Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Vær hurtig og effektiv når du vasker dine ruder i frostgrader.
Vær hurtig og effektiv når du vasker dine ruder i frostgrader. Foto: iStock

Ingen grund til beskidte vinduer i vinteren

Når du skal pudse dine vinduer i de kolde vintermåneder, er det en god ide, at bruge lidt ekstra tid på at forberede dig. Frostvejret betyder nemlig, at vandet fryser til is, hvilket i værste tilfælde kan få dine vinduer til at se mere beskidte ud, end før du gik i gang.

Her er 4 gode råd til at opnå et flot resultat:

1. Vælg en solskinsdag

Når du skal pudse dine vinduer i frostvejr, er det en rigtig god idé, at time vinduespudsningen til en dag hvor solen er fremme. Selvom vejret måske er meget koldt, så gør solens stråler ruden en smule varmere, hvilket forhindrer sæbevandet i at fryse til is lige så hurtigt som på en overskyet dag.

2. Brug varmt vand og sprit

Hvad angår det du vasker dine ruder med, kan det være en god ide at blande din egen vinduesvask, som både består af sæbe og sprit.

Bland varmt vand, en smule husholdningseddike og opvaskemiddel i en balje, afhængig af hvor beskidte ruderne er. Kom herefter lidt husholdningssprit i blandingen. Dette vil sammen med det varme vand forhindre vandet i er fryse på ruden, imens du vasker.

3. Vær hurtig og effektiv

Hvis temperaturen udenfor er langt under frysepunktet, skal du være hurtig og effektiv, så snart du træder udenfor med den varme balje.

Sørg for at vaske ét vindue ad gangen, og brug en vinduesskraber til at skrabe sæbeblandingen af lige efter du har vasket vinduet. På denne måde undgår du, at sæbevandet står og bliver koldt, og at vandet på vinduerne fryser til is, inden du når at skrabe det af. 

4. Efterlad ruderne tørre

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du husker at tørrer dine ruder helt rene for sæbevand, inden du går ind i varmen igen. Tør derfor ruderne hurtigt og grundigt af med et rent viskestykker eller en anden fnugfri klud. 

Kilde: Bolius.dk

9. januar 2018
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.