Foto: iStock

9 geniale tricks med salt

Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere. 

Af: Sarah Lyster Nielsen, 8. december 2016

Smarte tricks med salt

Normalt bruger vi hovedsageligt salt til madlavning, men faktisk kan salt bruges til rigtigt mange andre ting. Pletfjerning, rensning af afløb og myreafskrækkelse - salt kan det hele og mere til. Læs med, og få 9 gode tips til at bruge salt derhjemme.

1. Bland din egen afløbsrens

Bland 0,5 dl salt med 0,5 dl bagepulver, og hæld det ned i afløbet. Hæld derefter 1 dl eddike i afløbet, og lad det virke i 15 minutter. Tænd for den varme hane, og lad vandet skylle det hele ned. 

2. Forlæng blomsternes liv

Når du sætter blomsterne i en vase, så husk at putte en anelse salt i også; det får blomsterne til at holde længere.  

3. Rens pander og gryder

Med årene kan gryder og pander godt opbygge et lag, der er svært at fjerne helt, men det kan du også klare med salt. Drys et godt lag salt på panden, og tilføj vand. Lad det virke i 10 minutter, og tør det - og pletterne - af med en klud eller svamp. 

4. Brug salt til beskidte svampe

Hvis dine skuresvampe er blevet beskidte, kan du give dem et saltbad. Bland 0,5 dl salt med 2 dl vand i en beholder, læg svampene derned, og lad dem stå natten over. Dagen efter er svampene pæne igen. 

5. Stop oliebrand

Hvis der går ild i den varme fritureolie på panden, må du aldrig smide vand på, da det resulterer i skoldende vanddamp samt brændende oliedampe. Smid i stedet en god mængde salt på, da det lukker af for ilten og hurtigt får slukket branden.  

6. Rens et klistret strygejern

Hvis der er smeltede rester på strygejernets plade, vil mange måske vælge at udskifte strygejernet. Du kan dog godt nå at redde strygejernet, hvis du lægger et stykke bagepapir på en plan flade og hælder en del salt på. 

Indstil strygejernet til en høj temperatur, og kør det hen over saltet i ca. 1 minut. Det burde fjerne de smeltede rester.

7. Kom af med rødvinspletterne

Har du spildt rødvin, skal du først duppe vinen af med en våd bomuldsklud. Drys herefter et godt lag salt på området, og lad det sidde på pletten i et stykke tid. Når det er tørt, kan du støvsuge saltet op. 

8. Bliv myrerne kvit

Bland salt og vand i en forstøver, og spray de områder, hvor myrerne oftest huserer, f.eks. vinduer og dørkarme. Det afskrækker myrer, og det er sikrere end at bruge pesticider eller andre afskrækningsmidler.

Kilde: Lifebuzz

8. december 2016 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...