Pas godt på dit tøj, så fremstår det nyt i længere tid.
Pas godt på dit tøj, så fremstår det nyt i længere tid. Foto: iStock

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Af: C. Dahl, 20. december 2017

Pas godt på dit tøj

Hvis du vil have dit tøj til at se nyt og pænt ud i længere tid, handler det i bund og grund om, at du sørger for at passe godt på det. Kom godt på vej med disse fire råd.

1. Brug en håndholdt damprenser

Designere og butikker har brugt dem i årevis, og nu er hånddampere heldigvis kommet ned i et prisleje, hvor vi andre også har råd til at investere i sådan en i stedet for et strygejern! Det tager to minutter at få dit tøj til at se pænt og nyt ud – og resultatet er lysår bedre, end hvad du kan opnå ved at stå og kæmpe med strygebræt og strygejern i hele og halve timer.

2. Brug en fnugrulle

Gør det til en vane at rulle dit tøj over med en fnugrulle, inden du går ud ad døren. Du tænker måske ikke over de små hår og bomuldsnullermænd, som er sprunget på dig, mens du gik rundt og gjorde dig klar – men selv bittesmå støvflager er med til at få dit tøj til at se mere brugt og forvasket ud, når du træder ud i dagslyset. Resultatet er klart de to minutters rulletid værd.

3. Vask dit tøj sjældnere

Hver gang, du kører dit tøj gennem vask og centrifugering, slider du på det. Farverne bliver udviskede, og tøjets overflade begynder stille og roligt at fnulre.

Tørretumbler du også? Stop endelig med det. Intet tøj har godt af 45 minutters slid rundt i varmen.

Håndvask i stedet det tøj, du gerne vil bevare pænt, og hæng det på en bøjle for at tørre – og sørg for guds skyld for at adskille hvidt og farvet tøj, hvis du alligevel beslutter dig for at vaske i vaskemaskinen.

4. Snup en fugtig klud på tøj og sko

I tråd med at du bør vaske dit tøj sjældnere for at bevare det pænt, bør du overveje at snuppe en fugtig klud lidt oftere. Dette gælder både små pletter på det tøj, der ellers ikke fejler noget, men også sko. Sørger du for et par gange om ugen at tørre dine sko af med en fugtig klud – og måske endda giver dine skind- og lædersko lidt skofedt, vil de holde sig meget pænere i længere tid. 

Kilde: Woman.dk

20. december 2017 C. Dahl
Mere om Tøjvask

Fjern stearin fra tøj og tekstiler - sådan gør du

Stearinlys på tøj er altid en udfordring. Det er den slags, man har strygejern til. Bruger du det på den rigtige, kan strygejernet nemt hjælpe dig med at fjerne stearin og undgå pletter på tøj og tekstiler.

8 fejl du garanteret laver når du vasker tøj

Vi har samlet 8 fejl som alt for mange begår, når de vasker tøj. Find ud af om du er en af dem, eller om du allerede har helt styr på tøjvas...

Sådan passer du bedst på din garderobe

Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Her er den største fejl du begår når du vasker tøj

De fleste af os har helt sikkert begået denne klassiske fejl, når vi har vasket tøj. Vi giver dig herunder et tip med på vejen, så du undgår...

8 tricks, der én gang for alle holder sengen bakteriefri

Denne artikel er ikke særlig appetitlig, men emnet er evigt aktuelt. Vores soveværelse, især sengetøjet, skal rengøres oftere, end vi tror.  

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan holde dem rene og pæne. 

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der...

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.