer, billeder og alt muligt andet om os selv på Facebook. Men hvad sker der egentligt med det, når du dør? En...

Home Smart: IKEA satser på det digitale hjem

En stribe af spændende produkter har gjort IKEA til en af de store mærker indenfor automatisering af hjemmet. Nu er det svenske firma klar...

Sådan bruger du Google Home til at styre dit hjem

Med Google Home-app'en kan du konfigurere og styre dine intelligente og forbundne lamper, kameraer, termostater og andet udstyr. Vi viser her hvordan.

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har...

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og...

Danskere tager SmartHome produkter til sig i stor stil

Hvis du anvender SmartHome produkter, er du langt fra den eneste. Nye tal fra danmarks statistik viser nemlig, at Danmark har europarekord i brug af SmartHome produkter. Læs med og se listen over de lande, der ligger højest på listen over brug af SmartHome produkter, og hvem der er den typiske forbruger.

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi...

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres løsning. Se her, hvad de tre bud på moderne intelligente hjem kan.

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.

Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste...

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne bag "Netatmo" er nu også begyndt at samarbejde med danske Velux. Læs mere her og fortæl os, om måling af indeklimaet er noget for dig.