Sådan fjerner du dårlig lugt af sved fra dit tøj

Sådan fjerner du dårlig lugt af sved fra dit tøj
Rengøringsekspert Louise Grønhøj, Rengøring og rengøringsmidler (Pletfjerning).Har du en yndlings-skjorte, der lugter dårligt af sved? Noget sportstøj som den dårlige lugt har bidt sig stædigt fast i? Eller måske et helt tredje stykke tøj, som lugter dårligt af sved?

Så er den gode nyhed, at jeg gerne vil fortælle dig, hvordan du nemt og effektivt løser problemet.

Det er nemlig kun et spørgsmål om en eneste lavpraktisk rengøringsindsigt.

Faktisk er det så simpelt som, at når noget lugter dårligt af sved, så er det lugten fra mikroorganismer, der er til gene. Derfor skal du også vide, at det ikke kun drejer sig om at vaske tøjet, men at du derimod skal lave en desinfektion, der slår mikroorganismerne ned.

Mikroorganismerne ”putter sig” nemlig behageligt i ly i stoffets fibre og finder typisk små lommer i trådene, der sikrer, at de ikke sådan lige er til at vaske af ved almindelig maskinvask.

Det er derfor nødvendigt, at tage et rengøringsmiddel med desinficerende effekt i brug. Opgaven er simpelthen at skabe dårlige vækstbetingelser for mikroorganismerne, så de slås ned og dermed ikke længere kan afgive den dårlige lugt af sved.

Og det mest afgørende for den proces er virketiden.

Altså den virketid du giver dit rengøringsmiddel med desinficerende effekt.

Lidt er selvfølgelig altid bedre end ingenting, men for at komme problemet helt til livs, så skal alle mikroorganismerne slås helt ned, så de ikke igen over tid begynder at vokse og skabe basis for ny dårlig lugt af sved.

Derfor er det mit bedste råd, at lægge dit tøj i blød i en opløsning af et rengøringsmiddel med desinficerende effekt og vand (1:10), og efterfølgende tage det op og hænge det til tørre. Det er nemlig ikke optimalt at komme det direkte i vaskemaskinen efter behandlingen, da rengøringsmidlet med den desinficerende effekt da ikke får den optimale virketid til at nedbryde mikroorganismerne og den dårlige lugt af sved.

#Bonusinfo 1: Vær selvfølgelig altid opmærksom på hvad dit tekstil tåler af behandling. Typisk er fx. silke meget sart.

#Bonusinfo 2: Mikroorganismer trives typisk dårligt ved meget høje eller meget lave temperaturer. Så hvis du har et tekstil, som ikke tåler behandlingen, da kan du fx forsøge at komme det i en pose i din fryser en periode.

#Bonusfif 3: Klar eddike og vand er også brugt til at fjerne den dårlige lugt af sved i tøjet. Jeg synes dog ikke, det er helt lige så effektivt.


Jeg håber at mine fif giver mening, og at du måske nu har mod på at give metoden et forsøg, og dermed spare en masse frustration over tøj, som lugter dårligt. Og mange penge på nyt tøj.

Pas på dig selv og på dine ting.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk


PS. Få flere gratis fif. Hæng ud med mig på facebook. Klik her.
12. november 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask