Foto: iStock

Tips til at finde den helt rigtige rengøringshjælp

Hundehårene hober sig op i hjørnerne og spejlene har pletter – måske er det på tide at få rengøringshjælp? Og faktisk kan du spare lidt, hvis du bruger håndværkerfradraget. Læs med her og få de gode råd.

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 21. marts 2017

Er det på tide at få rengøringshjælp?

Hvis du har manglende overskud, og dit energiniveau er langt nede på barometeret efter en hård arbejdsdag er støvsugeren nok det sidste, du har lyst til at gribe fat i. Der findes dog andre metoder til at få et rent hjem uden at du behøver at løfte en finger: rengøringshjælp.

Vidste du, at du faktisk kan trække udgifterne til noget af din rengøringshjælp fra i skat?

Håndværkerfradraget giver dig nemlig muligheden for at kunne få et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for diverse serviceydelser i hjemmet. 

Bolius har udregnet, hvad en rengøringshjælp årligt vil koste, og hvad der kan spares, hvis du bruger håndværkerfradraget. Hvis rengøringshjælpen gør rent én time ugentligt med en timeløn på 250 kr., er den årlige udgift på 13.000 kr. Hvis I er to personer i hustanden, kommer prisen ned på 9.688 kr. årligt efter fradraget.

Hvem kan jeg hyre?

Du kan vælge enten at hyre privat rengøringshjælp eller et firma, som skal komme og gøre rent. Det ændrer nemlig ikke på, at du ved begge kan notere det som rengøringshjælp på din selvangivelse og dermed opnå besparelsen via håndværkerfradraget.

Men først og fremmest skal du finde ud af, hvor ofte du vil have rengøringshjælp. Er det én time eller to om ugen, eller vil du gerne have det til at være hver anden uge, at rengøringshjælpen dukker op og hjælper med rengøringen?

Husk at forventningsafstemme

Det er en rigtig god idé at forventningsafstemme med det firma og den person, du vælger som din rengøringshjælp. Hvad skal der gøres rent? Hvad er vigtigst? Hvad gør vi ved sygdom? Og ikke mindst: hvad hvis noget går i stykker?

Ved at lave aftaler med firmaet, skaber du et overblik og en struktureret tilgang til det kommende samarbejde. Samarbejdet bliver nemmere, hvis der er nogle forholdsregler og en god kommunikation mellem parterne.

Få mest ud af rengøringshjælpen

For at få mest ud af rengøringshjælpen, kan du gøre følgende:

  • Aftal hvad der skal gøres rent og lav en prioriteringsliste. Er badeværelset det vigtigste sted eller skal det prioriteres som det sidste? Er det ikke så vigtigt at stuen bliver støvsuget og er entreen heller ikke så vigtig? Rengøringsassistenten vil have meget nemmere ved at gribe opgaven og fokusere på de vigtigste områder, hvis du laver en prioriteringsliste.
  • Det er ligeledes en god idé at aftale, om du skal stå for oprydningen inden rengøringshjælpen kommer. Det kan også være, at du gerne vil have rengøringsassistenten til at rydde op. Du skal dog bare være opmærksom på, at det også tager tid, så enten skal rengøringsassistenten være i huset i længere tid og ellers skal hun bare følge prioriteringslisten og se, hvad han eller hun kan nå.
  • Lav en god kontrakt, som i begge kan gå tilbage til, hvis der opstår uenigheder. Få skrevet jeres ønsker og krav ned og lav en endelig kontrakt, hvor alt står.

Kilder: Bolius.dk, dk.care.com, skat.dk

21. marts 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...