6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt

De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet for at smide den ud, får du her nogle måder, hvorpå du kan bruge citronen fornuftigt i dit hjem - helt uden uden hjælp fra kemikalier. 

Citronen indeholder en masse c-vitamin, men er godt for mere end bare dig og din krop.
Citronen indeholder en masse c-vitamin, men er godt for mere end bare dig og din krop. Foto: iStock

Rengør dit skærebræt

Citronens syre er genial til mange ting - også til at rengøre dit skærebræt! Alt du skal gøre er at skære en citron i to og skrubbe skærebrættet. Vent 20 min så syren kan få lov til at virke. Skyl brættet og så er det næsten så godt som nyt.

Rens ovnen

Det er tit en sur pligt, når ovnen skal rengøres, for fastbrændte madrester er svære at få af og det tager ofte lang tid at nå til bunds. Følger du denne nemme guide, er det ingen sag at få ovnen skinnende ren igen.

Start med at tænde ovnen på 50º. Når ovnen er varm, stiller du et fad med vand og citron ind på ovnens bund, og lader det passe sig selv i et par timer. Når tiden er gået kan du nemt vaske ovnen af.


På samme måde er det super nemt med mikrobølgeovnen - her skal du bare kun lade vandet koge op. Sluk derefter for microovnen og lad vandet stå i 10-15 min og rens derefter mikrobølgeovnen.

 

Rust

Har du problemer med rust på nogle af dine køkkenredskaber, er citronsaften en god makker at have. Læg redskabet i en dyb tallerken og pres citronsaft til det det rustne område er dækket. Lad saften virke i 5-10 minutter og vask derefter i hånden.

Rustpletter på tøjet kan også klares. Tilføj salt til ligningen også og du har en god pletfjerner. Bland de to ingredienser, put en smule på pletten og lad det tørre ud i solen. Gentag ved behov.

 

Naturlig kalkfjerner

Er dine fliser og armatur på badeværelset dækket med et fint lag hvid kalk? Det er ingen sag at fjerne med citron. I stedet for at finde en skrubbesvamp frem, halverer du bare citronen og bruger dén som svamp.


Vær dog opmærksom på, at fordi citronens syre er så kraftig, bør du mætte alle fuger i behandlingsområdet med vand og dobbelttjekke, om overfladen du vil behandle på, rent faktisk tåler syren. Husk at skylle godt efter med vand bagefter!

Svedpeltter forsvinder som dug for solen

Grunden til at dine t-shirts bliver gule under armene, er en dårlig kombination af armsved og en deodorant med aluminium. Sammen giver de to ting det vi alle kender og hader, og som er så svær at komme af med igen, men er uheldet allerede ude, og du gerne vil redde din yndlingstrøje, er redningsaktionen ret så simpel.
Pres citrunsaft ud over det ramte område og vent. Gerne en 40-50 min og vask så trøjen som du plejer.

 

Ukrudtets værste fjende

Døjer du med ukrudt du er træt af bliver ved med at komme igen? Så kan du faktisk også enten spraye eller dryppe citronsaft på de uønskede planter. På den måde fylder du ikke din have med en masse kemi der er usundt for miljøet. Pas dog på ikke at komme til at stænke dine yndlingsblomster til også - de er lige så sarte som ukrudten.12. april 2018
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn.

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.