Sådan fjerner du gængse sommerpletter som fx. rødvinspletter, jordbærpletter, solcreme mm.

Sådan fjerner du gængse sommerpletter som fx. rødvinspletter, jordbærpletter, solcreme mm.
Jordbær, pletfjeneI år er der da i den grad sommer i Danmark.

Og selvom jeg for nyligt, er kommet hjem fra en lækker ferie i Italien, så må jeg bare tilstå at jeg er komplet fortryllet af sommeren i Danmark i år.

Her er så varmt, lyst og lækkert.

Strand. Grill. Friske bær. Vin og bobler. Leg i naturen. Og cirka titusinde andre skønne ting.

Vi lever gør vi. OG HVOR DER HANDLES DER SPILDES.

Derfor har jeg lavet en pletguide til dig, som kan hjælpe dig med fif til hvordan du nemt og effektivt kan fjerne de mest gængse sommerpletter.

Værsgo - din sommer pletfjerner guide:

Rødvin:
Du kan pletfjerne med glycerin. Kom glycerin direkte på pletten så hurtigt som muligt, og lad det så gerne virke i cirka et døgn. Derefter pletfjerner du forsigtigt med en fugtig klud med vand og sæbe. Gentag evt. behandlingen hvis det er nødvendigt.

Fedt fra grill:
Du kan pletfjerne med helt almindeligt koncentreret opvaskemiddel. Jo før du pletfjerner jo bedre. Kom opvaskemiddel direkte på pletten og lad det virke nogle timer. Efter endt virketid kommer du det plettede tøj i vaskemaskinen og vasker det helt normalt som du plejer.

Jordbær:
Du kan pletfjerne med en opløsning af citronsyre og vand i forholdet 9:1. Gennemvæd pletten med opløsningen, og påbegynd med at pletfjerne ved let at duppe på pletten med enten svamp eller klud. Afslut med at vaske almindeligt med vand og sæbe.

Græs:
Du kan pletfjerne med en opløsning af 3 forskellige ting. Bland sprit, salmiakspiritus og vand i forholdet 1:3:3. Kom opløsningen direkte på pletten og lade det trække i cirka 30 minutter. Skyl derefter opløsningen af med koldt vand og vask det almindeligt med vand og sæbe. Hvis det er nødvendigt kan du gentagebehandlingen og pletfjerne igen efter samme metode.


Solcreme:
Pletfjren med koncentreret håndopvaskemiddel. Påfør rigeligt håndopvaskemiddel direkte på pletten. Lad det virke en time. Vask efterfølgende tøjet helt almindeligt. 

3 fine Bonusfif:


1. Jo før jo bedre. Fjern pletten så hurtigt som muligt. Det forbedre chancen for et godt resultat.

2. Gnid aldrig på pletten. Dup istedet let fra plettens yderkant og ind mod midten.

3. Opløs og sug væk. Det handler om at opløse pletten, og så efterfølgende suge snavset væk. Husk derfor altid at pletfjerne med en ren klud. Og skift den ud lige så snart den bliver snavset. Og tage så en ny klud og fortsæt så med at pletfjerne.
Håber på en måde du får en masse pletter henover sommeren. For husk, at hvor der handles der spildes.

Pas på dig selv.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

PS: Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig nedenfor.

PPS: Ses vi på facebook? Tryk "synes godt om" min side KLIK HER.

 
23. juli 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask