Foto: Colourbox & musicmoon

9 overraskende brug af kendte rengøringsredskaber

Rengøringsredskaber kan bruges til meget mere end det, de er købt til. Se nogle af de herlige bonusopgaver, du blandt andet kan bruge fnugrulller, plastikhandsker og opvaskemaskiner til.

Af: Mikkel Hede, 12. oktober 2015

1. Opvaskemaskinen er en alt-mulig-maskine

Plastiklegetøj, sæbeskåle, plastikhårbørster og meget andet kan blive så rent som nyt i opvaskemaskinen. Gå på opdagelse i huset efter ting, du meget sjældent gør rent (øh, aldrig…). Kør en opvask - uden almindelig opvask i. Kan det være meget lettere?  

2. Fjern dårlig lugt på tøj og madrasser med bagepulver

Strø en smule bagepulver ud over dine tæpper, polstrede møbler – ja, selv din madras. Efter et kvarters tid har bagepulveret fjernet store dele af den dårlige lugt. Sug bagepulveret op med støvsugeren og nyd den friske nye luft.

3. Fjern hår med fugtige plastikhandsker

Brug opvaskehandskerne til at fjerne de hår, som din kat eller hund fælder. Handskerne skal bare være en lille smule fugtige. Så får du lettere fat på hårene på puderne, lænestolen og lignende steder. 

4. Brug fnugrullen alle mulige andre steder end på dit tøj

Fnugrullen! Denne bekvemme og alsidige rekvisit til klædeskabet kan faktisk bruges mange andre steder. Fjern skidt, krummer og støv fra steder, du normalt overser under rengøringen. Kør den over lampeskærme, ned i din håndtaske, henover gardiner mm.

5. Fjern støv fra fodpanelerne med sokkerne

Gider du ikke at rode rundt nede på gulvet, når du skal støve dine fodpaneler af? Eller endnu værre: Bukke dig ned ustandseligt? Så put en gammel sok på, sprøjt den med noget rengøringsmiddel og vask fodpanelerne af med dine sokker. 

6. Gør din håndtaske ren

Det er påfaldende så sjældent, vi gør nogle af de ting rent, som vi ellers bruger allermest.  Det gælder for eksempel håndtasken. Tøm den og brug en desinficeret klud til at gøre den ren med. Og hvad med din pung – har den nogensinde fået turen?  

7. Pudevår på ventilatoren

Når det bliver varmt, og ventilatorene kommer ned fra loftet, kan det gå helt galt. Put et pudevår ud over ventilatoren, luk til og sæt så ventilatoreren i gangn på en af de mere fredsommelige indstillinger. På den måde samler du støvet op i pudevåret. Det kan derpå rystes udenfor og slutteligt vaskes. 

8. Alt det man kan bruge en brilleklud til

Der gemmer sig flere bakterier på din smartphone end på dit toiletsæde – og hvor ofte gør du egentlig din smartphone ren? Før en brillerenserklud hen over din smartphone, din fjernbetjening og alle mulige andre gadgets - så blev der lige tyndet kraftigt ud i bakterierederne!

9 Så smid dog de gamle kataloger ud!

Der er nogle ting, du bare skal skaffe dig af med uden at tænke nærmere over det. Send den bunke af kataloger, der ligger og flyder på natbordet eller sofabordet, til genbrug med det samme!  

Kilde: Good Housekeeping

12. oktober 2015 Mikkel Hede
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...