Er dette nogle af de t-shirts, som huller sniger sig umærkeligt ind på?
Er dette nogle af de t-shirts, som huller sniger sig umærkeligt ind på? Foto: iStock

Derfor får du huller i t-shirten og sådan undgår du dem

Har du undret dig over de små huller, der pludselig dukker op på din t-shirt? Det kunne være rart helt at slippe for dem. Så hvordan gør man det?

Af: Mikkel Hede, 2. august 2017

Huller i t-shirten

En god t-shirt kan blive en del af ens identitet. Har den et cool eller et sjovt motiv, så stiger den bare i affektionsværdi - SÅ HVAD LAVER DET HUL LIGE PLUDSELIG DER?!

Alle har prøvet det: et hul, der pludselig er opstået et mere eller mindre vilkårligt sted. Det er forholdsvist lille, men tilpas stort til, at t-shirten vil se dum ud, hvis man stopper det.

T-shirt mysteriet på amerikansk tv

På det amerikanske tv-program på NBC The Today Show har man sat sit for at sprede lys over t-shirt mysteriet. Det har de gjort ved at rådføre sig med chefen for den toneangivende amerikanske t-shirt fabrikant, American Giant.

Bayard Winthrop, som firmaets CEO hedder, peger på to årsager til hullerne. 

1. Gentagen friktion på udvalgte steder

Ofte vil man ifølge Bayard Winthrop kunne finde synderen i den øvrige beklædning, man går med:

"Stoffet ligger og gnider mod noget hårdere materiale: dit bælte, kanten på dine jeans eller andre steder. Denne friktion vil med tiden bevirke, at t-shirtens stof vil blive slidt det pågældende sted".

Dette slid kan forebygges ved f.eks. at skifte fra et bælte i metal til et stofbælte eller ved at vælge blødere benklæder end cowboybukser. 

Det er dog de færreste, der vil tage så drastosle hensyn på grund af en ydmyg t-shirt. Vil man gerne undgå hullerne uden at skifte hele sin garderobe ud, så peger Bayard Winthrop på en anden og mere fundamental årsag til huller i t-shirten.

2. Dårlig stofkvalitet

En t-shirt kan undertiden fås for en slik. De få sparede klatskillinger kan dog i længden komme til at stå én dyrt, hvis stoffet er af dårllig kvalitet. 

"Den egentlige synder er ofte selve stoffet på t-shirten," hævder Bayard Winthrop. Han opfordrer forbrugerne til generelt at vælge brands, der angiver, hvilken type bomuld de anvender. Et godt tegn er her, hvis der anvendes en bomuld med en lang fiberlængde. Han anbefaler selv bomuldstypen Supima.

Dyrt og holdbart eller billigt og forgængeligt?

Det er klart, at en t-shirt mogul som CEO'en for American Giant nødvendigvis må anbefale en dyrere stofkvalitet på t-shirten.

Husholdningsbudgettet derhjemme har nok også noget at skulle have sagt i dette spørgsmål.

Huller eller ikke huller i t-shirten - hvor meget vil du betale for det? Det er spørgsmålet, den enkelte forbruger må stille sig selv. 

Kilde: today.com

2. august 2017 Mikkel Hede
Mere om Tøjvask

Fjern stearin fra tøj og tekstiler - sådan gør du

Stearinlys på tøj er altid en udfordring. Det er den slags, man har strygejern til. Bruger du det på den rigtige, kan strygejernet nemt hjælpe dig med at fjerne stearin og undgå pletter på tøj og tekstiler.

8 fejl du garanteret laver når du vasker tøj

Vi har samlet 8 fejl som alt for mange begår, når de vasker tøj. Find ud af om du er en af dem, eller om du allerede har helt styr på tøjvas...

Sådan passer du bedst på din garderobe

Dit klædeskab er fyldt med forskellige materialer, som skal behandles forskelligt. Få her 21 tips til, hvordan du passer bedst på din garder...

Forsker afliver myter om uldvask - sådan vasker du dit uld korrekt

Det kan være svært at blive klog på, hvordan du bør vaske dit uldtøj. En norsk forsker har nu testet myterne om uldvask, og resultaterne vil overraske dig!

10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale...

Vask af dyner - sådan undgår du at ødelægge din dyne

Aldrig mere kedelige og sammenfaldne dyner, hvis du følger disse 10 råd til vask af dyner. Se her, hvordan du bør vaske og tørretumble din...

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Derfor skal du vaske dit nye tøj, inden du tager det på

Du tænker måske, at dit helt nye tøj er lige til at tage på, men lad endelig være med det. Du vil blive overrasket over at finde ud af,...

Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Her er den største fejl du begår når du vasker tøj

De fleste af os har helt sikkert begået denne klassiske fejl, når vi har vasket tøj. Vi giver dig herunder et tip med på vejen, så du undgår at gentage fejlen. 

Her får du en guide over alle symbolerne for tørretumbling

Undgå tørre-katastrofer, når du bruger tørretumbleren. Få her et overblik over alle symbolerne for tørretumbling.

Du vasker sandsynligvis dit tøj for ofte

Vi vasker vores tøj for meget, og det går ud over både tøj og miljø, siger husholdningsekspert.

6 råd til at undgå bakteriefyldte håndklæder

Vi bruger alle sammen håndklæder hver dag. Men på trods af det, er det langt fra os alle, der benytter os af de rette tricks, så vi kan holde dem rene og pæne. 

Derfor skal du bruge sort peber i vasketøjet

Det lyder måske lidt sært at skulle krydre vasketøjet, men den er god nok - sort peber er vejen frem, hvis du har problemer med tøj, der...

Hvilken temperatur skal tøjet vaskes med?

40 grader eller kogevask? Er 90 grader nogensinde nødvendigt? Er koldvask ikke bare en dille? Få svarene her.