7 alternative måder at bruge dine opvasketabs på

Øvrigt

Opvasketabs er ikke kun brugbart til vaskemaskinen – faktisk kan den lille klump gøre underværker for dit toilet og din skraldespand. Læs med her og få de gode tips.

Foto: iStock

1. Fjern blyantstreger og kradsemærker fra gulvet og vægge

Ved at blande en opvasketabs med 3,5 liter varmt vand, får du en blanding, der nemt kan fjerne uønskede blyantstreger og kradsemærker. Du skal blot bruge en svamp og stille og roligt vaske området.

2. Rens dit badekar

Du kan få dit badekar eller din jacuzzi skinnende ren igen, hvis du blander 1 opvasketab ned i det fyldte badekar. Hvis du har en jacuzzi, kan du tænde for boblerne, og lade dem klare det meste af arbejdet. Hvis du blot har et badekar, skal du selv i gang med at skrubbe siderne og bunden med en svamp.

3. Rens dit toilet

Put en enkelt opvasketab ned i dit toilet, for derefter at lade den opløse. Når den er opløst, skal du have gummihandskerne på og så småt begynde at skrubbe toilettet. Det bliver så godt som nyt igen!

4. Rens din skraldespand

Hvis du vil have en lugtfri- og ren skraldespand, kan du nok gætte hvad du skal gøre. Put en opvasketab ned i den tomme skraldespandsbeholder og fyld den med vand. Nu skal den blot opløse sig selv. Lad vandet være i beholderen i 30 minutter og hæld derefter ud.

5. Få dine havemøbler rene

Hvis dine havemøbler har stået udenfor længe, trænger de højst sandsynligt til en god omgang rens. Ved at opløse en opvasketab i en spand med varmt vand, har du den perfekte blanding til at fjerne snavs og pollen-rester fra dine havemøbler.

6. Rens din indkørsel

Ved at lave en tyk blanding af opvasketabs og vand, kan du fjerne oliepletter fra din bil i indkørslen. Skrub blandingen på alle pletterne og spul til sidst med en haveslange.

7. Få din bradepande ren igen

Hvis du har lavet mad, og resterne er svære at få skrubbet af din bradepande, så kan en opvasketabs hjælpe dig. Fyld bradepanden med varmt vand og tilføj en opvasketabs. Lad det sidde natten over, og næste dag vil det hele have løst sig fra bradepanden, og du vil have nemmere ved at gøre den ren.

Kilde: Wondermomwannabe

9. februar 2017
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn.

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...