DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET
Foto: Getty Images

Slut med ildelugtende sportstøj

Sportstøj har det med at komme til at lugte dårligt, og det er svært at komme lugten til livs. Med Rodalon SPORTSVASK fjernes de bakterier, der er årsag til lugten. Både i dit tøj og i din vaskemaskine.   

Af: Rodalon, 28. juli 2019

Det er dejligt at bevæge sig. En løbetur i den friske luft. En tur i træningscenteret. Eller måske bare en rask gåtur med hunden eller en times aktiv hækklipning. Men det er knap så dejligt med sportstøj, der lugter af sved. Især ikke, hvis det har fået lov til at ligge lidt for mange timer i sportstasken. 

En lugt, det kan være meget svært at få bugt med trods hyppig vask. Måske ligefrem i en grad, så du har prøvet at kassere sportstøj længe før det er slidt op? 

Den dårlige lugt skyldes nemlig bakterier, der har ideelle vækstbetingelser i fugtigt sportstøj. Mange moderne vaskemidler er fantastiske til at fjerne fedt og pletter, endda ved meget lave temperaturer, men formår ikke at fjerne bakterierne, før temperaturen når op på 60 grader.

 

Det er problematisk af flere årsager. Dels er det ikke altid hensigtsmæssigt at vaske sportstøj ved så høje temperaturer, at det slider på stoffet, men der er også mange vaskemaskiner, der faktisk ikke når op på de lovede 60 grader i tilstrækkelig lang tid til at dræbe bakterierne. Eksempelvis fordi de bruger for lang tid på at opvarme vandet, eller fordi varmelegemet er blevet kalket til, og derfor ikke fungerer optimalt. 

Fjerner over 99 procent af bakterier

Men der er heldigvis ingen grund til hverken at fortvivle, kassere dyrt indkøbt sportstøj før tid eller stå i træningscenteret og være bevidst om, at tøjet ikke ligefrem dufter af roser, selvom det har været i vaskemaskinen. Problemet kan nemlig med lethed løses ved regelmæssigt at benytte et vaskeprodukt, der har direkte effekt på bakterier. Rodalon SPORTSVASK fjerner effektivt og skånsomt bakterier, og dermed også den uønskede og ubehagelige lugt. Også når det benyttes ved lavere temperaturer. Faktisk fjerner Rodalon SPORTSVASK bakterier og lugt helt ned til skånsomme 30 grader. 

  • Læs mere om jordslået tøj her

Direkte tests viser, at Rodalon SPORTSVASK fjerner mere end 99 procent af bakterierne i tøjet.
Derfor er Rodalon SPORTSVASK heller ikke udelukkende til dit beskidte sportstøj. Faktisk kan det i mange tilfælde helt erstatte dit almindelige vaskemiddel, idet størstedelen af vores tøj bliver lagt til vask fordi det lugter dårligt eller måske bare lidt brugt, ikke fordi der nødvendigvis er kommet pletter på.
Du kan bruge Rodalon SPORTSVASK direkte i maskinen, i sæberummet eller en vaskebold, eller du kan bruge det som enten forvask eller i stedet for skyllemiddel. Det anbefales at bruge 50 – 100 ml per vask, afhængigt af, hvor dårligt tøjet lugter samt mængden af tøj. 

  • Læs mere om hvordan du anvender Rodalon her. 

Renser vaskemaskinen 

Rodalon SPORTSVASK er ikke kun godt for dit tøj, det er også sundt for din vaskemaskine. Dårlig lugt fra vaskemaskinen er tegn på, at din vaskemaskine er fuld af bakterier, der risikerer at blive overført til tøjet. Det anbefales at lade luge og sæbeskuffe stå åbne, når maskinen ikke er i brug og med jævne mellemrum køre en vask på 90 grader, der effektivt dræber alle bakterier. Men bruger du regelmæssigt Rodalon SPORTSVASK, behøver du ikke at vaske ved høje temperaturer, måske ligefrem med en tom maskine, for at blive bakterierne kvit. Det sker mens du alligevel vasker dit tøj helt rent og lugtfrit. 

Rodalon SPORTSVASK kan også bruges til sportssko og diverse sportsudstyr som benskinner, knæbeskyttere, handsker, ketchere, våddragter med mere.

Rodalon SPORTSVASK kan købes i de fleste større supermarkeder samt online. 

28. juli 2019 Rodalon
Mere om Tøjvask

Fjern stearin fra tøj og tekstiler - sådan gør du

Stearinlys på tøj er altid en udfordring. Det er den slags, man har strygejern til. Bruger du det på den rigtige, kan strygejernet nemt hjælpe dig med at fjerne stearin og undgå pletter på tøj og tekstiler.

8 fejl du garanteret laver når du vasker tøj

Vi har samlet 8 fejl som alt for mange begår, når de vasker tøj. Find ud af om du er en af dem, eller om du allerede har helt styr på tøjvas...

Sådan passer du bedst på din garderobe

Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Her er den største fejl du begår når du vasker tøj

De fleste af os har helt sikkert begået denne klassiske fejl, når vi har vasket tøj. Vi giver dig herunder et tip med på vejen, så du undgår at gentage fejlen. 

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan holde dem rene og pæne. 

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der...

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.