Sådan rengør og vedligeholder du dit rå trægulv perfekt

Sådan rengør og vedligeholder du dit rå trægulv perfekt
rå trægulvEt råt ubehandlet trægulv er efter min mening noget af det flotteste.

Men hvordan er det nu lige med rengøring og vedligehold af det rå trægulv?

Lige præcist den gulvtype kan hurtigt komme til at se lidt nusset ud. Og det kan også hurtigt komme til at se enten fedtet eller tørt ud.

Derfor vil jeg gerne dele mine bedste rengøringsfif omkring perfekt rengøring af det rå og ubehandlede trægulv med dig.

Se på gulvet. Er det tørt? Er det fedtet? Er det blevet mørkt?

#1. Hvis det er tørt er det rigtig godt, at vaske det i en opløsning af sæbespåner, som både plejer, og gør gulvet flot ensartet mat.

#2. Er gulvet fedtet, kan du med meget stor fordel vaske det i almindeligt universalrengøringsmiddel opløst i varmt vand. Denne sæbeopløsning vil nemlig opløse og fjerne både fedt og snavs mere effektivt.

#3. Er gulvet blevet mørkt og nusset at se på, skal du faktisk vaske det både i universalrengøringsmiddel og sæbespåner. Altså som et 2 trins projekt. Det kan umiddelbart virke lidt omfattende, men resultatet er værd at arbejde lidt for. Først laver du en opløsning af universalrengøringsmiddel i varmt vand, og vasker gulvet grundigt med en blød børste eller en god svamp. Påfør opløsningen og vask nu i årernes retning. Lad det gerne skumme op og virke nogle minutter. Vask den beskidte sæbeskum væk med rent vand og tør efter med en knastør klud. Lad gulvet blive helt tørt, og lav så nu en opløsning af sæbespåner i varmt vand. Vask og plej gulvet med denne opløsning. Her behøver du til forskel fra før ikke, at vaske efter med rent vand eller tørre efter med en tør klud.

Jeg er vild med rå trægulve, og hvis man blot rengør og vedligeholder jævnligt og korrekt med henholdvis universalrengøringsmiddel og sæbespåner, er det et utroligt nemt gulv, som holder i mange år.

BONUSFIF: VASK ALTID I ÅRERNES RETNING.

GulvvaskGenerelt gælder det, at gulvvask bliver lettere, hvis du har noget godt grej at rengøre med. Derfor vil jeg gerne dele en lille video med dig. Se mit personlige favoritgrej . KLIK HER.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

PS: Se min video om gulvvask. KLIK HER.

 
27. maj 2015
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du pletter fra stearin

Sådan fjerner du pletter fra stearin

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Gæk gæk gæk

Gæk gæk gæk

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask