Foto: iStockphoto

Derfor skal du gøre rent i dit tastatur

Computertastaturet er en bakteriebombe – især hvis det er noget, du bruger hver dag. Men hvor ofte bør du egentlig gøre sit tastatur rent, og hvordan kan du gøre det på den bedst mulige måde?

Af: Mariah Leitisstein, 8. juni 2017

Tandbørste, vatrondeller og vatpinde

Kigger du ned på dit eget computertastatur lige nu, så vil du utvivlsomt også kunne konstatere, at det helt bestemt kunne og har været renere, end det er på nuværende tidspunkt.

Computertastaturet skal gøres rent. Men hvordan griber man bedst fat om den opgave? Først og fremmest skal du have fat i en ny tandbørste. I samme omgang kan du også købe nogle vatrondeller og nogle vatpinde.

Hvordan skal tastaturet på computeren gøres rent?

Når tastaturet skal gøres rent, skal du sørge for at slå det fra, eller trække computerstikket ud først. Herefter vender du tastaturet nedad og ryster det godt. Resultatet vil sandsynligvis være, at der ryger en del støv, snavs og krummer ud af tastaturet – især hvis det er et tastatur, du har haft og brugt i mange år. Ryst tastaturet i omkring 30 sekunder, og vær opmærksom på ikke at gøre det for voldsomt.

Herefter skal du bruge en vatrondel, som du dypper i en smule sprit. Brug vatrondellen til at tørre tastaturet godt af. Sørg for at komme godt rundt om hver enkelt tast på tastaturet. Herefter kan du bruge vatpinden til at komme godt rundt mellem tasterne. Alt efter hvilket mærke og hvordan dit tastatur er designet, vil du opleve, at det kan være svært at komme ned i mellem knapperne. 

Afslutningsvis tørrer du tastaturet af med en klud. Hvis der stadigvæk sidder rester af snavs og skidt på knapperne eller mellem knapperne, kan du skrubbe en ekstra omgang med tandbørsten. 

Husk, at du under ingen omstændigheder må sætte tastaturet til computeren igen, før du er helt sikker på, at det er helt tørt.

Der findes flere gode produkter til rengøring

Det er også muligt at investere i en række forskellige produkter, der er specielt designet til at rengøre computerens tastatur. Oftest vil det være en væske, du finder i en flaske med sprøjtehoved. Du sprøjter tastaturet med flaskens indhold, som er en bakteriedræbende væske. Oftest vil der med købet af flasken medfølge en børste med skumtænder. Den bruger du til at børste tastaturet godt igennem. 

Hvad end du vælger den ene eller den anden løsning, så er det altid godt at få renset computertastaturet regelmæssigt. Bruger du dit tastatur dagligt, så anbefaler vi, at du rengører tastaturet cirka en gang om måneden.

Kilde: Nettips.dk

8. juni 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...