Tips til hvordan du effektivt og nemt støver af

Tips til hvordan du effektivt og nemt støver af
Tips til hvordan du effektivt og nemt støver afHvad er det, at der er med det støv?

Støv, støv, støv og atter støv.

Støv af, støv af og atter støv af.

Er det bare mig, eller er det nogen gange som om det ingen ende vil tage? Og er det bare mig, eller kommer det lynhurtigt snigende igen?

Jeg er simpelthen gået ind i opgaven, og har testet 3 forskellige metoder til at fjerne støv, og jeg vil gerne dele mine erfaringer med dig. Ligesom jeg gerne vil give dig, fif nummer 1 om hvad du kan gøre for at mindske støvet i dit hjem

Jeg har testet metoder at støve af på, og jeg vil gerne fortælle dig hvilke ulemper og fordele hver metode har efter min mening:


"Klud på kosteskaft metoden":


Eller skal vi kalde det for "den gode ældgamle husmoder metode". Du kan nemt nå loftet med det lange skaft, og en let opvredet klud vil helt bestemt samle nogen støv. Kluden fylder dog ikke så meget, og hvis du skal støve et større areal af, så kan det være noget tidskrævende. Metoden ikke særlig ergonomisk korrekt, og det kræver nogle dumme stillinger at holde skaft og klud rigtigt.


"Traditionel støvkost på kort skaft":


Skal denne metode så måske kaldes "den de fleste kender til og muligvis bruger". Støvkosten virker helt bestemt fint, og samler både støv, spindelsvæv m.m. uden nogen problemer. Kosten har dog et relativt kort skaft, og dermed en meget begrænset rækkevidde, hvilket betyder at jeg skal op og stå på noget når jeg fx. tager skyggelisterne ved loftet og arbejder oppe i højden. Desuden sidder alt gammelt støv fast i den, da det ikke er meningen at man skal vaske kosten. Personligt synes jeg, at det er lidt en flad fornemmelse, at gøre rent med noget som er beskidt.


"Ny bøjelig model med aftageligt betræk":

Skal vi mon så kalde det her for "klassens nye elev metoden". Kosten har en ret perfekt længde, og jeg kan stå på gulvet og nå til både loft og gulv uden at skulle bukke mig. Det tænker jeg er smart og tidsbesparende, idet jeg ikke skal tumle med hverken stole trappestiger eller andet. Jeg suser bare derudaf. Desuden kan den bøjes, sådan den kan bruges oven på fx. skabe, hylder med mere, og kommer generelt ind alverdens steder uden problemer. Den har et aftageligt betræk af fyldigt plyds, som kan vaskes i maskinen efter behov. Også ret smart tænker jeg.

Når alt kommer til alt, er det nok meget en temperamentsag eller måske endda en vanesag.

Personligt byder jeg "klassens nye elev metoden" velkommen, fordi den er super nem, hurtig, hygiejnisk korrekt og har den bedste ergonomi.

1. Hvorfor er det så lige jeg skal bekymre mig om at støve af Louise? Jo det skal jeg sige dig meget kort. Du skaber et bedre og sundere indeklima.

2. Hvad er det så lige jeg kan gøre for at minimerer støvet Louise? Jo, det skal jeg også sige dig meget kort endda. Du skal være flittig til at lufte ud i den bolig. Gerne 2 gange dagligt. Det vil give mindre støv og et endnu bedre indeklima.

Vidste du, at støv kommer fra os mennesker, og typisk er en kombination af hud, hår, sand, røg, os og sidst men ikke mindst pollen. Altså en herlig sammenblanding af alverdens partikler der suser omkring og til sidst lægger sig som støv.

Så det gælder altså typisk, at der er mest støv de steder hvor du opholder dig mest. Og her tænker jeg straks på under min egen seng, altså ikke fordi jeg er en helt masse nedenunder min seng. Men du forstår nok, at jeg behøver en lur af og til ikke?

Pas på dig selv <3

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

PS: SE VIDEO MED "KLASSENS NYE ELEV" HER
16. maj 2013
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

&#8211; [SE VIDEOGUIDE &#8211; KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu [&#8230;] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO &#8211; KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  [&#8230;] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du [&#8230;] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask