Foto: istockphoto

6 superhurtige måder at friske dit hjem op på

Du kan nå rigtigt langt med rengøringen med et par dråber citron eller et par skisokker. Se vores 6 bud på snedige genveje til et renere hjem.

Af: Mikkel Hede, 1. februar 2016

Det behøver ikke at tage en evighed at gøre rent. Der findes flere smarte genveje til et renere hjem, hvor du næsten ikke opdager, at du er i gang med at gøre rent.

Vi har samlet 6 af de mest klassiske rengøringstips, hvor du kan nå rigtigt langt med rengøringen ved at bruge 6 hverdagsting på en alternativ måde. 

1. Gulvsokker til panelerne

Har du et par udtjente skisokker, så vent lidt med at smide dem ud. Tag dem på og spray lidt universal-rengøringsmiddel på dem. Så er du parat til at fikse panelerne op, uden at du behøver at brække ryggen på det.

Du skal bare føre dine strømper hen over panelerne, så er de hurtigt friskede op igen. 

2. Renservietter til... alt

Det er godt at være en brilleabe, for så har man altid renservietter eller spritservietter i huset. De kan nemlig bruges til at gøre rent nogle af det steder, man altid forsømmer.

Det kan for eksempel være vandhanen. Sprit den af med en serviet med isopropyl alkohol, så er der nok et par millioner bakterier, der må lade livet på den konto. 

De små spritservietter er også som skabt til mobiltelefonen. Brug én om morgenen på brillen og en anden på mobilen. Og nu du er i gang, kan du bruge en tredje på tastaturet og en fjerde på lyskontakterne. 

Som alternativ til renseservietter kan du også bruges håndsprit. Læs mere om 6 alternative måder at bruge håndsprit på

3. Citrondråber i affaldsspanden

Slip af med affaldsstanken i køkkenet ved at klemme et par dråber citron ned i et lille skvæt vand for derefter at hælde det ned i affaldsposen - en lille detalje, der kan gøre en stor forskel. 

4. Fjern dårlig luft med bagepulver

Bagepulver er køkkenversionen af bikarbonat eller natron. I bagepulveret er der bare tilsat lidt syre og en smule stivelse. Begge dele er perfekte til at neutralisere dårlig luft. 

Du kan for eksempel bruge bagepulver til at få din madras til at lugte godt igen, hvis du altså synes, at den er begyndt at dufte lidt for ramsaltet.

Eller rens dine bradepander med en kombination af cola og bagepulver

Termokanden kan i øvrigt også gøres ren med bagepulver.

5. Fnugrullen til håndtaske og glasskår

Det er synd, hvis fnugrullen kun kommer i brug, når du skal fjerne fnug fra overtøjet. Både engangs-fnugrullerne med tape-lag, og fnugrullerne, der kan vaskes af med vand (se billedet) kan bruges til hundrede andre ting. 

Fnugruller kan blandt andet også bruges til sofaer, lampeskærme, håndtaske og til at fjerne glasskår med. Læs mere her på Idényt.

6. Opvaskemaskinen til legetøj

Det tager en evighed at håndvaske plastiklegetøjet, men en gang imellem skal det jo gøres. Ja, og det er til det formål, man har opvaskemaskiner. 

Læs mere her på Idényt om de mange alternative ting, man kan gøre rent i opvaskemaskinen.

1. februar 2016 Mikkel Hede
Mere om Øvrigt

Efter ulovligheder: Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

Efter fund af flere produkter, der lanceres som hånddesinfektion, men som ikke kan dokumentere, at leve op til kravene om at dræbe bakterier og vira, styrker miljøministeren nu kontrollen med de produkter, der er på markedet, ved fysisk at tage ud i butikkerne og kontrollere produkterne.

Så meget sæbe skal du bruge for at bekæmpe corona

Hvis du har god håndhygiejne, er der mindre chance for at du bliver smittet med coronavirus. Men hvor sæbe meget skal der egentligt til for...

Så længe lever Coronavirus på overflader

Corona er en genstridig virus, der i løbet af kort tid, har spredt sig over hele verden, og som sagtens kan leve på overflader lavet af...

Pas på! Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion

Miljøstyrelsen tilbagekalder denne hånddesinfektion, da virksomheden ikke har fremsendt dokumenteret for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvorda...

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...