Tips til at finde den helt rigtige rengøringshjælp

Øvrigt

Hundehårene hober sig op i hjørnerne og spejlene har pletter – måske er det på tide at få rengøringshjælp? Og faktisk kan du spare lidt, hvis du bruger håndværkerfradraget. Læs med her og få de gode råd.

Foto: iStock

Er det på tide at få rengøringshjælp?

Hvis du har manglende overskud, og dit energiniveau er langt nede på barometeret efter en hård arbejdsdag er støvsugeren nok det sidste, du har lyst til at gribe fat i. Der findes dog andre metoder til at få et rent hjem uden at du behøver at løfte en finger: rengøringshjælp.

Vidste du, at du faktisk kan trække udgifterne til noget af din rengøringshjælp fra i skat?

Håndværkerfradraget giver dig nemlig muligheden for at kunne få et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for diverse serviceydelser i hjemmet. 

Bolius har udregnet, hvad en rengøringshjælp årligt vil koste, og hvad der kan spares, hvis du bruger håndværkerfradraget. Hvis rengøringshjælpen gør rent én time ugentligt med en timeløn på 250 kr., er den årlige udgift på 13.000 kr. Hvis I er to personer i hustanden, kommer prisen ned på 9.688 kr. årligt efter fradraget.

Hvem kan jeg hyre?

Du kan vælge enten at hyre privat rengøringshjælp eller et firma, som skal komme og gøre rent. Det ændrer nemlig ikke på, at du ved begge kan notere det som rengøringshjælp på din selvangivelse og dermed opnå besparelsen via håndværkerfradraget.

Men først og fremmest skal du finde ud af, hvor ofte du vil have rengøringshjælp. Er det én time eller to om ugen, eller vil du gerne have det til at være hver anden uge, at rengøringshjælpen dukker op og hjælper med rengøringen?

Husk at forventningsafstemme

Det er en rigtig god idé at forventningsafstemme med det firma og den person, du vælger som din rengøringshjælp. Hvad skal der gøres rent? Hvad er vigtigst? Hvad gør vi ved sygdom? Og ikke mindst: hvad hvis noget går i stykker?

Ved at lave aftaler med firmaet, skaber du et overblik og en struktureret tilgang til det kommende samarbejde. Samarbejdet bliver nemmere, hvis der er nogle forholdsregler og en god kommunikation mellem parterne.

Få mest ud af rengøringshjælpen

For at få mest ud af rengøringshjælpen, kan du gøre følgende:

  • Aftal hvad der skal gøres rent og lav en prioriteringsliste. Er badeværelset det vigtigste sted eller skal det prioriteres som det sidste? Er det ikke så vigtigt at stuen bliver støvsuget og er entreen heller ikke så vigtig? Rengøringsassistenten vil have meget nemmere ved at gribe opgaven og fokusere på de vigtigste områder, hvis du laver en prioriteringsliste.
  • Det er ligeledes en god idé at aftale, om du skal stå for oprydningen inden rengøringshjælpen kommer. Det kan også være, at du gerne vil have rengøringsassistenten til at rydde op. Du skal dog bare være opmærksom på, at det også tager tid, så enten skal rengøringsassistenten være i huset i længere tid og ellers skal hun bare følge prioriteringslisten og se, hvad han eller hun kan nå.
  • Lav en god kontrakt, som i begge kan gå tilbage til, hvis der opstår uenigheder. Få skrevet jeres ønsker og krav ned og lav en endelig kontrakt, hvor alt står.

Kilder: Bolius.dk, dk.care.com, skat.dk

21. marts 2017
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn.

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...