Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til.
Se her hvor meget din fnugrulle egentlig kan bruges til. Foto: iStock

Derfor er fnugrullen genial

Du bruger højest sandsynligt din fnugrulle med det ene formål, at fjerne uønskede hundehår, fnullermænd og andet skidt på dit tøj. I virkeligheden kan du anvende rullen til en masse andet. Bliv klogere på fnugruller her.

Af: Maria Ejstrup Frederiksen, 20. november 2015

Derfor elsker vi fnugrullen

Fnugrullen er genial, når vi opdager, at vores frakke er overfyldt med kattehår. Det tager ikke lang tid, at fjerne dem - sammenlignet med, hvis vi skulle bruge vores støvsuger. Vi elsker derfor vores fnugrulle, og har vi kæledyr, er den intet mindre end uundværlig i dagligdagen. Dog kan du bruge den til meget mere, end du tror. Vi afslører 8 geniale tricks til, hvordan du kan drage størst nytte af din fnugrulle.

1. Fjern støvet på dine lampeskærme

Lampeskærme af tekstil, kan ofte samle rigtig meget støv til stor frustration for os allesammen. Det er ikke alle skærme, der tåler vand, og dermed udelukkes opvaskemaskinen eller den fugtige klud. Mikrofiberkluden efterlader desuden fibre, som næppe vækker begejstring hos nogle. Støvsugeren tage desuden alt for hårdt fat, så du kan ende med at lave buler i skærmen.

Heldigvis er fnugrullen ganske enkelt genial, når du vil fjerne skidt og støv på dine tekstil-lampeskærme.

2. Brug den til rengøring i bilen

Det kan være et hårdt arbejde at rengøre en bil - særligt hvis du vil fjerne alle hundehår med en støvsuger. Brug derfor fnugrullen til at tage det værste, inden du påbegynder støvsugningen af bilen. På den måde får du et meget renere resultat.

3. Fjern de små glasskår

Det kan være meget vanskeligt at få øje på de helt små glasskår. Det er ikke altid, at du får alle skårene med, når der fejes og støvsuges. Her er en fnugrulle også ideel. Næste gang et glas smadrer, bør du rulle fnugrullen henover gulvet efter du har støvsuget. Så er du helt sikker på, at du får det hele med.

4. Rengøring af persienner

Det er meget besværligt at fjerne støvet fra persienner med en støvsuger, da dens sugekraft kan bøje og ødelægge den enkelte persienne. Er dine persienner af træ, er det heller ikke altid en god ide at lade en fugtig klud klare arbejdet. Også her er en fnugrulle perfekt. Rul den forsigtigt henover hver persienne, og alt støvet vil være fortid.

5. Rengøring af tasker

Hvor ofte rengør du egentlig din håndtaske? Hvad med din træningstaske? Anvend fnugrullen på indersiden af din taske - du vil blive overrasket over, hvor meget den tager med sig af skidt, makeup og andet snavs. 

6. Perfekt til beskidte møbler

Du kan nok ikke klare dig i det lange løb med en fnugrulle alene, når du vil rengøre dine møbler. Men hvis gæsterne er lige på trapperne, og alle møblerne er fyldt med støv og hår, så er fnugrullen oplagt at tage i brug. Den fjerner hurtigt og nemt alt overflødigt skidt og hår, og kun det dybliggende snavs vil være tilbage.

7. Fjern døde insekter

Mange af os er ikke særligt glade for edderkopper og insekter. Derfor kan det være grænseoverskridende for mange, at skulle slå dem ihjel med et blad eller en fluesmækker - tænk hvis insektet ikke dør af det, og derfor kravler lynhurtigt ud af syne? Eller endnu værre, at insektet kravler over på dig? 

Her er en fnugrulle genial. Den sørger nemlig for, at insektet bliver på rullen. Så er du den bekymring mindre.

8. Fjern julens glitter og gran

Vi nærmer os juletiden, og nytåret venter også lige om hjørnet. Det betyder som regel, at en masse glitter og gran vil inficere hele din bolig. Det kan være meget svært at få det hele suget op ved en støvsugning. Derfor anbefaler vi også her, at du anvender fnugrullen. Den tager bedre fat i alle de små glitterkorn, som ellers har sat sig godt fast i møblerne.

20. november 2015 Maria Ejstrup Frederiksen
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...