Foto: istockphoto

9 geniale husmortips

Vi har samlet 9 uundværlige husmortips, som kan gøre hverdagen lettere.

Af: Maria Ejstrup Frederiksen, 7. oktober 2015

1. Gør stikkontakter skinnende rene

Sorte mærker på stikkontakter, der ikke vil gå af med en klud, kan ofte fjernes med et viskelæder.

2. Hold skærme fri fra støv – længe!

Computere og fladskærme har en tendens til at blive støvede i løbet af ingen tid. Du kan mindske mængden af støv ved at vaske skærmene i lunkent vand tilsat eddike. 

3. Gør kobberet rent

Når kobberet bliver trist at se på, kan du friske det op ved at pudse med ketchup. Lad det virke i 10 minutter, før du skyller det af med rent vand.

4. Hold badeforhænget pænt og rent

Hvis du én gang i kvartalet tørrer forhænget af i lidt vand (5 deciliter) og ¼ deciliter eddike - holdes det smukt og rent.

5. Eddike kan bruges til mange ting

Eddike kan anvendes til mange flere ting, end du nok umiddelbart er klar over. Du eksempelvis anvende eddike i stedet for skyllemiddel. Bland det eventuelt med æteriske olier med skønne dufte.

Eddike er fantastisk, hvis du skal rengøre badeværelset for kalk. Lad det sidde i nogle minutter før du skrubber det af igen. Du kan faktisk anvende eddike i stedet for at bruge mange penge på dyre rengøringsmidler. Bland det med lidt vand og brug det på alle vaskbare overflader.

6. Lavendelpose i tøjskabet holder møl for døren

Anbringer du en lille pose med lavendel i dit tøjskab, holder du møl væk - og får samtidigt tøjet til at dufte fantastisk. Du kan selv plukke dem eller du kan købe dem tørrede.

7. Cola kan også anvendes som kalkfjerner

Hæld halvanden liter cola i toilettet og lad det virke natten over. Dagen efter vil kalkrester kunne fjernes let med en børste. 

Du kan også bruge cola til rengøring af dine beskidte bradepander.

8. Rens køkkenvasken i kokosolie

Kokosolie dufter fantastisk, men den har også en desinficerende effekt. Derfor kan du med fordel rense din køkkenvask i olien.

9. Lad tøjet hænge på badeværelset mens du tager bad

Hvis du lader tøjet hænge på badeværelset mens du tager bad, og gerne lidt tid efterfølgende, kan du udrede eventuelle folder i tøjet hurtigt og nemt.

7. oktober 2015 Maria Ejstrup Frederiksen
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...