Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Find ud af hvorfor du bør rede dine seng med fugtige lagner.
Find ud af hvorfor du bør rede dine seng med fugtige lagner. Foto: iStock

Få friske, glatte lagner

Hvad gør en seng god at ligge i? Svaret er forskelligt afhængigt af, hvem du spørger. Nogle vil mene, at madrassen er det vigtigste, hvor andre vil mene, at puder og dyner er det vigtigste, men én ting kan de fleste alligevel blive enige om: Friske, glatte lagner gør en seng fantastisk at ligge i! 

Kalk er nemt at fjerne, når man bruger de rette metoder. 

Sådan får de professionelle perfekte lagner

Du har måske undret dig over, hvordan senge på hotelværelser altid kan være redt i perfekte, rynkefrie lagner. Svaret er simpelt. Hotellets ansatte stryger lagnerne, på samme vis som mange mennesker gjorde i gamle dage. Ulempen ved denne metode er dog, at strygning af lagner både er besværligt og tager lang tid. Vi har derfor en bedre løsning til, hvordan du kan få perfekte, rynkefrie lagner.

Red din seng med fugtige lagner

Drop strygejernet og red i stedet din seng imens dine lagner stadig er fugtige. Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat at se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Desuden vil det ikke koste dig længere tid, end du normalt ville bruge på at vaske dine lagner og rede din seng. Alt du skal gøre er at følge disse simple 4 trin:

4 trin til friske, glatte lagner

  1. Kom dine lagner i tørretumbleren eller hæng dem til tørre på en tørresnor.
  2. Når lagnerne er fugtige – ikke våde – reder du sengen som du plejer.
  3. Sørg for at lagnerne er helt udstrakt, så folder og rynker er glattet ud.
  4. Vent 10-20 minutter til den resterende fugt i lagnet er dampet af og red herefter resten af sengen med puder og dyner.

Mangler du hjælp til genstridige pletter? Her er løsningen!

Red ikke din seng med våde lagner 

Sidst er det vigtigt at understrege, at du ikke bør rede din seng med drivvåde lagner, da fugten over tid kan skade sengens madras. Derudover er fugt ikke godt for indeklimaet i soveværelset. For at være på den sikre side kan det derfor være en god idé at lufte ud, indtil dine lagner er helt tørre.

Se hvordan du renser vaskemaskinen, så du undgår lugt.

25. maj 2018
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske endda helt undgå det.  

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.