Mug kan gemme sig de mest uforudsete steder.
Mug kan gemme sig de mest uforudsete steder. Foto: iStock

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

1. Køleskabet og fryseren

Gummilisterne på køleskabets og fryserens dør har en fordybning, som samler både madrester og fugt over tid. Dette vil skabe gode forhold for mug, hvis det ikke fjernes. Gør det derfor til en vane at tørre gummilisternes fuge af med en klud regelmæssigt.

2. Vaskemaskinen og det våde tøj

Vaskemaskinen er selvsagt et fugtig miljø, der blandet med sæberester og skidt kan skabe gode betingelser for mugdannelse. For at forhindre dette bør du aftørre glaslågen og gummilisterne af for kondensvand og lade lågen stå åben. 

De samme gode vilkår for mugdannelse opstår ved det våde, nyvaskede tøj, hvis du lader det ligge for længe. Sørg derfor altid at tage det våde tøj ud af vaskemaskinen så snart vaskeprogrammet er færdigt, og hæng det til tørre.

3. Elektrisk tandbørste

Hvis du er ejer af en elektrisk tandbørste, skal du læse med nu! Der kan nemlig med stor sandsynlighed findes mug her.

Samlingen mellem den elektriske tandbørste og tandbørstehovedet giver gode vilkår for mug, da der her samles skidt, tandpasta og fugt.

For at undgå at børste tænder med mug, bør du derfor aftørre mellemrummet dagligt, og ideelt set holde de to dele adskilt, når den ikke bruges, så fugten fordamper.  

4. Skabet under køkkenvasken

Køkkenskabet under vasken indeholder ofte rør fra vasken, hvor der løber vand og skidt i. Hvis der er et rør, som lækker, vil de bedste levevilkår for mug skabes: Mørke, fugt og skidt. Du bør derfor tjekke de gemte rør jævnligt.

5. Service

Hvis du har for vane at sætte service på plads i skabet eller skuffen, mens det stadig er lidt vådt, bør du straks stoppe.

I mørket vil der på det våde service vokse mug – især hvis det er service, du ikke bruger så ofte.

Vokser der mug på servicet, skal du komme det i opvaskemaskinen straks. Vask også skabet eller skuffen ned med eddike og vand, og vask din opvaskemaskine efterfølgende. 

13. december 2017
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

6 vaskefejl der ødelægger dit gulv

Undgå disse 6 fejl, når du vasker dit gulv, og du vil være sikker på, at det holder i mange år fremover!

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges? 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.