Foto: istockphoto

6 superhurtige måder at friske dit hjem op på

Du kan nå rigtigt langt med rengøringen med et par dråber citron eller et par skisokker. Se vores 6 bud på snedige genveje til et renere hjem.

Det behøver ikke at tage en evighed at gøre rent. Der findes flere smarte genveje til et renere hjem, hvor du næsten ikke opdager, at du er i gang med at gøre rent.

Vi har samlet 6 af de mest klassiske rengøringstips, hvor du kan nå rigtigt langt med rengøringen ved at bruge 6 hverdagsting på en alternativ måde. 

1. Gulvsokker til panelerne

Har du et par udtjente skisokker, så vent lidt med at smide dem ud. Tag dem på og spray lidt universal-rengøringsmiddel på dem. Så er du parat til at fikse panelerne op, uden at du behøver at brække ryggen på det.

Du skal bare føre dine strømper hen over panelerne, så er de hurtigt friskede op igen. 

2. Renservietter til... alt

Det er godt at være en brilleabe, for så har man altid renservietter eller spritservietter i huset. De kan nemlig bruges til at gøre rent nogle af det steder, man altid forsømmer.

Det kan for eksempel være vandhanen. Sprit den af med en serviet med isopropyl alkohol, så er der nok et par millioner bakterier, der må lade livet på den konto. 

De små spritservietter er også som skabt til mobiltelefonen. Brug én om morgenen på brillen og en anden på mobilen. Og nu du er i gang, kan du bruge en tredje på tastaturet og en fjerde på lyskontakterne. 

Som alternativ til renseservietter kan du også bruges håndsprit. Læs mere om 6 alternative måder at bruge håndsprit på

3. Citrondråber i affaldsspanden

Slip af med affaldsstanken i køkkenet ved at klemme et par dråber citron ned i et lille skvæt vand for derefter at hælde det ned i affaldsposen - en lille detalje, der kan gøre en stor forskel. 

4. Fjern dårlig luft med bagepulver

Bagepulver er køkkenversionen af bikarbonat eller natron. I bagepulveret er der bare tilsat lidt syre og en smule stivelse. Begge dele er perfekte til at neutralisere dårlig luft. 

Du kan for eksempel bruge bagepulver til at få din madras til at lugte godt igen, hvis du altså synes, at den er begyndt at dufte lidt for ramsaltet.

Eller rens dine bradepander med en kombination af cola og bagepulver

Termokanden kan i øvrigt også gøres ren med bagepulver.

5. Fnugrullen til håndtaske og glasskår

Det er synd, hvis fnugrullen kun kommer i brug, når du skal fjerne fnug fra overtøjet. Både engangs-fnugrullerne med tape-lag, og fnugrullerne, der kan vaskes af med vand (se billedet) kan bruges til hundrede andre ting. 

Fnugruller kan blandt andet også bruges til sofaer, lampeskærme, håndtaske og til at fjerne glasskår med. Læs mere her på Idényt.

6. Opvaskemaskinen til legetøj

Det tager en evighed at håndvaske plastiklegetøjet, men en gang imellem skal det jo gøres. Ja, og det er til det formål, man har opvaskemaskiner. 

Læs mere her på Idényt om de mange alternative ting, man kan gøre rent i opvaskemaskinen.

1. februar 2016
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn.

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...