RENGØRINGSGUIDE: Nem og effektiv pletrens

RENGØRINGSGUIDE: Nem og effektiv pletrens
pletrensPletter på.

Pletter af.

Nu ved jeg ikke om det bare er mig, der er lidt kluntet, eller om du også kender til situationen, hvor man lige kommer til at spilde.

Det gik lige lidt hurtigt, og i farten får man spildt.

Og lavet en grim plet!

Det kan være en plet på yndlings blusen, en plet på yndlings sofaen, en plet på yndlings tæppet og i det hele taget en plet et sted, hvor den virkelig ikke pynter.

Pletter kan være genstridige, men pletter kan også være lige til at rense af.

Og jeg vil gerne dele mine bedste pletrensetips med dig.

Tre ting du skal vide om pletrens:

1. Jo før du renser pletten væk, jo bedre er chancen for en succesfuld pletrens.
2. Når du renser en plet væk, er det ekstremt vigtigt, at du bruger det rigtige rensemiddel.
3. Rens altid en plet væk ved at starte fra plettens yderkant og bevæg dig ind mod midten.

Afhængig af hvilken plet du skal rense væk, skal du vælge det mest oplagte og effektive rensemiddel. Og det er så her, at det kan blive lidt mere vanskeligt, for det er muligvis ikke lige en paratviden, der er brugt plads på at lagre.

Derfor vil jeg fortælle dig hvilke rensemidler, du skal bruge til, at rense de 5 typiske pletter væk med:

Pletter af Blod:

Friske pletter af blod kan fjernes med koldt vand. Skyl grundigt med koldt vand og skrub evt. med en blød børste eller en svamp. Du må til gengæld aldrig bruge varmt vand på en plet af blod, da varmen kan få blodet til at danne komplekser, som er meget svært opløselige.

En gammel plet af blod er mere genstridig, og kan opløses med oxalsyre i en 10 % opløsning. Denne opløsning kan i nogen tilfælde blege kulørt tekstil, og du skal derfor lige være ekstra opmærksom på, om materialet tåler rensemidlet. Lav evt. en test på et ”usynligt” sted.

Rødvin:

Start altid med at fjerne så meget rødvin som muligt ved at duppe med en tør og ren klud på pletten. Drys efterfølgende kartoffelmel på pletten af rødvin, og lad det så gerne trække, indtil det er helt tørret ind. Støvsug da kartoffelmel væk. Hvis der stadig er skjolder og pletter tilbage, kan resten renses væk med glycerin. Smør pletten ind i glycerin og lad det trække i cirka 10 timer. Og slut af med at pletrense med en ren klud med lidt lunkent vand på.

Tusch:

Til at rense pletter af tusch, skal du bruge helt almindeligt sprit. Dup det ganske forsigtigt på pletten, og lad det opløse pletten og dup efterfølgende med en tør og ren klud for at suge det opløste snavs op.

Ketchup/Tomat:

Fjern straks al løs smuds med en fugtig klud. Påfør klart håndopvaskemiddel på pletten og lad det trække 2-3 timer. Sørg for at pletten ikke tørrer ud. Pletrens og dup til sidst med en ren klud med lunkent vand på.


#Bonusinfo: Lav altid en lille test på et usynligt sted, for at se om overfladen tåler det rensemiddel, du har valgt.


Jeg håber, at min pletrenseguide vil hjælpe dig med, nemt og effektivt at rense genstridige pletter væk fra de materialer, som du værner om, og gerne vil holde pæne og rene.

Hav en skøn dag.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

 

 
2. marts 2015
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask