De fleste af os sjusker ved håndvasken
Lad os lige advare: Den første guide er fra Fødevarestyrelsen og henvendt til mennesker, der arbejder med fødevarer.
Du behøver ikke at gå så grundigt til værks hver eneste gang, du vasker hænder, men principperne er værd at kende, for de viser faldgruberne.
Vi har nemlig alle en tendens til at forhaste os foran håndvasken, men det falder tilbage på os – med smittefare.
Desuden burde du altid vaske dine hænder efter den detaljerede guide et par gange om dagen – og især hvis du har været med et offentligt transportmiddel eller lignende og efterfølgende skal lave mad.
7 trin: Vask dine hænder helt rene
OBS! Inden du vasker hænder, er det vigtigt at fjerne ringe.
1. Fordel sæben godt, husk håndled
2. Vask håndflade mod håndfalde med let flettede fingre
3. Vask håndflade mod håndryg på begge hænder
4. Vask begge tommelfingre
5. Slut af med fingerspidser og negle
6. Skyl omhyggeligt sæben af dine hænder og tør dem.
7. Brug papiret til at slukke for vandet, og smid det væk