Her er et godt trick til at kickstarte rengøringsrutinen og få den overstået nemmere.
Her er et godt trick til at kickstarte rengøringsrutinen og få den overstået nemmere. Foto: iStock

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Gem det bedste til sidst

Hvis du er typen, der gemmer det mest lækre til sidste mundfuld, vil du helt sikkert også kunne lide denne rengøringsrutine. Det handler nemlig om at gemme det bedste til sidst. Eller med andre ord: at starte med det værste.

Ideen er, at hvis du får den værste rengøringsopgave af vejen først, vil du føle dig mere motiveret til at fortsætte med resten af huset.

Her skal du starte: køkken eller badeværelse

Tanken bag denne rengøringsrutine er, at du bør starte med det rum, som du synes er mest uoverskueligt at gå i gang med.  

Ifølge Apartment Therapy’s læsere synes mange, at køkkenet og badeværelset er de værste rum – og det ser vi logikken i. Det er nemlig netop disse rum, som kræver en god omgang knofedt. Det er altså rum, som både er tidskrævende og fysisk hårde at gøre rene. Derudover er der mange forskellige flader og materialer, som kræver forskellig rengøring og rengøringsmidler. 

En tidsmæssig gevinst

En anden grund til, at du skal starte med det mest uoverskuelige rum er, at tiden måske ofte kan være knap. Starter du derfor med det værste og typisk mest tidskrævende rum, vil du hurtigt kunne tage resten, når det lige passer.

Af hygiejniske årsager

Badeværelset og køkkenet er desuden et af de mest bakteriebefængte og hygiejne-sensitive rum i boligen, som kræver regelmæssig rengøring. Så er tiden knap, er det derfor en god ide, at starte netop her, da disse i særlig grad kræver jævnlig og grundig rengøring. 

Kilde: Apartmenttherapy.com 

18. oktober 2017
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.