4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Øvrigt

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

Når uheldet er ude, så er de vigtigste hovedregler disse.
Når uheldet er ude, så er de vigtigste hovedregler disse. Foto: iStock

De vigtigste trin du skal følge

Det kan være svært at vide, hvad der skal gøres for at redde et gulvtæppe med nyligt spildte pletter på. Vi har derfor samlet disse 4 hovedregler, du skal følge, når uheldet er ud:

1. Fjern pletten hurtigt muligt

Lad aldrig en plet blive siddende ubehandlet. Jo længere, der går, fra skaden sker til du reagerer, jo mindre chance for at pletten bliver HELT væk igen. 

2. Minimér pletten

Fjern det, som er årsag til uheldet hurtigst muligt. Fx skal du "suge" væske op med en tør klud eller flere stykker køkkenrulle. Det er vigtigt, at du IKKE GNIDER. Væsken skal bare elimineres, så godt som det er muligt.

3. Dup på pletten

Nu kan du med lunkent vand forsøge at opløse resten af væsken. Pas på gulvet nedenunder. Så dupper du igen. Fra plettens yderkreds og ind mod midten.  Gentag gerne processen, indtil væsken er helt opsuget. Læg et godt lag aviser under pletten, så tæppet kan tørre hurtigst muligt.

4. Overvej dit næste træk

Er der tale om genstridige pletter, så skal du overveje: Er tæppet dyrt, så spørg der, hvor tæppet er købt, hvordan du kommer videre. Tør du eksperimentere, så forsøg med lidt pisket skum fra mild, farveløs sæbe/rengøringsmiddel. Husk at skylle godt igen, når pletten er væk.

23. marts 2018
Mere om Øvrigt

Derfor skal du rede din seng med fugtige lagner

Øvrigt Med dette geniale trick bliver din seng ikke bare blød og glat af se på, den bliver også fantastisk at ligge i. Læs med og find ud af hvordan.

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebom...

4 geniale måder at holde dit hjem rent med cola

Øvrigt Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs...

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her.

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Er fast eller flydende håndsæbe bedst?

Øvrigt Sæbe er sæbe – og så ikke helt alligevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsæbe, der formår at gøre dine hænder lige rene. Tværtimod…

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn.

6 geniale måder du kan bruge citroner på i hjemmet

Øvrigt De fleste har prøvet at stå med en rest citron efter madlavningen. Mange vil bare smide den ud uden de helt store overvejelser. Men i stedet...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj...

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.