Foto: Netatmo

Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne bag "Netatmo" er nu også begyndt at samarbejde med danske Velux. Læs mere her og fortæl os, om måling af indeklimaet er noget for dig.  

Af: Mikkel Hede, 31. juli 2017

Intet indeklima på DMI

Indeklimaet er drilsk. Nogle gange kan man mærke, når der er noget galt. Generelt er indeklimaet dog usynligt, og da hverken dmi.dk eller yr.no er i stand til at vise målinger af klimaet hjemme i din bolig, må man ofte basere sin vurdering på rene gætterier. Kvaliteten af luften indendørs lader sig dårligt måle, medmindre man har et stort batteri af videnskabelige måleinstrumenter.

Eller sådan har det været indtil nu. 

Vejrstationen Netatmo

Det amerikanske firma Netatmo har nemlig for nylig introduceret en handy vejrstation og dertilhørende app. Det erklærede mål for Netatmo vejrstationen er at kunne levere målinger af indeklimaet når som helst og hvor som helst. Målingerne kan nemlig altid tjekkes på mobilen, hvor man også vil kunne hente statistik om udviklingen i indeklimaet over tid.

Sådan måler Netatmo indeklimaet

Måling af indeklimaet via Netamos klimamåler.  

Netatmo klimamåleren skal konfigureres via et USB-kabel, derefter fungerer den trådløst .

 

Netatmos tal er baseret på 4 typer af målinger: 

  1. Temperatur
  2. Fugtighed
  3. Kvaliteten af luften indendørs baseret på CO2
  4. Støj baseret på decibel

De to første tal baserer sig på generelle udendørs tal, som DMI også kan levere. De to sidste er baseret på lokale data, som bliver målt i din bolig.

Forekomsten af CO2 i et rum er en ny indikator at operere med i forhold til andre klima- og vejrmålere. Det er et tal, som det kun giver mening at måle ultralokalt. Det samme er tilfældet med decibel.

Tallene giver boligejerne mulighed for at reagere øjeblikkeligt for at forbedre indeklimaet i boligen. Det kan være helt banale ting som at åbne op for et vindue eller at skrue ned for musikken.  

Læs også: planter i stuen kan give et bedre indeklima

Samarbejde med Velux

I begyndelsen af 2017 annoncerede Velux, den store danske spiller inden for vinduer og klimabeskyttelse, at firmaet ville indgå i et et partnerskab med Netatmo. På Velux' hjemmeside beskrives Netamo som et "revolutionerende smart home selskab". Der er således meget, der tyder på, at Velux har store forventninger til samarbejdet med Netatmo.

Det er planen, at den fælles frugt af sammarbejdert skal lanceres medio januar 2018. Det nye produkt skal efter planen omfatte en digital styring af Velux' Integra tagvinduer og firmaets forskellige solafkærmende produkter. Disse funktioner skal alle kunne styres via en app til både iOS og Android. 

Netatmo i handelen

Netatmos produkt kan allerede fås visse steder i handelen i Danmark, men det er hovedsageligt via webshops, at danskere i dag har mulighed for at erhverve sig Netamos klimavejrstation. Prisen ligger pt. omkring 1200 kroner. Udover vejrstation producerer Netatmo også blandt andet en røgalarm og et overvågningskamera.  

Læs også: Sådan får du styr på fugten i dig hus

Fungerer indeklimamåleren?

Vi har på idényt ikke haft mulighed for at teste Netamoas indeklimamåler. Det er der måske nogle af vores brugere, der har. Har du det, vil vi gerne høre fra dig. Derudover er vi også nysgerrige efter at høre, om der her i Danmark er behov for et produkt til at måle indeklima med. 

Har du lyst, vil vi derfor blive glade, hvis du har vil give dit besyv med i vores lille indeklimatiske brugerundersøgelse herunder. 

31. juli 2017 Mikkel Hede
Mere om SmartHome

Corona-krisen booster salget af smarthome produkter

Tallene taler deres tydelige sprog – danskerne søgning efter smarthomeprodukter ligger i gennemsnit 108% højere i 2020 hvis man sammenligner med perioden januar til december året forinden ifølge en prissammenlignings rapport fra Pricerunner. Og det er der en speciel grund til. 

5 fordele ved et smarthus

Vil du have et enklere og mere bekymringsfrit liv? I et smarthus styres næsten alt digitalt, og der er flere fordele ved at vælge smart...

5 smarte låsesystemer til dit smarthus

Er du usikker på hvilket låsesystem du skal vælge til dit smarthus? Her har du fem forskellige forslag.

Genialt: Denne kogeplade måler madens temperatur

En ny kogeplade måler tilberedningstemperaturen i gryden ned til én grads præcision. Det skulle gerne gøre det lettere at tilberede en perfekt bearnaise sauce.

Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør?

Vi deler utallige informationer, billeder og alt muligt andet om os selv på Facebook. Men hvad sker der egentligt med det, når du dør? En...

Home Smart: IKEA satser på det digitale hjem

En stribe af spændende produkter har gjort IKEA til en af de store mærker indenfor automatisering af hjemmet. Nu er det svenske firma klar...

Sådan bruger du Google Home til at styre dit hjem

Med Google Home-app'en kan du konfigurere og styre dine intelligente og forbundne lamper, kameraer, termostater og andet udstyr. Vi viser her hvordan.

Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har...

Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og...

Danskere tager SmartHome produkter til sig i stor stil

Hvis du anvender SmartHome produkter, er du langt fra den eneste. Nye tal fra danmarks statistik viser nemlig, at Danmark har europarekord i brug af SmartHome produkter. Læs med og se listen over de lande, der ligger højest på listen over brug af SmartHome produkter, og hvem der er den typiske forbruger.

6 geniale værktøjer der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdag...

Danskerne er blevet mere opmærksomme på deres forbrug end nogensinde før og hvad er mere oplagt, end at lade din smartphone hjælpe dig? Vi...

10 geniale apps der kan redde din sommerferie

Det kan være noget af et rod at skulle holde styr på alt fra pakkelister, valutakurser, flyinformation og vejvisning når ferien står for...

Hvor får du det bedste intelligente hjem - hos Apple, Amazon eller...

Smart home er ikke længere science fiction. Flere af de store spillere som Apple, Google og Amazon er allerede kommet langt med hver deres løsning. Se her, hvad de tre bud på moderne intelligente hjem kan.

Sådan fungerer IKEAs smartknap

IKEA’s nye smart-serie med genvejsknapper er trådløs. Den smarte funktion er alt andet end avanceret eller sofistikeret og hermed ret enkel...

Snart kan du tale dansk med Google

Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant, kan snart tale og forstå dansk.