[RENGØRINGSUDFORDRING]: Støvsug og støv af

[RENGØRINGSUDFORDRING]: Støvsug og støv af
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Støvsugerklud_playI sidste uge udfordrede jeg dig til at være med i en rengøringsudfordring. Altså en rengøringsudfordring der forvandler dit hjem til ryddeligt og skinnende rent.

Version 2015.

Og sidste uges udfordring var at rydde helt hysterisk meget op, sådan vi har en 100 % ryddelige rammer at gøre rent på.

Så nu starter trin 1 i den egentlige rengøringsudfordring.

Er du klar?

Der er den almindelige rengøring, også så er der den grundige rengøring.

Den som folk populært kalder for hovedrengøringen.

Uanset hvad, så starter en god rengøring med en effektiv støvsugning og en grundig overtørring.

Og nej, det er ikke raketvidenskab, men omvendt er der eddermanme også mange som bikser en del, med at holde en ordenlig rengøringsstandard.

Derfor har jeg lyst til lige at dele det banale faktum, at den grundige rengøring typisk er baseret på at fjerne snavs. Opløse det og løfte det væk.

Og her er en effektiv støvsugning og en grundig aftørring altafgørende.

Ved den helt almindelige rengøring som omhandler rengøring af overflader som tåler vand, er det derfor mit bedste fif at overveje proceduren gevaldigt. Blot fordi at det gør en kæmpe forskel resultatet.

Altså proceduren.

Helt lavpraktisk mener jeg, at det er vigtigt at du tænker på, at du skal opløse snavs og fjerne det. Altså at du bruger en ren og lækker klud med det rette rengøringsmiddel, og at du efterfølgende skal tørre efter med en ren og lækker klud. På den måde er det netop, at du først opløser snavs og efterfølgende fjerner det.

Giver det mening?

Det kan godt være, at det virker lidt mere omfattende og tidskrævende, men den gode nyhed er så til gengæld, at resultatet bliver mange gange bedre, og at du derfor ikke skal gøre så ofte rent.

Jeg har en favoritklud, som jeg meget nødigt vil være foruden.

Den kan nemlig både opløse og fjerne snavset. Den udmærker sig, fordi den er lavet i en helt speciel plydskvalitet. Har den rette størrelse, og den bedste sugeevne jeg har oplevet. Den er ikke umiddelbart det oplagte valg. Men jeg synes virkelig den er så god, at jeg bruger den til stort set alle rengøringsopgaver.

Klude er blot en temperamentssag. Se evt. min video om klude - klik her.

Men proceduren er afgørende!

Husk derfor altid...

1. Opløs snavs med en klud
2. Tør efter med en anden ren og tør klud
3. Altid at bruge rene klude og skifte vaskevandet efter behov
4. Anvend varmt vand da varmen også hjælper til at løsne snavs

Den effektive støvsugning er et af mine yndlings rengøringsfif. Fordi at en effektiv støvsugning for det første fjerner al synlig og løs snavs, men også fjerner al den støv som kan hvirvle rundt i hjemmet, og senere lægge sig som decideret snavs.

Og hvordan er det så lige med den støvsugning der.

Først og fremmest synes jeg det er vigtigt, at have en god støvsuger med en høj sugeevne og noget godt tilbehør. Når nu man alligevel bruger en del krudt på at støvsuge, så synes jeg det er ret så afgørende at støvsugeren bidrager optimalt til det gode resultat.

Når det så er sagt, så er det vigtigste ved en god støvsugning, at gå ekstremt systematisk og tålmodigt til værks. Se på arealet som et felt i en malebog, og støvsug så hele overfladen så omhyggeligt, at der ikke er nogen helligdage.

Støvsug også gerne fodlister, skyggelister, møbler og i det hele taget alle overflader du kan tilgå med en støvsuger. Det vil lette den kommende rengøring gevaldigt.

Se evt. min video om støvsugning - klik her.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til, at foretage en ekstremt omhyggelig støvsugning og en grundig overtørring af alle overflader i dit hjem.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk
12. januar 2015
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask