Fjern svedlugt fra tøjet helt simpelt

Dit træningstøj kan let komme til at lugte surt af sved også efter du har vasket det. Her er en simpel guide til, hvordan du let kommer af med den sure lugt.

Af: Emil Jensen, 7. februar 2018

Fjern den sure svedlugt fra tøjet

Mange har nok prøvet at finde træningstøjet frem inden en træning og blive mødt af en sur svedlugt, der nærmest trækker tårer i øjnene, og det selvom tøjet faktisk har været en tur i vaskemaskinen.

Indimellem kan det være fristende at kassere et ellers udemærket stykke tøj alene på grund af lugten.

Heldigvis er det ikke nødvendigt at gå så langt. Det er nemlig ikke svært at fjerne svedlugt fra tøj - uanset om det er syntestisk træningstøj eller helt almindeligt hverdagstøj.

Følger du blot disse tre råd bliver dit gode tøj hurtigt fri for svedlugt.

Sådan kan du fjerne svedlugt fra tøj

  1. Vask tøjet efter hver eneste træning. Det kan godt være at svedlugten ikke betyder så meget, når du bare skal løbe en tur for dig selv, men desto flere gange du bruger de svedige tøj mellem hver vask - desto sværere bliver det at fjerne lugten.
  2. Læg det svedlugtende tøj i blød i en spand med en blanding af halvt klar eddike og halvt vand i mindst en time - og gerne længere
  3. Vask tøjet ved det antal grader der anbefales på vaskeanvisningen. Sørg for, at din vaskemaskine ikke er helt fyldt. En overfyldt vaskemaskine kan nemlig ikke vaske tøjet helt rent.

Fjern svedlugten

Har du store problemer med svedlugt kan du, udover at tænke over, hvordan du vasker dit tøj, også gøre noget for at mindske mængden af sved du producerer og ikke mindst lugten af din sved.

  • Spis sundt og varieret, drik rigeligt med vand og undgå tobak og alkohol.
  • Undgå chili og ingefær, der begge er kendt for at øge svedproduktionen.
  • Brug en god deodorant eller antiperspirant.
  • Vær opmærksom på, at parfume eller eau de toilette i sig selv ikke virker sveddæmpende eller dækker svedlugt særligt effektivt.

 

Kilder: Nordjyske.dk, apoteket.dk

7. februar 2018 Emil Jensen
Mere om Tøjvask

Fjern stearin fra tøj og tekstiler - sådan gør du

Stearinlys på tøj er altid en udfordring. Det er den slags, man har strygejern til. Bruger du det på den rigtige, kan strygejernet nemt hjælpe dig med at fjerne stearin og undgå pletter på tøj og tekstiler.

8 fejl du garanteret laver når du vasker tøj

Vi har samlet 8 fejl som alt for mange begår, når de vasker tøj. Find ud af om du er en af dem, eller om du allerede har helt styr på tøjvas...

Sådan passer du bedst på din garderobe

Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Her er den største fejl du begår når du vasker tøj

De fleste af os har helt sikkert begået denne klassiske fejl, når vi har vasket tøj. Vi giver dig herunder et tip med på vejen, så du undgår at gentage fejlen. 

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan holde dem rene og pæne. 

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der...

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.