Sådan fjerner du nemt kalk på klinker

Sådan fjerner du nemt kalk på klinker
kalk vandhaneRyd op og rens ud

 

 

 

 

.
Vil du gerne vide, hvordan du nemt og effektivt fjerner kalk?

Grimt kalk på fx.

Klinker.

Armatur.

Glaslåge.

Håndvask.

Badekar.

Ja, faktisk hvor som helst.

Stedet er ikke relevant nemlig.

Men det er metoden til gengæld.

Det, du skal vide er, at det som opløser og fjerner kalk er syre, og derfor er det 100 % afgørende, at du bruger et rengøringsmiddel med syre i, som er fremstillet præcist til opgaven.

Uanset hvor ihærdig du er, så dur det bare ikke at fjerne kalk med hverken håndopvaskemiddel, en mild universalrens eller et andet tilfældigt pH neutralt rengøringsmiddel.

Du skal bruge lidt krudt på at finde et produkt, som er velegnet til opgaven.

Så bliver det nemlig nemt, og i mine videoer kan du se eksempler på, hvordan det ser ud, når et rengøringsmiddel gør jobbet for dig.

Se videoerne ved at klikke på playknappen, eller ved at klikke HER.

Sådan gør du:

1. Fugt overfladen du ønsker at rengøre med vand (det gør du for at mætte overfladen, sådan rengøringsproduktet ikke kommer i direkte forbindelse med overfladen)

2. Påfør nu rengøringsproduktet og se hvordan syren bruser og opløser kalken. Skrub let med en svamp eller en børste. (virketiden bør kun være kort, og det er bedre at gentage behandlingen end at lade det trække).

3. Skyl ned med vand.

Bingo, du er i mål.

Overfladen er nu skinnende ren og fri for kalk. Og endda uden, at du har brugt hverken halve eller hele timer på at skrubbe.

Så dagens guldkorn er helt klar, at du skal finde et produkt, som er veleget til opgaven og som indeholder syre.

#Bonusinfo 1: Nogen fristes til, at anvende en syre i koncentreret form. Det vil jeg gerne fraråde, da det meget tit kan give nogle ret voldsomme syreskader.

#Bonusinfo 2: Der findes materialer, som ikke tåler syre. Det er typisk mere eksklusive materialer som fx. marmor og rå natursten. Men heldigvis går langt de fleste overflader.

Hvis du tænker, "Jamen, Louise det ser jo helt vildt nemt ud på dine videoer", så kan jeg fortælle dig, at det er præcist så nemt. Og at videoerne er optaget med min telefon.

Så hvis du ønsker dig, skinnende rene overflader fri fra kalk, så ved du nu, hvordan du gør det nemt og effektivt.

Jeg lover dig, at det er indsatsen værd, og at det bliver fint, som var det nyt.

Håber at min begejstring har smittet lidt af, og at du nu er klar til at lave de samme forvandlinger hjemme hos dig ♥

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

 
28. september 2015
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask