Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller bare de grimme mørke mærker)

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller bare de grimme mørke mærker)
toiletplayNår det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant.

Den her mail modtog jeg fra Susanne forleden, og den vil jeg gerne dele med dig, fordi du måske kunne have glæde af svaret også.

Susanne skriver:

Hej Louise, 

Jeg har problemer med blå striber i mit toilet. Farven er en afsmitning fra min toiletrens. Og nu vil den altså ikke forsvinde igen. Hvad kan jeg gøre?

Hilsen Susanne. 

Oh jo, det vil jeg gerne give er svar på.

Eller give mulige bud på løsningsforslag, for det er nemlig ikke 100 % sikkert, at problemet med farven kan løses.

Desværre!

Men først og fremmest.

Farvestoffer er normalt komplet overflødige i rengøringsmidler. Dog lige med undtagelsen i toiletrens. Det kan være en stor fordel, at tilføje et farvestof til toiletrens, fordi du så bedre kan se om du får påført toiletrens rundt i hele toiletkummen.

Altså for brugervenlighedens skyld.

Bagsiden af den fordel er dog, at man i enkelte tilfælde oplever, at toiletrens kan give en farveafsmitning i toiletkummen.

Det er uheldigt.

Og grimt.

Det kan enten ske, fordi at toiletrens binder med allerede eksisterende belægninger i toilettet, som toiletrens ikke helt er i stand til at opløse og fjerne. Eller det kan simpelthen ske fordi, toiletkummens overflade er meget sart og modtagelig. 

Så hvad gør man så?

Det er min anbefaling, at du afprøver følgende:

1. Du renser dit toilet igen og igen med en toiletrens uden farvestof.
2. Du renser dit toilet med en stærk kalkrens, da den typisk vil fjerne de genstridige belægninger, som en almindeligt toiletrens ikke kan fjerne.
3. Du kan lave en pasta af vand og et vaskepulver med blegende effekt og smøre på overfladen.
4. Du kan rense toilettet som i vidoen her (SE VIDOEN - KLIK HER).

#Bonusinfo:

Det vil være fristende, at forsøge sig med klor i rå mængder. Men det anbefaler jeg absolut ikke, da klor og syreholdige produkter aldrig bør blandes. Det vil udvikle giftige dampe. Og i toiletrens er der typisk syre.

I det hele taget anbefaler jeg ikke, at man nogensinde forsøger sig frem med blandinger af alverdens rengøringsmidler. Rengøringsmidler er kemikalier.

Uanset, om du bikser med mørke mærker af snavs eller blålige striber efter en toiletrens, så håber jeg at mine toiletrensefif her er til din inspiration, og at du har mod på at give opgaven et forsøg.

Det er langt fra så besværligt, som man skulle tro at få et skinnende rent og lækkert toilet.

Til gengæld er det arbejdet værd.

Enjoy ♥

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj
2. maj 2016
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask