Citronen indeholder en masse c-vitamin, men er godt for mere end bare dig og din krop.
Citronen indeholder en masse c-vitamin, men er godt for mere end bare dig og din krop. Foto: iStock

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet for at smide den ud, får du her nogle måder, hvorpå du kan bruge citronen fornuftigt i dit hjem - helt uden uden hjælp fra kemikalier. 

Rengør dit skærebræt

Citronens syre er genial til mange ting - også til at rengøre dit skærebræt! Alt du skal gøre er at skære en citron i to og skrubbe skærebrættet. Vent 20 min så syren kan få lov til at virke. Skyl brættet og så er det næsten så godt som nyt.

Rens ovnen

Det er tit en sur pligt, når ovnen skal rengøres, for fastbrændte madrester er svære at få af og det tager ofte lang tid at nå til bunds. Følger du denne nemme guide, er det ingen sag at få ovnen skinnende ren igen.

Start med at tænde ovnen på 50º. Når ovnen er varm, stiller du et fad med vand og citron ind på ovnens bund, og lader det passe sig selv i et par timer. Når tiden er gået kan du nemt vaske ovnen af.


På samme måde er det super nemt med mikrobølgeovnen - her skal du bare kun lade vandet koge op. Sluk derefter for microovnen og lad vandet stå i 10-15 min og rens derefter mikrobølgeovnen.

 

Rust

Har du problemer med rust på nogle af dine køkkenredskaber, er citronsaften en god makker at have. Læg redskabet i en dyb tallerken og pres citronsaft til det det rustne område er dækket. Lad saften virke i 5-10 minutter og vask derefter i hånden.

Rustpletter på tøjet kan også klares. Tilføj salt til ligningen også og du har en god pletfjerner. Bland de to ingredienser, put en smule på pletten og lad det tørre ud i solen. Gentag ved behov.

 

Naturlig kalkfjerner

Er dine fliser og armatur på badeværelset dækket med et fint lag hvid kalk? Det er ingen sag at fjerne med citron. I stedet for at finde en skrubbesvamp frem, halverer du bare citronen og bruger dén som svamp.


Vær dog opmærksom på, at fordi citronens syre er så kraftig, bør du mætte alle fuger i behandlingsområdet med vand og dobbelttjekke, om overfladen du vil behandle på, rent faktisk tåler syren. Husk at skylle godt efter med vand bagefter!

Svedpeltter forsvinder som dug for solen

Grunden til at dine t-shirts bliver gule under armene, er en dårlig kombination af armsved og en deodorant med aluminium. Sammen giver de to ting det vi alle kender og hader, og som er så svær at komme af med igen, men er uheldet allerede ude, og du gerne vil redde din yndlingstrøje, er redningsaktionen ret så simpel.
Pres citrunsaft ud over det ramte område og vent. Gerne en 40-50 min og vask så trøjen som du plejer.

 

Ukrudtets værste fjende

Døjer du med ukrudt du er træt af bliver ved med at komme igen? Så kan du faktisk også enten spraye eller dryppe citronsaft på de uønskede planter. På den måde fylder du ikke din have med en masse kemi der er usundt for miljøet. Pas dog på ikke at komme til at stænke dine yndlingsblomster til også - de er lige så sarte som ukrudten.12. april 2018
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.